Facebook Pixel Σπίτι χωρίς Γιάννη...
| 2012-01-07 12:48:00

Σπίτι χωρίς Γιάννη...

Σπίτι χωρίς Γιάννη...

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για τις οκτώ περιπτώσεις Γιάννηδων που έχουν διαπρέψει στο άθλημά τους και είναι σταρ παγκοσμίου επιπέδου.

Η μισή και...βάλε Ελλάδα γιορτάζει στις 7 του μήνα. Ούτε με τουφέκι δεν βρίσκεις σπίτι που να μην έχει έναν Γιάννη. Πως να το κάνουμε, βγάζει κυβέρνηση το όνομα. Ο μαγικός κόσμος των σπορ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Οκτώ περιπτώσεις Γιάννηδων που έχουν διαπρέψει στο άθλημά τους και είναι σταρ παγκοσμίου επιπέδου.

Γιάννης Καλμαζίδης (βόλεϊ)

Στα νιάτα του ήταν από τους πολύ καλούς πασαδόρους. Οταν άφησε τα παρκέ δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το αγαπημένο του βόλεϊ. Ακολούθησε, λοιπόν, καριέρα προπονητή. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση ισάριθμων πρωταθλημάτων. Οτι φιλοδοξεί να πετύχει και φέτος.

Γιάννης Ταμουρίδης (ποδηλασία)

Ποδηλάτης παγκοσμίου επιπέδου. Εδώ και χρόνια έχει σταθερή πορεία και στο παλμαρέ του έχει μετάλλια από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από τους λίγους Ελληνες που έχουν χτυπήσει για τα καλά την πόρτα επαγγελματικών ομάδων. Μην αποκλείσει κανείς να τον δούμε κάποια μέρα σε ένα μεγάλο Γύρο ενώ ήδη έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Γιάννης Δρυμωνάκος (κολύμβηση)

Η πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε στο Σίδνεϊ το 2000 σε ηλικία 16 ετών. Από τους κορυφαίους Ελληνες κολυμβητές στην ιστορία- έχει ήδη προκριθεί για τους Αγώνες του Λονδίνου- με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας και 25άρας πισίνας αλλά και πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Γιάννης Αρζουμανίδης (πάλη)

Ο καλύτερος Ελληνας παλαιστής την εποχή αυτή έχοντας ήδη κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ελευθέρα πάλη. Και μάλιστα στη βαριά κατηγορία των 120κ. Με πολύ καλή τεχνική, είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε λίγο πίσω, έχει πλέον αφοσιωθεί στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Γιάννης Φουντούλης (πόλο)

Το «κανόνι» του Ολυμπιακού. Γέννημα- θρέμμα Χιώτης, στάνταρ μέλος της Εθνικής ομάδας και παίκτης που μπορεί να σκοράρει μέχρι και δέκα γκολ σε ένα ματς. Φέτος, με τις τόσες αποχωρήσεις στους νταμπλούχους έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του και ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Γιάννης Τσίλης- Γιάννης Χρήστου (κωπηλασία)

Αυτοί οι δυο Γιάννηδες πάνε πακέτο. Μέλη της εθνικής ομάδας, μέλη της ομάδας στην τετράκωπο που κατακτά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα. Από τις ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Γιάννης Γιαννουρής (πόλο)

Ο πιο γνωστός προπονητής πόλο, μετά από μια χρονιά πέρυσι στην Ιταλία βρίσκεται πλέον στον πάγκο του Ν.Ο. Πατρών, όπου και φιλοδοξεί να βγάλει νέους καλούς παίκτες. Για χρόνια τεχνικός στη Βουλιαγμένη, από τα σπλάχνα της οποίας έβγαλε σπουδαίους πολίστες και πανηγύρισε τίτλους μεταξύ των οποίων και το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags