Facebook Pixel Απαραίτητο να μην πωληθεί ο Βιεϊρίνια
| 2012-01-01 16:16:00

Απαραίτητο να μην πωληθεί ο Βιεϊρίνια

Απαραίτητο να μην πωληθεί ο Βιεϊρίνια

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη. Και καλύτερες ημέρες σε όλα τα επίπεδα σε όλους, γιατί πραγματικά όλα όσα βιώνουν οι έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια είναι εξωπραγματικά αλλά αληθινά. Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.

Το νέο έτος μπήκε, οι ευχές είναι δεδομένες όμως είναι απαραίτητο να προσαρμοστούμε άμεσα στη πραγματικότητα. Την αθλητική ζοφερή πραγματικότητα που όμως είναι και δημιουργική γιατί ο αθλητισμός μας δίνει διέξοδο από πολλά θέματα της καθημερινότητας. Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου των Βρύζα και Κωνσταντινίδη και τα οποία καταγράφηκαν LIVE από το Pamersports.gr είναι απαραίτητες ορισμένες επισημάνσεις.

Πράγματι ο ΠΑΟΚ για να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που επιβάλει η UEFA σε όλες τις ομάδες πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. Στη εξυγίανση που δεν πέτυχε επί 4,5 χρόνια, αλλά επιβάλλεται να πετύχει από εδώ και πέρα για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να υπάρχει. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Την οποία κανείς δεν αμφισβητεί. Όμως είναι πολύ σημαντικό να γίνουν ορισμένοι διαχωρισμοί.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ συζητά τη πώληση του Αντελίνο Βιειρίνια. Για να ήμαστε ακριβείς, άνοιξε τον δρόμο για να προχωρήσουν οι επαφές με όποιες ομάδες από το εξωτερικό ενδιαφέρονται για τον Πορτογάλο. Παράλληλα οι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ μίλησαν και για τους Κοντρέρας και Σαλπιγγίδη. Ο Βιειρίνια όμως είναι αυτή τη στιγμή (και λόγω ηλικίας και χρηματιστηριακής αξίας) στη πρώτη θέση της λίστας των παικτών που ξεχωρίζουν. Κατά τη άποψη μου είναι απαραίτητο να μην πωληθεί ο Βιειρίνια. Πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στον ΠΑΟΚ για να μην χάσει η ομάδα τη δύναμη που της δίνει ο Πορτογάλος. Μια ενδεχόμενη πώληση του Βιειρίνια θα αποδυνάμωνε αισθητά τον ΠΑΟΚ. Θα μείωνε σημαντικά τη ισχύ της ομάδας στη επίθεση. Θα έχανε και ένα μέρος της αξιοπιστίας της προς τον κόσμο και των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Και όλα αυτά σε συνάρτηση και με τη αποχώρηση άλλων παικτών. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει στις απαιτήσεις του μέλλοντος στηριζόμενος σε παίκτες που έχουν τη ικανότητα να προχωρήσουν. Και παράλληλα όλα τα στοιχεία που τους συνοδεύουν. Ο Βιειρίνια μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη του ΠΑΟΚ στο παρών και το άμεσο μέλλον. Μαζί με τους υπόλοιπους νεαρούς και ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει η ομάδα.

Μπορεί μια ενδεχόμενη πώληση του Πορτογάλου να σώσει οριστικά τον ΠΑΟΚ και να εναρμονίσει τα οικονομικά του στα πλαίσια που θέτει η UEFA, όμως η αποδυνάμωση της ομάδας θα είναι αισθητή και θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες για να κάνει μια αξιόλογη πορεία η ομάδα στις τρεις διοργανώσεις. Είναι προτιμότερο να παραμείνει ο Βιειρίνια με κάθε τρόπο στον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που ο Κοντρέρας δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει και επίκεινται και αποχωρήσεις άλλων παικτών, πρέπει να διαφυλαχθεί ο Πορτογάλος σαν «κόρη οφθαλμού» και να αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά ατού που έχει αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του. Τα «κουκιά» τα ξέρουν καλύτερα στη ΠΑΕ, τα μετράνε για να δουν αν τους βγαίνουν, όμως με τις κινήσεις που προγραμματίζουν για τη μείωση του μπάτζετ (κατά 20%) μπορούν να διαφυλάξουν ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα που έχει ο ΠΑΟΚ στο ρόστερ του τα τελευταία χρόνια. Η παραμονή του Βιειρίνια είναι απαραίτητη και για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η συσπείρωση του κόσμου, ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags