Facebook Pixel Οι δηλώσεις της απόγνωσης
| 2012-01-06 14:46:00

Οι δηλώσεις της απόγνωσης

Οι δηλώσεις της απόγνωσης

Υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία δικαιολογιών για την αποτυχία μιας ομάδας. Η συνηθέστερη είναι η διαιτησία. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Σ' αυτήν αναφέρθηκαν και μάλιστα διεξοδικά ο Φερέιρα μετά το ματς του ΠΑΟ με τον Παναιτωλικό, αλλά και ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά το παιχνίδι Ολυμπιακού - Ατρόμητου. Βέβαια, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν, αλλά η τακτική του κ. Θεοδωρίδη είναι να δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο... κάβα για να έχει να λέει μετά από κάποιο παιχνίδι που θα σκοντάψει ο Ολυμπιακός ότι «εμείς τα λέμε και όταν κερδίζουμε».

Οσο για τον Φερέιρα, αυτό που ξένισε δεν είναι η άποψή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά τα σαφή υπονοούμενα που άφησε γενικά για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλοί αγώνες και πολλές καταστάσεις. Εγώ δεν ήρθα τώρα στην Ελλάδα και κανένας δεν πρόκειται να με εξαπατήσει».

Αν υπήρχε αθλητικός εισαγγελέας, πιθανότητα θα του ζητούσε περισσότερες εξηγήσεις. Η ΕΠΟ όμως φρόντισε να καθαιρέσει τους κ. Φάκο και Αντωνακάκη κι έτσι, ώσπου να τοποθετηθούν οι αντικαταστάτες τους, που θα είναι της αρεσκείας των ΠΑΕ της Super League, ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες. Ολα αυτά τα ανέφερα ως πρόλογο για να φτάσω στη δικαιολογία του τεχνικού της Οσασούνα, Μεντιλμπάρ, που μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα με 4-0 για το Κύπελλο είπε: «Μας είχαν πει ότι ο Μέσι ήταν άρρωστος. Μετά τον είδαμε να μπαίνει στο β' ημίχρονο και να μας βάζει δύο γκολ. Τι να πω; Περίεργα πράγματα».

Να θυμίσω ότι στον αγώνα πρωταθλήματος η Οσασούνα είχε χάσει από την Μπαρτσελόνα με 8-0! Θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη την αντίδραση του τεχνικού της ομάδας της Παμπλόνα. Παρακολούθησα το προχθεσινό παιχνίδι στο «Καμπ Νόου» και ήρθα απόλυτα στη θέση του Μεντιλμπάρ.

Ο άνθρωπος ήρθε σε απόγνωση βλέποντας ότι η ομάδα του όπως οι περισσότερες που παίζουν εκεί με την Μπάρτσα ξεκινούν ένα παιχνίδι που γνωρίζουν την κατάληξή του, αλλά μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του είναι υποχρεωμένες να περάσουν ένα μαρτύριο ενενήντα λεπτών. Ο,τι κι αν πει κανείς μετά είναι δικαιολογημένος.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags