Facebook Pixel Στάνταρ αλλαγή ο Κλέιτον!
| 2012-01-02 12:02:00

Στάνταρ αλλαγή ο Κλέιτον!

Στάνταρ αλλαγή ο Κλέιτον!

Αν υπήρχε στοίχημα για το ποιος ποδοσφαιριστής θα αντικατασταθεί στα παιχνίδια πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, η προσφερόμενη απόδοση δίπλα στο όνομα του Σίλβα Κλέιτον -εφόσον, βέβαια, δεν είχε "φραγή"!- θα ήταν της πλάκας...

Βλέπετε, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός «τρέχει» ένα ιδιαίτερο «ρεκόρ», αφού έχει 11 συμμετοχές στη φετινή Super League -όλες ως βασικός-, αλλά καμία φορά δεν ολοκλήρωσε ματς στον αγωνιστικό χώρο... Είναι μέχρι τώρα η στάνταρ αλλαγή του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αν, πάντως, ρίξει κάποιος μία ματιά και στις άλλες ομάδες της κατηγορίας, θα παρατηρήσει ανάλογα παραδείγματα με παίκτες που όμως έχουν σαφώς λιγότερες συμμετοχές ως «ενδεκαδάτοι». Σκεφτείτε πως ο δεύτερος της λίστας, ο Γιάννης Γιαννιώτας, απαριθμεί σχεδόν τα μισά ματς ως βασικός (6) σε σχέση με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Επιπλέον, οι υπόλοιποι μετρούν και συμμετοχές ερχόμενοι από τον πάγκο. Μόνο ο Μανώλης Τζανακάκης του Εργοτέλη έχει ματς αποκλειστικά ως βασικός (και στα οποία αντικαταστάθηκε), αλλά το δείγμα -συγκριτικά με τον Κλέιτον πάντα- είναι πολύ μικρό (δύο αναμετρήσεις).

Στον διπλανό πίνακα μπορείτε να διαπιστώσετε ποιοι ποδοσφαιριστές της Super League δεν έχουν καταφέρει να ακούσουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ευρισκόμενοι πάνω στο χορτάρι σε ματς στα οποία είχαν συμπεριληφθεί στο βασικό σχήμα. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση (από τρεις παίκτες), ενώ πρέπει να διευκρινιστεί πως εστιάσαμε στις περιπτώσεις που έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον δύο παιχνίδια ως «ενδεκαδάτοι».

ΕΠΤΑ ΦΟΡΕΣ ΠΡΩΤΗ ΑΛΛΑΓΗ
Από τις συνολικά 11 φορές που έχει αντικατασταθεί ο Κλέιτον Σίλβα σε ματς πρωταθλήματος (από το 42' έως και το 81'), τις επτά αποτέλεσε και την πρώτη αλλαγή του Παναθηναϊκού.

Υπάρχουν και παίκτες που έχουν ολοκληρώσει παιχνίδι ως βασικοί, αλλά γενικότερα βλέπουν συχνά τον αριθμό της φανέλας τους στον φωτεινό πίνακα των αλλαγών. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη (10 στις 13 φορές), Φανούρη Γουνδουλάκη (9/12), Μίρνες Σίσιτς (9/12), Ηλία Ιωάννου (8/9), Ανδρέα Σάμαρη (8/12) και Τζαμέλ Αμπντούν (7/8).

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπεριέλαβε πέντε φορές τον Πέτρο Μάνταλο στους βασικούς της Ξάνθης, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις τον απέσυρε πριν από τη λήξη του ματς.

Η πιο γρήγορη αντικατάσταση του Σίλβα Κλέιτον (στο 42') καταγράφηκε στις 16 Οκτωβρίου στο ματς Ξάνθη - Παναθηναϊκός στα Πηγάδια. Στην επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα μέτρησε, πάντως, η αποβολή του Βίκτορ Βιτόλο που είχε προηγηθεί.

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΜΑΤΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΙ

ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜ. ΩΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

Κλέιτον Σίλβα Παναθηναϊκός 11 11 11
Γιάννης Γιαννιώτας Αρης 7 6 6
Πέτρος Μάνταλος Ξάνθη 8 5 5
Μπόλτισαρ Μπόντορ ΟΦΗ 7 5 5
Γιώργος Γεωργιάδης ΠΑΟΚ 12 4 4
Δημήτρης Σουάνης Ξάνθη 9 4 4
Θανάσης Παπάζογλου ΠΑΟΚ 7 4 4
Βλάνταν Ιβιτς ΠΑΟΚ 9 3 3
Ντέγιαν Μιλοβάνοβιτς Πανιώνιος 10 3 3
Νόε Ακόστα Αρης 8 3 3
Τάσος Μπακασέτας Αστέρας Τρίπ. 6 2 2
Χρήστος Τζάνης ΠΑΣ Γιάννινα 4 2 2
Κεντάλ Ουκάρ ΟΦΗ 4 2 2
Βίκτωρ Κλωναρίδης ΑΕΚ 4 2 2
Μπόγκνταν Μάρα* Ξάνθη 4 2 2
Ζντράβκο Πόποβιτς Λεβαδειακός 3 2 2
Μανώλης Τζανακάκης Εργοτέλης 2 2 2

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags