Οι προπονητές βέβαια θα δηλώσουν ότι "θα ξεκουραστούμε και θα βελτιώσουμε το παιχνίδι μας, δουλεύοντας πάνω στις αδυναμίες", ωστόσο αν η επιστροφή συνδυαστεί με "γκέλα", θα... παραδεχτούν ότι "μας κόστισε η διακοπή...".

Όταν δε, η διακοπή συνοδεύεται και από διακοπές των ποδοσφαιριστών, όπως είναι η περίοδος των Εορτών των Χριστουγέννων, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα.

Για τον Παναθηναϊκό, η επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις εμπεριέχει ακόμη έναν κίνδυνο: η επίσκεψη στο Αγρίνιο, θα βρει τον Σεμπάστιαν Λέτο εκτός "πράσινης" αποστολής, αφού θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών.

Το τι σημαίνει Λέτο για τον φετινό Παναθηναϊκό, το αποδεικνύουν οι αριθμοί, που μπορεί να μην λένε πάντα όλη την αλήθεια, αλλά σπανίως λένε ψέμματα.

Ας δούμε μερικές από τις στατιστικές κατηγορίες του "τριφυλλιού":

ΓΚΟΛ:

Λέτο 14, Κατσουράνης 3, Μπουμσόνγκ 3, Κουίνσι 2, Ζέκα 2, Κλέιτον 2, Τοτσέ 1, Νίνης 1, Σαριέγκι 1. Όλοι οι άλλοι μαζί έχουν πετύχει ένα γκολ περισσότερο από όσα ο Λέτο μόνος του.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:

Λέτο 20, Κουίνσι 7, Ζέκα 7, Κατσουράνης 5, Τοτσέ 4, Κλέιτον 3... Σε ποσοστό άνω του 50% οι φάσεις του Παναθηναϊκού τελειώνουν από τα πόδια του Αργεντινού.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:

Λέτο 20, Κουίνσι 14, Ζέκα 6, Κατσουράνης 3... Οι μισές προσπάθειες των πρασίνων να απειλήσουν έξω από την αντίπαλη περιοχή προέρχονται και πάλι από τον 25χρονο επιθετικό.

Δηλαδή, η εικόνα του πλουραλισμού για την οποία μιλάμε φέτος, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό των προηγουμένων χρόνων, με τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης, είναι μια οφθαλμαπάτη; Όχι. Η εικόνα αυτή έχει να κάνει με την ανάπτυξη και το δημιουργικό κομμάτι, όπου πράγματι φέτος η μπάλα κυκλοφορεί διαφορετικά και περνά από πολύ περισσότερα πόδια έως ότου μεταφραστεί σε τελική προσπάθεια.

Και απόδειξη για το παραπάνω, αποτελεί το γεγονός ότι η μοναδική κατηγορία στην οποία το ποσοστό του Λέτο είναι μικρότερο και του 30% ακόμη, είναι τα κερδισμένα φάουλ (51 επί 187 συνολικά), παρ' ότι το δυνατότερο όπλο του Αργεντινού είναι η αστείρευτη ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός (μία στις τρεις φορές καταλήγει σε φάουλ).

Στο εκτελεστικό κομμάτι όμως, ο Λέτο δεν είναι παρά ο αντι-Σισέ, παίρνοντας πάνω του το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των τελικών ενεργειών, καταγράφοντας μάλιστα εντυπωσιακότερες του Γάλλου επιδόσεις, αφού μεταφράζει σε γκολ το 1/3 των προσπαθειών του (14 γκολ σε 42 προσπάθειες)!

Στο 1/3 βρίσκεται και ο Κατσουράνης (3/10), στο 1/6 ο Κλέιτον (2/11), στο 1/7 ο Ζέκα (2/14) και στο 1/11 ο Κουίνσι (2/21).

Το στοίχημα, λοιπόν, της επιστροφής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τους "πράσινους", είναι η απουσία του ηγέτη τους και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων στο σκοράρισμα, σε μία έδρα που μόνο το πέρασμα της ΑΕΚ (0-2) δεν κατέδειξε τη δυσκολία της και στην οποία ο Παναθηναϊκός θα στερηθεί για μία ακόμη φορά φέτος την ενίσχυση των φίλων του.

Πηγή: contra.gr