Facebook Pixel Οι... πρωτάρηδες του ντέρμπι
| 2011-11-19 14:53:00

Οι... πρωτάρηδες του ντέρμπι

Οι... πρωτάρηδες του ντέρμπι

Μπάλαζ Μέγερι και Στέφανος Καπίνο ετοιμάζονται για το ντεμπούτο τους σε ντέρμπι «αιωνίων», απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΜΠΑΛΑΖ ΜΕΓΕΡΙ
Το ντέρμπι της ζωής και της καριέρας του

Αν στο τέλος της περσινής σεζόν, ακόμη και στο ξεκίνημα της φετινής, υπήρχε κάποιος που να προέβλεπε πως στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό θα καθόταν κάτω από τα γκολπόστ των «ερυθρόλευκων» ο Μπάλαζ Μέγερι, τότε σίγουρα ελάχιστοι θα τον έπαιρναν στα σοβαρά.

Κι όμως, μετά τις αποχωρήσεις Νικοπολίδη και Πάρντο και μετά την αποτυχημένη επιλογή του Κοστάντσο αλλά και την απόφαση να αποκτηθεί ο άπειρος Δασκαλάκης για να κλείσει η τριάδα των πορτιέρο η συμμετοχή στην ενδεκάδα του Μαγυάρου τερματοφύλακα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα στο Καραϊσκάκη είναι απολύτως λογική.

Ο Μέγερι έχει μπροστά του σε αυτά τα 90 λεπτά κόντρα στους «πράσινους» την ευκαιρία της καριέρας του, στο ντέρμπι της ζωής του. Ενα ντέρμπι που μπορεί να τον απογειώσει, αλλά είναι πιθανό και να τον... σκοτώσει. Από τα χέρια του και από τη... θεά της τύχης που είναι απαραίτητη θα κριθούν πολλά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όσον αφορά τη δική του παρουσία στην ομάδα. Και για τον ίδιο το ματς αυτό αποτελεί κρας τεστ για τις δυνατότητές του, αλλά και τη μελλοντική παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Εχει προσόντα και ποδοσφαιρικό θράσος
Η δουλειά που έκανε την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό τον ανέβασε κατά πολύ ως τερματοφύλακα. Μπορεί να έπαιξε μόλις τρία ματς στο φινάλε, όμως βελτιώθηκε σε πολλούς τομείς. Δεν τον εμπιστεύτηκαν τυχαία ως δεύτερο τερματοφύλακα το καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι».

Ο νεαρός Μαγυάρος έχει προσόντα και δυνατότητες να κάνει καλή καριέρα, ενώ διαθέτει το απαραίτητο ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν «λυγίζει» εύκολα, έχει τα βασικά στοιχεία ενός καλού τερματοφύλακα που έχεις τις βάσεις για να βελτιώνεται και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Το πόσο ικανοποιητικό θα το κρίνει ο ίδιος με τις εμφανίσεις του.

Από την αρχή στα βαθιά
Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν είναι και το πρώτο δύσκολο παιχνίδι του Μέγερι από τη στιγμή που πήρε τη φανέλα του βασικού στον Ολυμπιακό. Το ντεμπούτο του στο Ντόρτμουντ ήταν πιο δύσκολο παιχνίδι και με ειδικές συνθήκες, καθώς έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός σε καθοριστικό παιχνίδι. Και η πρεμιέρα του όμως στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήταν εύκολη, παίζοντας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Αρη. Απόψε βέβαια το ματς έχει άλλη σημασία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ
Επιστροφή στον τόπο του θριάμβου

Οταν ο Στέφανος Καπίνο σήκωνε στις 3 Μαΐου 2009 -σε ηλικία 15 ετών και 46 ημερών- την πρώτη «μεγάλη» κούπα της καριέρας του με το «τριφύλλι», αυτή του πρωταθλητή Κ-18 (φωτό), επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ούτε που φανταζόταν πως δυόμισι χρόνια (και κάτι ψιλά) αργότερα θα επέστρεφε στον τόπο του «πράσινου» θριάμβου, για να λάβει μέρος στο πρώτο του «clasico», αυτή τη φορά ως βασικό μέλος της ανδρικής ομάδας.

Η ζωή, βλέπετε, κάνει τα δικά της παιχνίδια και στην προκειμένη περίπτωση στάθηκε πολύ γενναιόδωρη με τον 17χρονο (γεννημένο τη 18η Μαρτίου 1994) πορτιέρε, ο οποίος μέσα σε λίγες εβδομάδες βρέθηκε από τέταρτος... πρώτος στην ιεραρχία των «πράσινων» γκολπόστ, αρπάζοντας την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από τα μαλλιά.

Η πώληση του Τζόρβα, ο τραυματισμός του Κοτσόλη στη γάμπα και η νέα γκέλα του Καρνέζη στο Περιστέρι έδωσαν διαδοχικά το χρίσμα στον Καπίνο, ο οποίος είδε την αθόρυβη δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια στη «σκιά» της πρώτης ομάδας (ανέβηκε στους μεγάλους από το 2009 επί Τεν Κάτε) να ανταμείβεται, επιβεβαιώνοντας όσους έκαναν λόγο για ένα τεράστιο ταλέντο με τρομερά προσόντα (ύψους 1,96 μ. πλέον) που, αν «δουλευτεί,» θα αφήσει εποχή στον Παναθηναϊκό. Και το αποψινό ντέρμπι, αν μη τι άλλο, είναι από αυτά που ατσαλώνουν και σφυρηλατούν χαρακτήρες.

Η απειρία και η άγνοια κινδύνου
Σύμφωνοι, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα 17χρονο παιδί που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έπεσε στα… βαθιά και καλείται να κολυμπήσει με επιτυχία σε ένα clasico-«φωτιά». Η απειρία παίζει πάντοτε ρόλο, αφού σε τέτοια ματς λόγω άγχους και ευθύνης τα πόδια «βαραίνουν» και η μπάλα ζυγίζει… τόνους.

Οσοι δουλεύουν, ωστόσο, καθημερινά με τον Καπίνο δεν ανησυχούν για τις ειδικές συνθήκες που θα συναντήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δηλώνουν σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί πολύ καλά. Πολύ καλύτερα από το προηγούμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου σε κάποια σημεία ο νεαρός έδειξε, δικαιολογημένο γι' αυτούς, άγχος.

Η πίεση των πρώτων λεπτών
Τις τελευταίες μέρες το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού έκανε συνεχόμενα «φροντιστήρια» στον Καπίνο για το πώς θα πρέπει να διαχειριστεί στο γήπεδο το πρώτο του ντέρμπι. Και ειδικά τα πρώτα 20-25 λεπτά, όπου λογικά θα δεχθεί και τη μεγαλύτερη πίεση.

Επιπλέον, του τόνισαν πως θα πρέπει να είναι 101% αφοσιωμένος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, να μιλάει και να κατευθύνει από πίσω την άμυνα και να μην αποσπαστεί ούτε δευτερόλεπτο από την πίεση που (λογικά) θα του ασκηθεί απ' την κερκίδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags