Facebook Pixel Ο τυχερός, ο κακόκεφος και το καράβι που μπάζει νερά...
| 2012-01-16 13:37:00

Ο τυχερός, ο κακόκεφος και το καράβι που μπάζει νερά...

Ο τυχερός, ο κακόκεφος και το καράβι που μπάζει νερά...

Πέρασε, αλλά πώς πέρασε. Με την ψυχή στο στόμα, την τύχη βοηθό και προβληματική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.

«Πάτησε» τον Παναθηναϊκό, αλλά την... πάτησε από ολιγωρία του Κώτσιου, αλλά και την αδυναμία των παιχτών του να τελειώσουν τις πάμπολλες φάσεις που δημιούργησαν. Αριθμό φάσεων που κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν δημιουργήσει σε άλλο φετινό παιχνίδι τους.

Οσο για τον Ηλία Σπάθα, ρίσκαρε επικίνδυνα. Για ποιο λόγο; Που πήρε την απόφαση να ξεκινήσει ο αγώνας, ο οποίος προς την πλευρά των πάγκων έμοιαζε με διαγωνισμό... dancing on ice. Να μην το λέει ούτε του... παπά που κάποιος παίχτης δεν την πάτησε όπως η... Χριστίνα Παππά.

Πολλά κέφια ούτε κι εκείνος είχε. Οπως και σχεδόν όλος ο Ολυμπιακός. Ούτε και χρειαζόταν. Διότι με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στην ενδεκάδα, όπως υπερτόνισε και ο συμπαίχτης του Γιάννης Μανιάτης, κοιμάσαι ήσυχος. Ξέρεις ότι θα σου μοιράζει αφειδώς ασίστ, οπότε πώς (και πόσες) να (τις) χάσεις...

Το αυτό συνέβη και προχθές στο Καραϊσκάκη, όπου οι «ερυθρόλευκοι», με το πόδι στο ρελαντί, δεν έτρεξαν ιδιαίτερα. Ηταν και κακόκεφοι, όπως και στις τρεις προηγηθείσες αναμετρήσεις τους μέσα στο 2012. Κατά συνέπεια αυτό που μπορεί να κρατήσει κάποιος από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό ήταν οι τρεις βαθμοί και η επιστροφή των Μιραλάς, Ντιόγκο. Ο Βέλγος, μετά τα... ιδιαίτερα μαθήματα από τον Β. Μαρινάκη, ήταν και αποτελεσματικός και ομαδικός. Και μια που εμφανίστηκε καλά διαβασμένος, πήρε και βαθμό «άριστα». Για τον Βραζιλιάνο ουδείς είχε τέτοιες απαιτήσεις. Πρωτίστως οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι τον έδιωξαν, τον Αύγουστο του 2010, με φωνές, και προχθές τον υποδέχθηκαν ως... νεοαποκτηθέντα. Λοιπόν, ουδείς περίμενε πως ο Ντιόγκο θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο και θα έλεγε το μάθημα... φαρσί. Αν έχει τη διάθεση, θα μάθει τους συμπαίχτες του. Και θα τον μάθουν. Προς το παρόν έμαθε ότι με περιττά κιλά δεν είχε τύχη. Ισως γι΄ αυτό και προχθές εμφανίστηκε... στιλάκι.

Στην ΑΕΚ εμφανίστηκαν και πάλι τα προβλήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια ύστερα από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η υπομονή των παιχτών έχει εξαντληθεί, αλλά το χειρότερο είναι άλλο: ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές δύο κατηγοριών: Οι πληρωμένοι και οι απλήρωτοι. Ο Χοσέ Κάρλος με ειλικρίνεια παραδέχθηκε «εγώ πάντως είμαι πληρωμένος», την ώρα που οι παλαιότεροι συμπαίχτες του έχει να δουν το χρώμα του χρώματος κάτι τέρμινα. Και το χειρότερο είναι ότι οι διοικούντες την ΠΑΕ στους έχοντες γαλόνια ΑΕΚφροσύνης και πολυετούς προσφοράς στον σύλλογο τούς συμπεριφέρονται σαν πληβείους...

Το βέβαιο είναι πως αν δεν βρεθεί αμέσως λύση, τότε το καράβι, το οποίο άρχισε ήδη να μπάζει νερά, θα βουλιάξει...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags