Οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 43 σεξουαλικά δραστήριων κοριτσιών ηλικίας 13,8 - 19 ετών και διαπίστωσαν ότι είχαν κατά μέσο όρο δύο συντρόφους (διακύμανση από έναν έως 12), ενώ το 85% χρησιμοποιούσε σπανίως προφυλακτικό και μόνο το 6% αντισυλληπτικό χάπι.
Παράλληλα, Στο 5% των κοριτσιών ανιχνεύθηκαν αλλοιώσεις HPV, ενώ για τις οι τέσσερις στις δέκα το τεστ Παπανικολάου βγήκε θετικό.«Θα πρέπει να τονιστεί η αξία του εμβολιασμού έναντι του HPV που έχει ατονήσει», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας, καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο 7% των κοριτσιών εντοπίστηκαν η ύπαρξη φλεγμονής με χλαμύδια (σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα), αλλά και λοιμώξεις που προκάλεσαν μύκητες ή ουρεόπλασμα και κολπίτιδες.
Πηγή: tempo.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο