Η ομάδα του Βαλβέρδε πήγε από χαλαρά έως ανόητα να παίξει κόντρα στη Δόξα, δίχως προπονητής και παίκτες να έχουν... ψυλλιαστεί από την πλάκα που έπαθε πριν από λίγες ημέρες η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο γήπεδο για να τελειώσει μια "υποχρέωση", αλλά ουδέποτε έπαιξε σοβαρά. Εκανε την πρώτη φάση στα... δευτερόλεπτα από τη σέντρα και μετά ξανά στο 60ό λεπτό!

Θεωρώ ότι ο Βαλβέρδε έχει σοβαρές ευθύνες γι' αυτό το... κάτι σαν ομάδα που παρουσίασε χθες ο Ολυμπιακός. Οι επιλογές του για την αποστολή και την 11άδα έδειξαν ότι στην άκρη του μυαλού είχε πολύ εύκολη επικράτηση. Προφανώς αυτό πέρασε στους παίκτες του με αποτέλεσμα τα χάλια που παρακολουθήσαμε. Οσο οι παίκτες της Δόξας (Τριποτσέρης, Βέρτζος, Αμπουμπακάρι, Αραβίδης και οι άλλοι) έπεφταν σαν καμικάζι πάνω στην μπάλα τόσο εκείνοι του Ολυμπιακού έπαιζαν ποδόσφαιρο... νύστας.

Ο έξυπνος και έμπειρος προπονητής Μάκης Κατσαβάκης γνώριζε ότι όσο περνούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός θα φορτωνόταν άγχος. Κι αυτό συνέβη. Με αποτέλεσμα κάποια στιγμή ο Βαλβέρδε να δώσει εντολή στον Μέλμπεργκ να παίξει... φορ! Κίνηση απόγνωσης. Η γκέλα των «ερυθρόλευκων» έδωσε ξανά μεγάλο ενδιαφέρον στην κορυφή, αφού αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τα δύο ματς που υπολείπεται θα πάρει και πάλι το αβαντάζ του +2. Αποδεικνύει όμως ότι για τον Ολυμπιακό το 2012 ξημέρωσε με προβλήματα και κούραση βασικών κλειδιών στο παιχνίδι του. Κόντρα στον Ατρόμητο δεν το πλήρωσε, χθες όμως δίκαια έμεινε στο μηδέν.

Τα μάτια των ποδοσφαιρόφιλων πόνεσαν πάντως και με τους δύο «αιώνιους». Πριν από το ματς του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός ταλαιπώρησε και ταλαιπωρήθηκε. Αν δεν έβαζε σχετικά νωρίς το γκολ, θα είχε ανάλογα "θέματα" με εκείνα των «ερυθρόλευκων». Η Κέρκυρα τελείωσε το ματς "νικήτρια" στην κατοχή μπάλας, αλλά δεν έβγαλε φάσεις στο «τριφύλλι». Για την ομάδα του Φερέιρα προστέθηκε ένα ακόμη κακό σε απόδοση παιχνίδι και μόνο η γκέλα του Ολυμπιακού μπορεί να της δώσει χαμόγελα.

ΥΓ.: Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ξαφνικά ο Φερέιρα απέκτησε "ελληνική νοοτροπία". Μετά τις δηλώσεις του στο Αγρίνιο, ήρθε χθες η νέα άστοχη ατάκα του "Αυτή ήταν η Κέρκυρα που έπαιξε με τον Ολυμπιακό;". Ο Πορτογάλος είναι άνθρωπος με ποδοσφαιρική κουλτούρα και παραστάσεις. Ας μη συνεχίσει να αδικεί τον εαυτό του θυμίζοντας διάφορους... Ελληνάρες συναδέλφους του.

Πηγή: Goal