Ο Αδαμίδης θυμήθηκε την ...Petit Chateux, έφτασε μέχρι τον Ξενιάδη, αποκάλυψε ενδιαφέρον Ελλήνων επενδυτών ("θα έχουμε ραντεβού το Σαββατοκύριακο", είπε) αλλά πάντα κατέληγε στο ίδιο συμπέρασμα... Ότι, δηλαδή, δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για την αγορά της ομάδας!

Επίσης, μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες της Ένωσης, επανέλαβε ότι οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς έχουν δώσει πάρα πολλά λεφτά στην ΑΕΚ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη συνάντηση της Κυριακής μπορεί να βρεθεί λύση.

Παράλληλα, ζήτησε -για μια ακόμη φορά- την στήριξη του κόσμου καλώντας τον να γεμίσει το γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα.

Τίποτα καινούργιο και τίποτα ουσιώδες, δηλαδή, από τον πρόεδρο της ΑΕΚ που απλά μας παρουσίασε την κατάσταση στην ομάδα. Λες και δεν την ξέραμε... Αλήθεια γιατί φώναξε τους δημοσιογράφους να μιλήσει -υποτίθεται- για όλα τα "καυτά" θέματα που αφορούν την ομάδα;

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

"Οι κ.Παππάς και Νοτιάς είτε το θέλουν πολλοί είτε όχι, έχουν προσφέρει πολλά".

Για την Petit Chateux: "Δεν προσκόμισαν τα έγγραφα".

Για τον Ξενιάδη: "Ο κ. Ξενιάδης προτάθηκε από κ. Στράτο, αλλά σταματήσαμε όταν προέκυψαν θέματα φερεγγυότητας. Υπήρξαν επαφές με την οικογένεια Σαμπάνσι έγιναν επαφές στην Κωνσταντινούπολη".

Για τον Άραβα: "Ο κ. Βλάχος, τον οποίο δεν τον ήξερα καθόλου, δεν ήταν δικό μας δημιούργημα, όπως λένε κακόβουλοι, στην πορεία προέκυψε και όνομα Λιβανέζου επιχειρηματιά. Περιμέναμε συγκεκριμένη γραπτή πρόταση και ακόμα περιμένουμε.

Όσον αφορά τον Τζον Άντζελος συναντήθηκε με τον κ. Κασνακίδη πριν από δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν υπάρχει πρόταση. Εγώ πήγα στο Ντουμπάι και έδωσα τα στοιχεία σε Σαουδάραβες, βλέπουν θετικά, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση".

Για το νέο ενδιαφερόμενο: "Επίσης, υπήρχε κρούση από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε πρόταση. Ενθερμος ΑΕΚτζής, σοβαρός επιχειρηματίας, κάτοικος εξωτερικού. Το όνομά του θα γίνει γνωστό μέσα στο σαββατοκύριακο όταν θα συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Έχει ενημερωθεί για το σχέδιο Τροχανα και είναι θετικός".

Για την οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ: "Δεν υπήρχαν επαφές με Ισραηλινούς, το Κατάρ και Κινέζους. Οι μετοχές νομικά δεν ανήκουν στη Morgan Stanley, αλλά στα φυσικά πρόσωπα και στους supporters. Έχουμε συμφωνία για την αποπληρωμή του δανείου.

Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί. Ο κ. Παππάς δεν υπάρχει. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου με στρατηγικούς επενδυτές.

Η ΠΑΕ είναι πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική. Πήραμε το ρόστερ μερ 17,5 εκατ. ευρώ και τώρα είναι 11,5 παρότι διπλασιάστηκε η φορολογία. Η μείωση στα συμβόλαια είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Το ίδιο κάνουν όλες οι ομάδες. Δυστυχώς τα έσοδά μας έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει χρηματοδότηση.

Έχουμε ελάχιστα έσοδα από εισιτήρια. Η ΑΕΚ στον αγώνα με την Ξάνθη πήρε 13.000 ευρώ. Μπαίνουμε μέσα σε κάθε αγώνα στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά πρέπει να καταλάβει πως αν δεν έρθει, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο κόσμος είναι η καλύτερη λύση.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποδοσφαιριστές που εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι μομφή για προηγούμενες διοικήσεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα".

Για τα χρέη: "Τα χρέη είναι 35 εκατ. ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να πέσουν όμως, λόγω συμφωνίας με Morgan Stanley. 150 εκατ. χρέη πριν το άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 26, σήμερα είναι 35. Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό. Θεωρώ ότι μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση από όλους μας από το 2004.

Για εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια κουβέντα".

Η ΑΕΚ χρειάζεται λεφτά. 350.000 ευρώ από τους μετόχους και κάποια από τους supporters έχουν μπει. Μέχρι 31/3 6 εκατ. ευρώ και μέχρι τον 6ο άλλα 2 εκατ. ευρώ. Θέμα γενικών συνελεύσεων δεν υπάρχει. Η Morgan δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί με την ΑΕΚ. Θέλει ένα ποσό για να αποπληρώσει το δάνειο και να φύγει.

Μηδαμινά έσοδα από εισιτήρια, να κάνουμε μεταγραφές, να μην πουλήσουμε κανέναν.... Δεν γίνεται αυτό. Οι μειώσεις έγιναν το καλοκαίρι όταν έφυγαν βαριά συμβόλαια και πουλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής. Η ΑΕΚ πρέπει να μειώσει κι άλλο τα έξοδά της, όπως τα μειώνουν όλες οι εταιρίες. Κι όταν βρεθεί επενδυτής, τα λεφτά να πάνε στην ενίσχυση της ομάδας.

Δύσκολες οι συνθήκες για τον κόσμο, αλλά είναι η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ. Καλύτερα να βάλουν πολλοί από λίγα. Αν η συνάντηση της Κυριακής στεφθεί με επιτυχία, θα δώσουν το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο. Το να λέμε να έρθει ο ένας ο άλλος ο παράλλος χωρίς να κάνουμε κάτι, δεν βγάζει πουθενά".

Για το αν θα βρεθεί λύση: "Εγώ δεν έχω εκατομμύρια ευρώ. Αν τα είχα, θα έπαιρνα την ΑΕΚ μόνος μου. Έχω όμως αγάπη και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Αν όλοι πάμε και έχουμε καλή διάθεση και βάλουμε τους εγωισμούς μας, λύση θα βρεθεί. Αν θέλανε Παππάς και Νοτιάς μπορούσαν να καλύψουν υποχρεώσεις. Αλλά δεν θέλουν. Είτε επιμένουμε λοιπόν είτε ψάχνουμε λύση.Δεν είμαι εδώ για να καταλογίσω ευθύνες. Σας λέω πως είναι η κατάσταση.

Όποιος έχει λύση, όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ να το πει. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία επαναρύθμισης χρεών προς την εφορία για να αυξηθούν οι δόσεις. Αν θέλαμε, παίρναμε φορολογική ενημερότητα

Δεν πάμε Ριζούπολη γιατί δεν θα ήθελα να παίζουμε σε γήπεδο 12 χιλ. θέσεων. Υπήρχαν ενστάσεις από φιλάθλους μας το καλοκαίρι. Τα ποσά που χρειάζονταν να γίνουν διορθώσεις χλοοτάπητα και κερκίδες και 40,000 ευρώ ανά αγώνα που ζητούσε ο Απόλλωνας, το κόστος έβγαινε ίσως και λίγο μεγαλύτερο σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Θα πρότεινα τη λύση της Ριζούπολης μόνο αν σε 12-18 μήνες θα πηγαίναμε σε ιδιόκτητο γήπεδο".

Για τις προσφυγές: "Δύσκολη η κατάσταση με τους παίκτες. Και ο Καράμπελας και ο Λεονάρντο θέλουν να μείνουν. Και οι δύο ήθελαν να μείνουν στην ΑΕΚ. Μου προκάλεσαν εντύπωση τα πρωτοσέλιδα που έστελναν τον Λεονάρντο στον Ολυμπιακό. Έγινε ένας διακανονισμός και κατάλαβαν πως είναι καλύτερο να μείνουν στην ΑΕΚ.

Για τον Μπερνς δώσαμε 500.000 ευρώ, έχει συμβόλαιο 320.000. Δύσκολο να ενδιαφερθεί κάποιος...

Για τον Γκέντσογλου είχαμε πρόταση πέρυσι, αλλά δεν ευοδώθηκε. Για ποδοσφαιριστές που έφυγαν δεν υπήρχαν προτάσεις. Γλιτώσαμε πολλά όμως με τα βαριά συμβόλαια.

Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν κάνει τεράστια υπομονή. Ξέρουν πως έχουν προτεραιότητα σε ό,τι έσοδα έχουμε. 1,2 εκατ. ευρώ από τα τέλη Νοεμβρίου. Πολλοί που έχουν έρθει φέτος είναι πληρωμένοι μέχρι τον τελευταίο μήνα

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω παίκτες και προπονητές. Σίγουρα αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης.

Κάνω έκκληση σε όλους τους ΑΕΚτζήδες να κάνουμε όλοι μαζί ενωτικά μία προσπάθεια γιατί το αξίζει η ΑΕΚ".