Facebook Pixel Η… ανάσταση του Μάικ Μπατίστ
| 2011-12-02 12:55:00

Η… ανάσταση του Μάικ Μπατίστ

Η… ανάσταση του Μάικ Μπατίστ

Πού οφείλεται η αγωνιστική έκρηξη του Αμερικανού και τι ρόλο έπαιξε η συνάντηση με τον κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Γράφει ο Κώστας Σωτηρίου...

Ο αμερικανός πάουερ φόργουορντ του Παναθηναϊκού Μάικ Μπατίστ δεν είχε σπουδαία συμβολή στην επικράτηση (74-70) επί του Ολυμπιακού στο πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, ωστόσο παρά τους 3 πόντους του σε 8'10'' συμμετοχής είχε εκμυστηρευτεί στο «Βήμα» ότι δεν θα αργήσει να εμφανιστεί ο αληθινός Μπατίστ στα παρκέ της Α1 και κυρίως της Ευρωλίγκας.

Χθες (30/11), έχοντας σημειώσει εφετινό ρεκόρ πόντων και ριμπαόυντ (18 π., 9 ρ.) σε 21'56'' συμμετοχής στη νίκη (94-76) επί της πρωταθλήτριας Κροατίας ΚΚ Ζάγκρεμπ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αποχώρησε δικαιωμένος από το ΟΑΚΑ, ωστόσο μεσολάβησαν αρκετά γεγονότα από τη δήλωσή του στο πρώτο «classico» (20/11) μέχρι την… ολική αγωνιστική επαναφορά του.

Το μεγαλύτερο πλήγμα στον εγωισμό του τρις πρωταθλητή Ευρώπης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν η ήττα - σοκ (79-70) από την Καβάλα στο κλειστό της Καλαμίτσας, όπου σε 11'57'' η συνεισφορά του ήταν 3 πόντοι και 1 ριμπάουντ. Αν συνυπολογίσουμε τον φτωχό απολογισμό και των άλλων δύο σέντερ, Ιαν Βουγιούκα (5 π., 1 ρ.) και Αλεξ Μάριτς (5 π., 1 ρ.), είναι προφανές ότι η αχίλλειος πτέρνα του ΠΑΟ εντοπίστηκε στη «front line» του και ο πρώτος που έδειξε με το… δάχτυλο τον εαυτό του ήταν ο Αμερικανός.

Το επόμενη πρωί (Δευτέρα 28/11), το βίντεο στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων… πήρε φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς κάποια στιγμή εξερράγη βλέποντας τα απανωτά λάθη των παικτών του που προκάλεσαν την πρώτη εφετινή ήττα στην Α1. «Αν για κάποιους από εμάς είναι η τελευταία χρονιά μας στην ομάδα, δεν θέλετε να φύγετε με ψηλά το κεφάλι; Τι λέτε και εσείς οι παλιότεροι; Τι λες εσύ κύριε Μπατίστ, κύριε Τσαρτσαρή, κύριε Διαμαντίδη;», φέρεται να τους είπε ο «Ζοτς», ο οποίος μετά το τέλος του «μαθήματος» κάλεσε τον Μπατίστ σε κατ' ιδίαν συζήτηση, που κράτησε αρκετή ώρα.

Αυτό ήταν. Ο εγωισμός του Αμερικανού και των συμπαικτών του είχε ξυπνήσει για τα καλά, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα, στα 21'56'' που πάτησε το παρκέ του ΟΑΚΑ (θα έπαιζε περισσότερο αν δεν τραυματιζόταν στο μάτι) να… βγάζει φωτιές θυμίζοντας τον παλιό καλό Μπατίστ καταγράφοντας εφετινό ατομικό ρεκόρ πόντων και ριμπάουντ. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο 34χρονος αθλητής δεν βρισκόταν σε… χειμερία νάρκη χωρίς λόγο, ότι του έλειπε το κίνητρο ή ο ενθουσιασμός έπειτα από τόσα χρόνια καριέρας.

Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο στον φιλικό αγώνα με τη Φενπερμπαχτσε/Ούλκερ στο τουρνουά προετοιμασίας της Μόσχας στις 24 του περασμένου Σεπτεμβρίου ήταν πολύ χειρότερος από αυτό που όλοι περίμεναν, με αποτέλεσμα να μείνει για έναν μήνα εκτός δράσης και όταν επέστρεψε (στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με τη Μάλαγα στις 20 Οκτωβρίου) να τρέχει στο παρκέ σαν… λαβωμένο θηρίο.

Εκανε υπομονή, δούλεψε σκληρά και χθες (30/11) ανταμείφθηκε, ωστόσο αυτό που περιμένει τώρα από τον εαυτό του είναι σταθερότητα και συνέπεια, ούτως ώστε να προσφέρει στους πρωταθλητές Ευρώπης αληθινή ισχύ στις σημαντικές αναμετρήσεις που θα δώσουν. Ο ίδιος, πάντως, γνωρίζει ότι μόνο έτσι θα έχει ελπίδες να εκπληρώσει το πιο τρελό όνειρό του στον Παναθηναϊκό: να κατακτήσει δύο χρονιές σερί την Ευρωλίγκα!

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags