Facebook Pixel Οι δύο "αναντικατάστατοι" θα κρίνουν το ντέρμπι
| 2011-11-18 12:55:00

Οι δύο "αναντικατάστατοι" θα κρίνουν το ντέρμπι

Οι δύο "αναντικατάστατοι" θα κρίνουν το ντέρμπι

Λογικά έχει πέσει ολόκληρος ο Ολυμπιακός αυτές τις ώρες πάνω από το πόδι του Ιμπαγάσα. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος.

Είναι μοναδικός και αναντικατάστατος, οπότε από τα δικά του κέφια βγαίνει κάθε φορά η καλή, ή κακή, απόδοση της ομάδας. Σ' όλα τα εφετινά καλά ματς, ήταν ο κορυφαίος, ενώ αντίθετα όταν δεν έπαιξε, ή δεν βρέθηκε σε βραδιά, οι υπόλοιποι γύρω του δεν τα κατάφεραν τόσο...

ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμη μια λεπτομέρεια: Ειδικά την εφετινή σεζόν, τα παιχνίδια του Ιμπαγάσα είναι ένα καλό προς τρία άσχημα. Η αναλογία δεν ακούγεται ευχάριστα. Και πρέπει να το υπολογίσουμε αυτό στην ανάγνωση που κάνουμε, επειδή έχει αρκετές μέρες να προπονηθεί και ουσιαστικά θα πάει να παίξει το Σάββατο (αν παίξει) χωρίς να πατήσει χορτάρι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

ΟΤΑΝ αυτός ειδικά ο παίκτης κουτσαίνει, ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Του λείπει η τελική πάσα, που θα βγάλει νοκ άουτ την απέναντι άμυνα, ενώ από την άλλη δεν μπορεί να βγει μπροστά ούτε από τα άκρα, αφού κι εκεί δεν υπάρχουν παίκτες με επίπεδο. Οι επιλογές αρχίζουν και τελειώνουν στον Φετφατζίδη, στον Αμπντούν, στον Χαβίτο και στον Μόνχε, οπότε ο προπονητής αναγκάζεται να βγάζει είτε τον Μιραλάς είτε τον Τζεμπούρ, είτε (ακόμη χειρότερα) τον Φουστέρ δίπλα στις γραμμές. Και βέβαια, ειδικά για το παιχνίδι του Τζεμπούρ, η απόδοση του Ιμπαγάσα είναι βαρόμετρο, καθώς ο Αλγερινός γίνεται «τρομοκράτης» μόνο όταν παίζουν καλά και οι γύρω του. Αντίθετα, χωρίς συμπαράσταση, τις περισσότερες φορές χάνεται και πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ από την άλλη μεριά και ο Λέτο για τον Παναθηναϊκό. Εκεί που μέχρι πέρυσι ήταν... τσιγκολελέτο, στο νέο εφετινό του ρόλο έχει γίνει πολύ πιο χρήσιμος, μεταμορφωμένος πλέον και σε σούπερ γκολτζή. Από τη στιγμή που παίζει μέσα και γύρω από την περιοχή, άρα δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει διάφορα τσαλιμάκια χωρίς ουσία, μπορεί και βάζει το απρόβλεπτο για κάθε αντίπαλο παιχνίδι του σε μια συνολική-ομαδική λειτουργία, που κάνει την ομάδα γρήγορη και παραγωγική, μ' ένα εντυπωσιακό πάσινγκ γκέιμ, που έφτασε στο πικ του στο 3-1 της Τούμπας. Βοηθάει, βέβαια, ο Κατσουράνης που είναι αυτή την εποχή σε φόρμα, βοηθάει ο Κουίνσι που έχει μπει στο κλίμα, βοηθάει ο Ζέκα, αλλά ο Λέτο είναι η διαφορά.

ΤΟ πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα αμυντικά του προβλήματα που δεν είναι υπόθεση ατομικών λαθών, αλλά συνολικά κακής λειτουργίας. Και βέβαια, αν θα καταφέρει να ξεπεράσει το πρέσινγκ με το οποίο λογικά θα προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός από την αρχή.

ΠΑΝΤΩΣ, ειδικά για τον Λέτο, υπάρχει ένα κίνητρο παραπάνω. Πάει στο Καραϊσκάκη απ' όπου τον έδιωξαν, σε μια στιγμή που «δεν κρατιέται», και θέλοντας ν' αποδείξει ότι είναι ο πραγματικός ηγέτης του Παναθηναϊκού. Γιατί άλλο να σε βγάζουν ηγέτη οι οπαδικές αθλητικές εφημερίδες που πρέπει από κάπου να πιαστούν για να βγάλουν θέμα κι άλλο να είσαι. Και το αυριανό ντέρμπι είναι μια καλή αφορμή να αποδείξει αν πράγματι το μπορεί, επειδή θα έχει βασικό του αντίπαλο αυτή τη φορά τον φορμαρισμένο Ορμπάιθ, ενώ τα άλλα ματς ήταν σχετικά εύκολα και στο παιχνίδι της Τούμπας έλειπε από τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία που κάνει και τη διαφορά σε τέτοια ματς.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags