Facebook Pixel Οι... διάδοχοι του Τοροσίδη
| 2011-11-29 09:52:00

Οι... διάδοχοι του Τοροσίδη

Οι... διάδοχοι του Τοροσίδη

H Ξάνθη έχει πιάσει το νόημα... Δεν νοείται ομάδα δίχως Ελληνες ποδοσφαιριστές. Όχι μόνο λόγω κρίσης, αλλά γιατί πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει το φαινόμενο της ξενομανίας.

Το πλάνο ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου δεν είναι τωρινό. Μπήκε στη γραμμή παραγωγής πριν από δύο χρόνια και, όπως αποδεικνύεται, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Η νέα τριάδα-«φωτιά» που ξεπετάχτηκε αίφνης και «βγάζει μάτια» στο πρωτάθλημα της Super League απαρτίζεται από τους Παναγιώτη Βλαχοδήμο, Πέτρο Μάνταλο και Θοδωρή Βασιλακάκη. Ολοι τους αυθεντικά ταλέντα, κερδίζουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του Μαρίνου Ουζουνίδη και αφήνουν υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα μελλοντικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Αποκτήθηκε το καλοκαίρι απ' τη β' ομάδα της Στουτγκάρδης με εισήγηση του Κώστα Κωνσταντινίδη, που τον είδε και «θαμπώθηκε». Γεννημένος στις 11/10/1991, πολλοί παρομοιάζουν το στυλ του με εκείνο του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μπολιασμένος με τη γερμανική νοοτροπία (χαρακτηριστικό τα αρκετά τατουάζ στο κορμί του), αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα και, όπως φαίνεται, τα πάει καλά. Διαθέτει πλούσιο ταλέντο, αλλά θα πρέπει να δουλέψει αρκετά για το αναδείξει πλήρως.

Οπως επισημαίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του, πρέπει να βελτιώσει την κίνηση με την μπάλα στα πόδια, αλλά και την ανασταλτική του λειτουργία.

Μεγάλο του προσόν η τεχνική κατάρτιση και η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός. Βέβαια, ορισμένες στιγμές ο νεανικός του ενθουσιασμός τον οδηγεί σε αβίαστα λάθη και υπέρμετρη προβολή του «εγώ».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με τον Ολυμπιακό. Εκεί έκανε του κεφαλιού του και ο Μ. Ουζουνίδης τον «τιμώρησε» με τον τρόπο του. Τον άφησε εκτός αποστολής στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και ο «μικρός» έλαβε το μήνυμα.

Αποτελεί στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων, όπως και ο αδερφός του, που διαπρέπει στη Γερμανία. Η Ξάνθη είχε ρίξει δίχτυα για να τον αποκτήσει, αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπάγερν Μονάχου.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Χαρακτηριστικό δείγμα ποδοσφαιριστή που αναδείχτηκε μέσα απ' τη σκληρή και επίπονη προσπάθεια. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον ξέρει καλά. Αλλωστε, απ' τη δική του ακαδημία αναδείχτηκε. Σε ηλικία 14 ετών ξεχώριζε σαν τη... μύγα μες το γάλα.

Γεννημένος στις 31/8/1991 στην Κομοτηνή, όσοι τον ξέρουν μιλούν για έναν «εργάτη» των γηπέδων. Στην Ξάνθη υποστηρίζουν ότι διαθέτει ποδοσφαιρική ευφυΐα ανάλογη μ' αυτήν του Αριέλ Ιμπαγάσα, ενώ η εξαιρετική του κάθετη πάσα μπορεί να βγάλει εύκολα σε θέση βολής τους επιθετικούς. Στη θέση του επιτελικού μέσου μπορεί να κάνει «παπάδες», ενώ είναι μανούλα στα στημένα.

Τα χτυπήματα κόρνερ και φάουλ είναι μισό γκολ για τους συμπαίκτες του. Αν προσθέσει λίγη περισσότερη νευρικότητα στο παιχνίδι του θα μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γεγονός που θα τον βοηθήσει να «απελευθερωθεί».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ

Αποκτήθηκε απ' τη Βέροια με εισήγηση του Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος τον είχε παίκτη στη «βασίλισσα του Βορρά».

Εχει παραστάσεις και απ' τις τρεις μεγάλες κατηγορίες. Θεωρεί «ευλογία» τη μεταγραφή του στην Ξάνθη, αν και στο μυαλό του θα μείνει πάντα χαραγμένο το πέρασμά του απ' το σύλλογο της Ημαθίας. Ξεκίνησε την καριέρα του απ' την Ενωση Αποστόλου Παύλου. Εκεί τον πήγε ο νυν γενικός αρχηγός της Βέροιας Γιώργος Κικερίδης.

Ο Θεσσαλονικιός μέσος (γεννημένος 20/7/1988) θεωρείται ίσως ο πιο έτοιμος της τριάδας, αφού έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του.

Ο ρόλος του δεύτερου αμυντικού χαφ του ταιριάζει... γάντι, γιατί διαθέτει γερά πνευμόνια. Μπορεί να κουβαλήσει με ευχέρεια την μπάλα, αλλά απαιτείται βελτίωση στην τεχνική του. Είναι αλτικός και φέτος έχει προσδώσει σοβαρότητα στο παιχνίδι του, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επιπολαιότητες.

Αν δεν πάρουν τα μυαλά του αέρα θα αφήσει εποχή, διατείνονται στην ακριτική ομάδα, αφού, πέρα των άλλων προσόντων, ορμίζεται και το γκολ. Πολλές φορές δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του και διαθέτει αυτό που λέμε ποδοσφαιρική θρασύτητα.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags