Facebook Pixel Πώς πηγαίνουν τα παιδιά των Ολυμπιακών σχολείο;
| 2011-11-30 03:15:00

Πώς πηγαίνουν τα παιδιά των Ολυμπιακών σχολείο;

Πώς πηγαίνουν τα παιδιά των Ολυμπιακών σχολείο;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τις δραματικές στιγμές που περνάει η Ολυμπιακή οικογένεια μετά την ήττα στην Τρίπολη και το -5. Επισημαίνει ωστόσο την τεράστια προοπτική της ενεργοποίησης του Σάββα Θεοδωρίδη. Τίποτε δεν θα μείνει πλέον ίδιο στο πρωτάθλημα.

Οι μέρες είναι δύσκολες. Πολύ δύσκολες. Και δεν λέμε για την 6η δόση. Ποιος τις γ-μεί τις δόσεις; Οι δύσκολες μέρες έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό. Και τους Ολυμπιακούς.

Σε τρεις περίπου μήνες πλησιάζει η πρώτη επέτειος των Μαρινάκειων. Στις 19 Φεβρουαρίου έγινε το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο "Καραϊσκάκης".

Με τον κόσμο να μπαίνει μέσα για να πανηγυρίσει, σεμνά και ταπεινά. Τους Μαρινάκη - Σισέ να ανταλλάσσουν μηνύσεις και μεταξύ των άλλων, ο Βαγγέλης να λέει τη μεγάλη κουβέντα: "Κάντε τα παιδιά σας Ολυμπιακούς για να πηγαίνουν στο σχολείο χαρούμενα κι ευτυχισμένα".

Να μην τους κάνουν καζούρα δηλαδή και τα ταράζουν στις φάπες. Πράγματι τα τελευταία 15 χρόνια οι Παναθηναϊκοί έχουν δει χαρά στα σκέλια τους δυο φορές όλες κι όλες. Δυο πρωταθλήματα έχουν πάρει.

Όσο για τους ΑΕΚτσήδες, δεν το συζητάμε. Τελευταία φορά που πήραν πρωτάθλημα, τα παντελόνια ήταν καμπάνες και τα σακάκια είχαν φαρδιά πέτα.

Δημοτικό, γυμνάσιο, πανεπιστήμιο, τα παιδιά των Ολυμπιακών πηγαίνουν κάθε πρωί με το χαμόγελο στα χείλη. Και ξαφνικά, έρχονται τα πάνω-κάτω. Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Ολυμπιακός τρίτος στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Με τι κουράγιο να πάνε στο σχολείο τα παιδιά των Ολυμπιακών; Πώς να αντέξουν την πλάκα και τη χλεύη των αντιπάλων; Με ποιον τρόπο θα επουλωθούν τα τραύματα στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές τους;

Πώς να απαντήσεις και τι να πεις σ' ένα παιδί όταν σε ρωτάει: "Πώς γίνεται να χάσουμε στην Τρίπολη και να είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία πίσω από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ;".

Πού να κάθεσαι να τους εξηγείς για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Κύρκος, για τους Πιλάβιους και τους Βασσάρες; Μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι παιδοψυχολόγοι μπορούν να επιληφθούν του θέματος.

Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά. Είναι και οι μεγάλοι άνθρωποι. Στο μοτίβο του "βαδίζω και παραμιλώ" είναι από τη Δευτέρα το πρωί ο "ερυθρόλευκος" κόσμος. Στα μαύρα πανιά. Η συμφορά που τους έχει βρει είναι μεγάλη. Τους παίρνουν τηλέφωνο οι γκόμενες και δεν απαντάνε. Οι παντρεμένοι γυρίζουν σπίτια τους και ξεσπάνε στις γυναίκες τους.

Κι όλα είναι κόντρα. Τη Δευτέρα, μετά την καταστροφή του Δράμαλη, είχαν απεργία τα ραδιόφωνα. Ν' άκουγαν δηλαδή τους δικούς τους ανθρώπους και να έπαιρναν λίγο κουράγιο. Ή να τηλεφωνήσουν για να ξεχαρμανιάσουν. Τίποτα. Και την Πέμπτη, λόγω απεργίας των δημοσιογράφων, δεν κυκλοφορούν εφημερίδες. Να μην μπορούν να διαβάσουν δηλαδή το θρίαμβο επί της Δόξας Δράμας και τη μείωση της διαφοράς στους δύο πόντους;

Είναι ποτέ δυνατόν οι Ολυμπιακοί να βρίσκονται σ' αυτήν την κατάσταση; Πώς θα κάνουν γιορτές; Πώς θα στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και πώς θα βγουν τα παιδιά στους δρόμους για να πουν τα κάλαντα;

Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος είναι Ολυμπιακοί. Με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή χειμώνα, η μισή Ελλάδα θα είναι σε κατάθλιψη. Η κρίση, όπως είπαμε, αντέχεται. Το έχει δηλώσει άλλωστε σε ανύποπτο χρόνο ο Κέβιν Μιραλάς: "Πράγματι στην Ελλάδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Εμείς όμως στον Ολυμπιακό είμαστε ΟΚ. Κανονικά πληρωνόμαστε, στην ώρα μας. Ο πρόεδρός μας είναι ένας ευτυχισμένος δισεκατομμυριούχος".

Πράγματι. Ανεξαρτήτως τσέπης, πλούσιοι και φτωχοί, οι Ολυμπιακοί ήταν ευτυχισμένοι. Τώρα δεν είναι "σκασμένος" μόνο ο πρόεδρος, αλλά η μισή Ελλάδα. Ένας Βαγγέλης Μαρινάκης όμως δεν το βάζει ποτέ κάτω. Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν παραδίνεται. Ποτέ δεν σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Έκανε λοιπόν την κίνηση-ματ. Επιστράτευσε από την τρίτη εφεδρεία τον Σάββα Θεοδωρίδη. Σοφοκλής Πιλάβιος και Κύρος Βασσάρας έχουν χάσει τον ύπνο τους. Μάτι δεν έκλεισαν τη Δευτέρα το βράδυ στο άκουσμα της είδησης. Οι ισορροπίες θα αποκατασταθούν, είτε το θέλει η "πράσινη" παράγκα, είτε όχι. Τέρμα η πλάκα.

Σύντομα το χαμόγελο θ' ανθίσει και πάλι στα αθώα πρόσωπα των μικρών Ολυμπιακών. Ο θείος Σάββας θα είναι για τα παιδιά των Ολυμπιακών σαν τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα. Αυτόν που θα φέρει το πρωτάθλημα.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags