Facebook Pixel Το Μάντσεστερ κάνει πάρτι!
| 2011-12-22 01:14:00

Το Μάντσεστερ κάνει πάρτι!

Το Μάντσεστερ κάνει πάρτι!

Σίτι και Γιουνάιτεντ έκρυψαν τη μπάλα, μοίρασαν τριάρες και πεντάρες αντίστοιχα, οδηγώντας την κούρσα της βαθμολογίας! Νίκη με Μπεναγιούν για Άρσεναλ!

Μαν Σίτι – Στόουκ 3-0
Οι «Πολίτες» κράτησαν την κορυφή και η Στόουκ δεν ήταν δύσκολο εμπόδιο. Ο Κουν Αγκουέρο έχει βρει τον ρυθμό του και φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Η Σίτι επικράτησε 3-0 της Στόουκ Σίτι, ο Αργεντίνος πέτυχε δυο τέρματα, έφτασε τα 13 και ακολουθεί τον Φαν Πέρσι. Στο 29' ο Αγουέρο άνοιξε το σκορ,  και ο Τζόνσον στο 36' καθάρισε το ματς. Ο Αργεντίνος πέτυχε ακόμα ένα γκολ και η ομάδα διατήρησε εύκολα το προβάδισμα των δυο βαθμών από τη Γιουνάιτεντ.

Φούλαμ – Μαν. Γιουν 0-5
Η Φούλαμ διέθετε την 4η καλύτερη άμυνα στην κατηγορία, όλα αυτά όμως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, αφού η Γιουνάιτεντ της την έκανε... σμπαράλια. Η ομάδα του Φέργκιουσον διέσυρε στο Κρέιβεν Κότατζ τη Φούλαμ με 5-0, πέτυχε την ένατη νίκη της εκτός έδρας και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από τη Σίτι. Σούπερ Νάνι, δυο ασίστ (Γουέλμπεκ και Γκιγκς τα τέρματα) ένα γκολ,  ο Ρούνεϊ με το τέρμα έφτασε τα 13, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Μπερμπάτοφ. Η Γιουνάιτεντ δείχνει τις διαθέσεις της και ετοιμάζει... αντεπίθεση.

Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-2
Η... κανονιά του Μπεναγιούν στο 87' ακούστηκε σε όλο το Μπέρμιγχαμ παγώνοντας παράλληλα το Βίλα Παρκ. Η Άρσεναλ με το τέρμα του Ισραηλινού επικράτησε 2-1 και έφτασε την Τσέλσι στην 4η θέση με 32 βαθμούς. Οι κανονιέρηδες πάντως... ίδρωσαν, ο Φαν Πέρσι στο 17' άνοιξε το σκορ με πέναλτι φτάνοντας τα 16 γκολ και όλα έδειχναν ένα ήρεμο βράδυ! Ωστόσο, η Βίλα αντέδρασε με τον Ολμπράιτον να ισοφαρίζει στο 54' και παράλληλα να πετυχαίνει το γκολ Νο 20.000 στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι όμως πίεσαν και τα κατάφεραν στο τέλος με τον Μπεναγιούκ, αφήνοντας παράλληλα τους «Χωριάτες» για δεύτερο ματς χωρίς βαθμό.

Γουίγκαν-Λίβερπουλ 0-0
Οι παίκτες της Λίβερπουλ έδειξαν και πάλι έμπρακτα την συμπαράστασή τους στον Λουίς Σουάρες για την ποινή των 8 αγωνιστικών, καθώς εμφανίστηκαν στην προθέρμανση φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν το όνομά του, με τον Ουρουγουανό να ξεκινάει κανονικά στο παιχνίδι. Μάλιστα, ο επιθετικός των «κόκκινων» ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι, ψάχνοντας το γκολ από την αρχή, με τις ευκαιρίες να χάνονται και για τις ομάδες η μία μετά την άλλη στο πρώτο ημίχρονο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κόλντγουελ, όμως ο Τσάρλι Άνταμ δεν μπόρεσε να νικήσει το Αλ Χάμπσι και έγινε ο τρίτος παίκτης της Λίβερπουλ φέτος που αστοχεί από την άσπρη βούλα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο κυριάρχησαν, όμως έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Αλ Χάμπσι, ο οποίος... κατέβασε ρολά! Ο τερματοφύλακας από το Ομάν τελείωσε το παιχνίδι με 9 αποκρούσεις και μαζί με τον Ντε Χέα είναι οι μοναδικοί που έχουν κάνουν τόσες αποκρούσεις σε ένα παιχνίδι φέτος και κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παιχνίδι έγιναν 40 σουτ, τα περισσότερα σε «λευκή» ισοπαλία φέτος!

Νιούκασλ - Γουέστ Μπρομ 2-3
Ο κατήφορος της Νιούκασλ συνεχίζεται με τους «ανθρακωρύχους» να μένουν για έβδομο ματς χωρίς νίκη και φυσικά να... κατρακυλούν από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από την Γουέστ Μπρομ με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, άνοιξαν το σκορ στο 20' με τον Οντεμβίγκι, ωστόσο  ο Μπα έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα. Η Γουέστ Μπρομ ωστόσο με τέρμα του ΜακΌλεϊ στο 44' πήρε ξανά προβάδισμα. Ο 26χρονος Σενεγαλέζος με τέρμα στο 81' ισοφάρισε εκ νέου για τη Νιούκασλ, ωστόσο στο 86' ο Σάρνερ πάγωσε το Σεντ Τζέιμς Παρκ διαμορφώνοντας το 3-2.

ΚΠΡ-Σάντερλαντ 2-3
Η Σάντερλαντ πέτυχε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ στο Λονδίνο επί της ΚΠΡ. Οι «μαυρόγατες»... πέταξαν στα σκουπίδια το προβάδισμα δύο τερμάτων που πήραν από το 53', όμως τελικά κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη χάρη στο γκολ του Γουές Μπράουν στο 89'! Μπέντνερ στο 19' και Σεσενιόν στο 53' έκαναν το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, όμως οι Λονδρέζοι είχαν την απάντηση και αφού αρχικά μείωσαν με τον Χέλγκιουσον, ο οποίος είναι σε εκπληκτική κατάσταση και σκοράρει ακατάπαυστα, έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μακί στο 67'. Ο Μπράουν, όμως, έδωσε την πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του στο 89'.

Έβερτον-Σουόνσι 1-0
Με τον Βέλλιο και πάλι εκτός αποστολής η Έβερτον υποδέχθηκε την Σουόνσι, η οποία δεν είχε ακόμη νίκη σε αγγλικό έδαφος. Το παιχνίδι ήταν μέτριο, οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ελάχιστες και ένα γκολ του Όσμαν, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι έκρινε την αναμέτρηση. Ο Άγγλος μέσος νίκησε τον Φορμ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντρέντε για να κάνει το τελικό 1-0 στο 61' και να δώσει τη νίκη στα «ζαχαρωτά»

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags