Facebook Pixel Η γκάφα στην τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού
| 2012-01-05 23:45:00

Η γκάφα στην τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού

Η γκάφα στην τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού

Λίγοι πήραν χαμπάρι αυτό που φέρνει στο φως ο σκύλος. Κάτι μας σφυρίξανε το πρωί, είδαμε το βίντεο και θα σας πούμε το διπλό κακό που συνέβη για τον ΠΑΟ με τον Μπουμσόνγκ στο Αγρίνιο.

Δεν είναι μόνο ο τραυματισμός, δηλαδή. Έγινε κι άλλη ζημιά. Ή γκάφα, αν θέλετε. Στο 71’, λοιπόν, ο Φερέιρα κάνει την τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού με τον Τοτσέ στην θέση του Μαυρία. Ο σπίκερ της τηλεοπτικής μετάδοσης στο Nova ακούγεται μόλις μερικά δευτερόλεπτα αργότερα να λέει ότι ο Μπουμσόνγκ είναι ήδη τραυματισμένος και κουτσαίνει. Και πράγματι εκεί κοντά στο 80’ ο Γάλλος βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου ουρλιάζοντας από τους πόνους.

Το σημαίνει αυτό; Ότι ο Μπουμσόνγκ είχε τραυματιστεί ΠΡΙΝ γίνει η τρίτη αλλαγή του Παναθηναϊκού. Ο Γάλλος είχε σπάσει το δάχτυλό του, αλλά ήταν ακόμα ζεστό το πόδι και δεν πονούσε τόσο. Δεν καταλάβαινε ακριβώς ότι έχει πάθει χοντρό τραυματισμό. Κούτσαινε ήδη, πάντως, όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Τοτσέ.

Ένας παίκτης της εμπειρίας του Μπουμσόνγκ θα έπρεπε, λογικά, εκείνη την ώρα να κάνει νόημα στον πάγκο για να καθυστερήσει λίγο η τρίτη αλλαγή, μήπως και χρειαστεί να βγει ο ίδιος τελικά. Δεν το έκανε. Είτε επειδή δεν είχε προσέξει πόσες αλλαγές είχε κάνει ο Φερέιρα, είτε επειδή θεωρούσε ότι δεν έχει πάθει μεγάλη ζημιά.

Κι έτσι ο Παναθηναϊκός την πάτησε χοντρά. Αναγκάστηκε, δηλαδή, να αγωνιστεί για πάνω από δέκα λεπτά συν τις καθυστερήσεις με παίκτη λιγότερο. Κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν ο Γάλλος καταλάβαινε ότι δεν θα άντεχε άλλο ή ακόμα κι αν από τον πάγκο είχαν δει, όπως θα περίμενε κανείς, ότι ο σέντερ μπακ ήδη κούτσαινε.

Βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αν ο Μπουμσόνγκ γινόταν αλλαγή με άλλον αμυντικό, τότε δεν θα έμπαινε ο Τοτσέ και ίσως ο Παναθηναϊκός να μην ισοφάριζε. Ενδεχομένως, όμως, ο Φερέιρα να έβαζε κανονικά τον μετέπειτα σκόρερ στην θέση του Γάλλου και να έκανε αλλαγή θέσεων του π.χ. Βύντρα και του Μαρίνου μέσα στην ενδεκάδα για να τα φέρει βόλτα στην άμυνα.

Όπως και να έχει, με λίγη τύχη και πρόνοια ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να τελειώσει το ματς με έντεκα παίκτες κι όχι με δέκα. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν ξέρει τι έκβαση θα είχε το ματς.

Τον βρήκε, όμως, τον Παναθηναϊκό διπλό κακό. Κι έχασε τον άτυχο Μπουμσόνγκ με σοβαρό τραυματισμό, αλλά κι έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags