Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός και το 3-1 -χωρίς υπερβολές- θεωρείται μαγική εικόνα. Για μια ακόμη φορά ο Λέτο ήταν αυτός που καθάρισε. Με δύο γκολ και μία ασίστ.

Για πόσο, όμως, ο Αργεντινός θα γλιτώνει την ομάδα του; Είναι δυνατόν ένας παίκτης να συνεχίσει να σκοράρει με αυτούς ρυθμούς; Κάποια στιγμή δεν θα είναι -ή δε θα δικαιούται να είναι- ντεφορμέ; Τι θα γίνει όταν ο Λέτο είναι τραυματίας ή δεν μπορεί να παίξει λόγω τιμωρίας;

Ο Φερέιρα πρέπει να τρέμει στην ιδέα να πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του χωρίς τον Αργεντινό. Γιατί πολύ απλά: δεν υπάρχει αντικαταστάτης. Όπως και δεν υπάρχει δεύτερη αξιόλογη επιλογή για πολλούς παίκτες της βασικής ενδεκάδας. Δεν υπάρχει παίκτης να αντικαταστήσει τα τρεξίματα του Ζέκα και του Σιμάο, την εκρηκτικότητα του Κουίνσι και την ευστροφία του Κατσουράνη.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι φτωχό. Όσο για την άμυνα αυτή έχει τα μαύρα της τα χάλια. Ο Αστέρας κατάφερε μέσα στο ΟΑΚΑ να κάνει 15 τελικές προσπάθειες (!), κάθε σέντρα των παικτών του Σάκη Τσιώλη μύριζε γκολ και γενικά όλη η αμυντική λειτουργία ήταν για κλάματα.

Πάλι καλά που ήταν μία ο Καπίνο και μία τα δοκάρια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός. Δε δικαιολογείται το "τριφύλλι" να δέχεται τόσες ευκαιρίες στην έδρα του από μία μικρομεσαία ομάδα. Κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το κοιτάξει ο Φερέιρα, αλλά και η διοίκηση, η οποία -αν μπορεί- πρέπει να κάνει τουλάχιστον μια μεταγραφή για την άμυνα. Τόσο ο Σαριέγκι, όσο και Καντέ έχουν αποδείξει άπειρες φορές ότι είναι λίγοι για τον Παναθηναϊκό.

Στο "πράσινο" στρατόπεδο, λοιπόν, δεν είναι όλα ρόδινα, όπως παρουσιάζονται. Τα καμπανάκια χτυπάνε τις τελευταίες αγωνιστικές και ο προπονητής και οι παίκτες πρέπει να ακούσουν, αν δεν θέλουν να βρεθούν προ εκπλήξεων κι αν, φυσικά, θέλουν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Γιατί αν δεν αλλάξει ο Παναθηναϊκός αγωνιστική εικόνα είναι πολύ πιθανό να μείνει πίσω στη μάχη του τίτλου. Και τότε ούτε ο Λέτο, ούτε οι Τσάκες με τους Πρίγκιπες θα μπορούν να τον σώσουν…