Facebook Pixel Ο ΓΓΑ τους στέλνει Τρίπολη
| 2011-11-25 15:28:00

Ο ΓΓΑ τους στέλνει Τρίπολη

Ο ΓΓΑ τους στέλνει Τρίπολη

Πάνω που σκεφτόμουν ότι ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής πήρε την πιο σωστή απόφαση της θητείας του στο Υπουργείο, όταν κατάλαβε πως έπρεπε να τα παρατήσει ύστερα από μια διετία εντελώς περιορισμένης και αναποτελεσματικής δράσης (χωρίς η ευθύνη να είναι απόλυτα δική του…), ήρθε άλλη μια είδηση από την Αθήνα.

Όχι μόνο τον εμπλέκει, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την υποχρέωση του, ως ΓΓΑ, να λειτουργεί ισόνομα και αντικειμενικά, σύμφωνα και με τον θεσμικό του ρόλο.

Εν συντομία, η είδηση που κυκλοφόρησε χθες βράδυ γύρω στις 9: «Έπειτα από παρέμβαση του ΓΓΑ Π. Μπιτσαξή προς την αστυνομική διεύθυνση Τρίπολης, η αρχική απόφαση που απαγόρευε στον κόσμο του Ολυμπιακού να μετακινηθεί άλλαξε. Λήφθηκε η απόφαση να δοθούν 1800 εισιτήρια στον Ολυμπιακό, τα οποία θα διατεθούν στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας από την ΠΑΕ Αστέρας».

Είχε όντως προηγηθεί η αρνητική απόφαση της Αστυνομίας της Τρίπολης, παρά την συμφωνία των διοικήσεων του κυρίου Μποροβήλου και του κυρίου Μαρινάκη(…) και ακολούθησε η έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πιθανότητα να γίνει ο κυριακάτικος αγώνας χωρίς Πειραιώτες οπαδούς. Έτσι, λοιπόν, πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο (απερχόμενος;) ΓΓΑ, παρεμβαίνοντας -όπως το ρεπορτάζ αναφέρει- υπέρ της παραχώρησης εισιτηρίων στον… διαμαρτυρόμενο Ολυμπιακό. Μπίνγκο!

Όμως, συμφωνίες μεταξύ ΠΑΕ προϋπήρξαν στο φετινό πρωτάθλημα αρκετές, αλλά εισιτήρια δεν δόθηκαν επειδή αρνήθηκε η Αστυνομία. Αν δεν κάνω λάθος, σε 2-3 περιπτώσεις μπήκε στη μέση και η αθλητική ηγεσία του τόπου για να αποτρέψει μετακινήσεις οπαδών.

Γεννάται εύλογα, λοιπόν, για πολλοστή φορά το εξής ερώτημα: επιτρέπονται ή όχι οι μετακινήσεις; Αν δεν επιτρέπονται, ποιος καθορίζει την επιλεκτική αυτή πολιτική, που δυναμιτίζει κι άλλο την ατμόσφαιρα και επιβεβαιώνει την αντίληψη μεγάλης μερίδας του κόσμου ότι (και) στο πρωτάθλημα υπάρχουν «πατρίκιοι και πληβείοι».

Ποιος θα το συμμαζέψει όλο αυτό; Σίγουρα όχι ο εκτελών χρέη ΓΓΑ…

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags