Facebook Pixel Πρώτα μεράκι και έπειτα επάγγελμα
| 2011-12-10 15:10:00

Πρώτα μεράκι και έπειτα επάγγελμα

Πρώτα μεράκι και έπειτα επάγγελμα

Η δουλειά είναι μέσο βιοπορισμού και την κάνουμε μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Τυχεροί είναι όσοι έχουν και μεράκι για τη δουλειά τους ή ακόμη περισσότερο την ταυτίζουν με τον τρόπο ζωής τους.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που εξελίχθηκε σε δουλειά πάρα πολύ αποδοτική για όσους καταφέρνουν να φτάσουν σ' ένα κάπως υψηλό επίπεδο. Κι αυτοί είναι πάρα πολλοί και μάλιστα νεαρής ηλικίας. Γι' αυτό και θεωρούνται ιδιαίτερα τυχεροί. Θα μπορούσα να κατανοήσω ένα νεαρό άτομο που δεν έχει καμία διάθεση να κάνει μια δουλειά που δεν του αρέσει, ακόμη κι αν δεν έχει άλλη επιλογή.

Ειλικρινά όμως δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής στα 22 χρόνια του, που αγωνίζεται σε μια μεγάλη ομάδα, στην οποία μάλιστα βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία, να μην έχει όρεξη να παίξει ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν, για κάποιους λόγους, έχει παράπονα από την ομάδα του.

Το ποδόσφαιρο είναι πρώτα απ' όλα μεράκι, πάθος, ένα παιχνίδι που σε «φτιάχνει», που σε κάνει να ξεχνιέσαι όταν μπαίνεις στο γήπεδο και να θέλεις να ξεχωρίσεις, να χειροκροτηθείς. Αν δεν τα νιώθεις όλα αυτά, τι σόι ποδοσφαιριστής είσαι;

Ολα αυτά τα σκεφτόμουνα με αφορμή την άρνηση του Γκέντσογλου να μετέχει στους αγώνες της ΑΕΚ, επειδή δεν τα πάει καλά με τον προπονητή του, σε συνδυασμό πιθανόν με τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» θα παίξουν σήμερα με τον ΠΑΣ Γιάννινα χωρίς 7-8 βασικούς και μη ποδοσφαιριστές τους.

Αν ο νεαρός είχε έστω και ίχνος, όχι αγάπης, έστω ενδιαφέροντος για την ομάδα που τον ανέδειξε, θα περίμενε κανείς να θέσει τον εαυτόν του στη διάθεση του προπονητή του. Αν αυτό το παιδί, στην ηλικία που βρίσκεται, βάζει πάνω απ' όλα τα χρήματα και όχι το μεράκι για το παιχνίδι, όποιο ταλέντο κι αν έχει, δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει μπροστά. Οποιος τον συμβουλεύει, μάλιστα, είναι εξίσου και ίσως περισσότερο υπεύθυνος για την έξω από κάθε λογική συμπεριφορά του.

Ο Γκέντσογλου είναι στην αρχή της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας. Πολλοί σαν κι αυτόν έκαναν σπουδαία καριέρα και ακόμη περισσότεροι πέρασαν απαρατήρητοι για λόγους που δεν είχαν σχέση με τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες. Ετσι όπως σκέπτεται ο Γκέντσογλου βαδίζει ολοταχώς προς τη δεύτερη κατηγορία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags