Facebook Pixel Το πιο αδικημένο άθλημα στην Ελλάδα
| 2011-12-09 20:27:00

Το πιο αδικημένο άθλημα στην Ελλάδα

Το πιο αδικημένο άθλημα στην Ελλάδα

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για το πιο αδικημένο άθλημα στην Ελλάδα, το οποίο οι περισσότεροι συνεχίζουν απλά για... χόμπι.

Ανήκει στο μαζικό αθλητισμό. Δεν είναι ανάγκη να φτάσεις σε επίπεδο πρωταθλητισμού για να ασχοληθείς μαζί του. Είναι ωραίο χόμπι, γυμνάζει και το σώμα. Χιλιάδες παιδάκια από μικρή ηλικία βάζουν σκουφάκι, γυαλάκια και πέφτουν στην πισίνα. Κάποια, λίγα είναι αλήθεια ακολουθούν καριέρα πρωταθλητή. Οι περισσότεροι, ωστόσο, συνεχίζουν την κολύμβηση ως χόμπι.

Για όσους γουστάρουν να βλέπουν κολύμβηση από αθλητές επιπέδου, το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Πολλοί νομίζουν ότι ακόμα και τοπ αθλητές όπως ο Φελπς και ο Θορπ πέφτουν στην πισίνα και κολυμπούν. Αμ, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι κολυμβητές μακράν του δεύτερου είναι οι αθλητές με τη υψηλότερη τεχνική κατάρτιση. Μια πιο προσεκτική ματιά στις κινήσεις τους θα πείσει. Μόνο και μόνο αν δει κανείς ότι π.χ. οι κολυμβητές που κάνουν ύπτιο σε καμία περίπτωση δεν κολυμπούν ευθεία αλλά παλαντζάρουν δεξιά και αριστερά είναι ένα καλό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές δεν κουνάνε μόνο χεράκια και ποδαράκια για να τερματίσουν.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου που υπάρχει και αθλητική παιδεία οι κολυμβητές τυγχάνουν και της αναγνώρισης που πρέπει. Στην Ελλάδα ελάχιστοι αναγνωρίζουν τους αθλητές της Εθνικής. Ασχετα αν τα τελευταία 15 χρόνια η χώρα μας έχει βγάλει εκπληκτικούς πρωταθλητές που πρωταγωνιστούν τόσο στα Ευρωπαϊκά όσο και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τις ημέρες αυτές διεξάγεται στο Σέτσιν της Πολωνίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε μικρή πισίνα (σε 25μ.). Η Ελλάδα πάρα πολύ δύσκολα θα έχει μια διάκριση μια και οι πρωταθλητές της πατρίδας μας προτιμούν τη μεγάλη πισίνα (50μ.). Και είναι λογικό φέτος από τη στιγμή που υπάρχει και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά φυσικά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι σταρ, ωστόσο, βρίσκονται στην Πολωνία και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν κολύμβηση υψηλού επιπέδου. Οχι, τίποτα άλλο, αλλά τέτοιες διοργανώσεις βγάζουν και ωραία...stories. Οπως την πρώτη ημέρα που η Ισπανίδα Μπελμόντε χρειάστηκε ούτε καν 50' για να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags