Facebook Pixel Φέτος θα είμαστε ενωμένοι
| 2011-12-17 15:12:00

Φέτος θα είμαστε ενωμένοι

Φέτος θα είμαστε ενωμένοι

Ας το πάρουμε απόφαση Ολοι μας ή τουλάχιστον όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.

Τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως παλιά. Ο... χρυσούς αιώνας του ελληνικού αθλητισμού δεν κράτησε 100 χρόνια όπως ο αντίστοιχος του Περικλέους. Κάτι λογικό, επόμενο και φυσικό. Διήρκεσε περίπου μία δεκαετία, δηλαδή ποσοστό 10% επί του αιώνα.

Και αναφερόμαστε σήμερα αποκλειστικά στον ομαδικό αθλητισμό, στα ομαδικά αθλήματα σε επίπεδο συλλόγων.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δοκιμάζουν πλέον τις ήττες με το κουτάλι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Αποτελούν φόβητρο μόνο κατ' όνομα ανάμεσα στους αντιπάλους τους. Βέβαια, είναι ακόμα νωρίς για να υποστηρίξει κανείς ότι η χρονιά είναι χαμένη.

Τα καλάθια φαντάζουν μικρότερα τώρα τελευταία, στα μάτια των δικών μας παικτών, σε διάμετρο και οι ψηλοί των αντιπάλων μας γίγαντες, αληθινά ανίκητοι.

Οι προβλέψεις για τίτλους όπως είναι φυσικό φαντάζουν δυσοίωνες για φέτος.

Το πόλο Ανδρών έχασε προχθές και όχι μόνο σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν είναι δηλαδή η πρώτη φορά φέτος που νιώθουμε νάνοι στο άθλημα

Το βόλεϊ και το χάντμπολ μας είναι ολοφάνερο πως δεν μπορεί να θεωρηθούν ευρωπαϊκού επιπέδου. Θυμίζουν λιμνάζοντα ύδατα, βρίσκονται σε στασιμότητα ή αν προτιμάτε σε χειμερία νάρκη, επί μακρόν όμως.

Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Τα σωματεία μας είναι γεγονός ότι έχουν αιφνιδιαστεί απόλυτα από την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και αντιλαμβάνονται πλέον ότι η ταχύτητα της εξέλιξής τους είναι απλά η κεκτημένη. Το γκάζι δεν δίνει καμία ώθηση

Και επειδή λείπει το χαμόγελο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων από τους οπαδούς, το κενό έρχεται ως διά μαγείας να αναπληρώσουν οι εθνικές μας ομάδες.

Κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να μας προκύψει ως γεγονός.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προκρίθηκε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Πολωνία-Ουκρανία) και μάλιστα αήττητη στον όμιλό της.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και διεκδικεί την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών αναδείχθηκε «χρυσή» παγκόσμια πρωταθλήτρια και μαζί με την αντίστοιχη ομάδα των Ανδρών βρίσκονται σε τροχιά ολυμπιακής πρόκρισης και πιθανής εκεί στο Λονδίνο διάκρισης.

Χαλάλι, τουλάχιστον φέτος θα είμαστε ενωμένοι.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags