Facebook Pixel Το δίλημμα του Τζίγγερ για το deal
| 2011-12-16 11:02:00

Το δίλημμα του Τζίγγερ για το deal

Το δίλημμα του Τζίγγερ για το deal

Ίσως είναι από τις λίγες φορές που μπορώ να πιάσω το πνεύμα... Τζίγγερ στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Νίκος Παγκάκης.

Την ώρα που η αγωνία μεγαλώνει και οι καφενειακές προσεγγίσεις για την πρόταση των νέων επενδυτών από την Σαουδική Αραβία οργιάζει, στην πλευρά Βαρδινογιάννη η πρόταση - πρόκληση, αντιμετωπίζεται με δυο λέξεις... Ικανοποίηση και προβληματισμός.

Ανάμεικτα συναισθήματα

Ικανοποίηση γιατί μετά από καιρό υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα που δίνουν προοπτική στο όραμα της αλλαγής σελίδας και της παραχώρηση του 54,7% των μετοχών του μεγαλομετόχου. Τα έγγραφα, τα πρόσωπα, το κύρος της τράπεζας από τη μία. Προβληματισμός από την άλλη. Οι συχνές τρίπλες Τσάκα που έπαιξε.... μπάλα με Σουλτάν και δείχνει να σκοράρει με νέους ισχυρότερους επενδυτές, συμπεριελάμβαναν αλλαγή πορείας. Η απότομη αλλαγή πλεύσης, όμως, προβλημάτισε το περιβάλλον Τζίγκερ . “Γιατί πρώτα ο Σουλτάν κι μετά ο Κολοσσός ήρθαν στο προσκήνιο κι όχι τα ανάποδo , όπως ήταν λογικότερο” διερωτήθηκαν κάποιοι.

Ο μεγαλομέτοχος, κυριολεκτικά κρατά την τύχη της ΠΑΕ στα χέρια του. Την ίδια ώρα που η αγωνία χτυπάει “κόκκινο” στις τάξεις των φίλων του τριφυλλιού, ο Τζίγγερ δεν βγαίνει μπροστά και συνεχίζει να κρατάει αποστάσεις. Ο λόγος; Μα είτε έτσι είτε αλλιώς δεν θέλει να χρεωθεί ναυάγιο στην επιχείρηση... Αν βγει στο προσκήνιο και χαλάσει το deal πολλοί θα σπεύσουν να τον κατηγορήσουν πως το έστησε ο ίδιος με τον Τσάκα ή διαφωνεί κανείς; Από την άλλη όσο δεν επεμβαίνει, κατηγορείται ότι αφήνει πρόσφορο έδαφος για δηλώσεις και υποσχέσεις στην πλάτη του Παναθηναϊκού. Συνεπώς ακολουθεί προσεκτικά την λογική της αποστασιωπσης αναμένοντας αποδείξεις και ονόματα... Μέχρι να ανακοινώσει το τέλος και την αρχή μιας νέας εποχής. Αν φτάσουμε εκεί...

Οι αργίες πάνε πίσω τον έλεγχο

Στη Σαουδική Αραβία υπάρχει Πέμπτη και Παρασκευή αργία. Πληροφορήθηκα πως για να γίνει αξιόπιστος τραπεζικός έλεγχος θα πάμε καλή Δευτέρα, Τρίτη ώστε να υπάρχει χρόνος αλλά και πλήρως διαμορφωμένη άποψη στην οικογένεια Βαρδινογιάννη για τη... βαρύτητα της πρότασης. Στο μεταξύ αναμένονται άμεσα οι Σαουδάραβες επενδυτές μέσα στους οποίους και ένα “βαρύ” όνομα στην βασιλική ιεραρχία. Μήπως και τρέξουν γρηγορότερα οι εξελίξεις. Τα πρώτα δείγματα, πάντως, είναι θετικά στη ζυγαριά.

Που κρίνεται η “μάχη”

Σε ό,τι αφορά τώρα το που θα κριθεί το deal... Μετά την φερεγγυότητα των τραπεζικών εγγράφων το παιχνίδι θα παιχτεί σε μεγάλο βαθμό στο θέμα συν-διοικήσης και το κατά πόσο θα καμφθούν οι αντιρρήσεις Τζίγγερ. Θα δεχτεί να αλλάξει ο Γόντικας και ίσως και άλλα μέλη ώστε να διαμορφωθεί μεταβατικό Δ.Σ. Θα δεχτεί επιπρόσθετα επτά νέα μέλη στο Δ.Σ της ΠΑΕ; Όχι σώνει και καλά για να κάνουν κουμάντο αλλά να παρατηρούν τις εξελίξεις στο μεσοδιάστημα μέχρι την αλλαγή του νόμου που υπολογίζεται τέλη Ιανουαρίου.

ΔΣ με... σφήνες

Και για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή κάποια πράγματα γιατί δεν είναι όλα τόσο απλά. Το ΔΣ συγκαλείται και σε δυο μέρες, ουσιαστικά όμως, για να οριστούν νέα μέλη χρειάζεται να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών. Χρονικά δεν βγαίνει το εγχείρημα θα είναι αίολο. Μπορεί , όμως, ακόμη και να ορίσει μέλη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που θα εποπτεύονται από την πλευρά των επεδυτών. Όχι κατά ανάγκη επτά. Ακόμη και τρία που θα αιτιολογούν την παρουσία στο συμβούλιο των νέων εν δυνάμει μετόχων...

Πηγή: prasinanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags