Facebook Pixel Η "ενότητα" πηγαίνει (μάλλον) περίπατο
| 2012-02-07 13:43:00

Η "ενότητα" πηγαίνει (μάλλον) περίπατο

Η "ενότητα" πηγαίνει (μάλλον) περίπατο

O Γιώργος Γαλάτσης θέτει ερωτήματα στον Ντέμη Νικολαϊδη και εκφράζει τη σιγουριά πως Παππάς, Νοτιάς θα απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο.

Ένα μετοχικό...ξεκατίνιασμα πάνω στην ιδιοκτησιακή ''σκηνή'' της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήταν ο, τι χειρότερο θα μπορούσε να περιμένει η ομάδα αυτές τις δύσκολες ώρες, από τους ανθρώπους οι οποίοι επέστρεψαν στο προσκήνιο με σκοπό να αντιμετωπίσουν και να λύσουν το χρόνιο οικονομικό πρόβλημά της.

Ο Νικολαϊδης, ο Παππάς, ο Νοτιάς, κι εγώ δεν ξέρω ποιος άλλος μπορεί εύκολα να βρει τα δικά του ''ακλόνητα'' επιχειρήματα για να πείσει την κοινή γνώμη ότι έβαλε παραπάνω απ' αυτά που αναλογούσαν στο ποσοστό του, ότι εξαπατήθηκε, ότι παραμυθιάστηκε, ότι τον ''έπιασαν Κώτσο''. Δόξα τον Θεό και καλούς λογιστές έχουν αλλά και ''άκρες'' στα ΜΜΕ για να παίξουν το επικοινωνιακό τους παιχνίδι.

Όμως στο ''τέλος της ημέρας'' το αποτέλεσμα θα είναι είναι: Θα τα στυλώσουν (με το συμπάθιο) όλοι τους σαν τον γάιδαρο και θα δουν την ΠΑΕ ''να σκάει στα χέρια τους''. Ήδη η πειθαρχική της ΟΥΕΦΑ ετοιμάζεται στις 16 του Φλεβάρη να δώσει το πρώτο, ισχυρό, χτύπημα στην ομάδα με τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, στερώντας της έτσι το δικαίωμα να βάλει στο ταμείο της 3 με 5 εκατομμύρια ευρώ...

Οι θέσεις του Ντέμη Νικολαϊδη γύρω από το...αμαρτωλό κεφάλαιο των ευθυνών της μετοχικής ομάδας του 2004 απέναντι σ' αυτό το χάος προκάλεσαν, όπως αναμενόταν, πολλές αντιδράσεις στα...στρατόπεδα Παππά και Νοτιά.

Ο τρόπος που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος για να αποδείξει στους ΑΕΚτζήδες ότι η ευθύνη βαραίνει, σχεδόν, αποκλειστικά τους ΠαππαΝοτιάδες ήταν λίγο, πολύ αναμενόμενος, αλλά όχι και ο πλέον ενδεδειγμένος για τις παρούσες συνθήκες.

Επί της ουσίας ο Ντέμης δημοσιοποίησε χθες απόψεις και θέσεις τις οποίες επικοινωνεί την τελευταία 3ετία από τις κατ' ιδίαν συζητήσεις του. Δεν έφυγε αλλά τον έδιωξαν, δεν άφησε πίσω του τον όλεθρο αλλά μια ομάδα με ποδοσφαιριστές που έφεραν αργότερα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ. Δεν χρωστάει, είναι καθαρός, οι άλλοι τα έκαναν, οι άλλοι να τα πληρώσουν.

Τα 10.180.000 ευρώ που εισέπραξε η ΑΕΚ από τον Γενάρη του 2009 και μετά από τις πωλήσεις των Παπασταθόπουλου (3,6 εκατ), Σκόκο (2,5 εκατ), Εντίνιο (1 εκατ), Ριβάλντο (900.000), Κατσουράνη (900.000), Σορεντίνο (600.000), Ράμος (350.000), Πλιάτσικα (250.000) και Τόφα (80.000), αναμφισβήτητα τα οφείλει στον Ντέμη και τον ευχαριστεί γι' αυτό.

Από τη στιγμή όμως που ο Νικολαϊδης αποφασίζει να γίνει τόσο αναλυτικός για την κληρονομιά που άφησε στην ΑΕΚ οφείλει να δημοσιοποιήσει και τον πίνακα των μεταγραφών που έκανε το καλοκαίρι του 2008 κι ενώ ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει την προεδρία. Είναι υποχρεωμένος να πει με κάθε λεπτομέρεια τα ποσά που προεισέπραξε επί της προεδρίας του από τις (μεγάλες) εμπορικές συμβάσεις που είχε συνάψει και τα οποία στερήθηκε η ΠΑΕ τα επόμενα χρόνια.

Για παράδειγμα τι θα κάνει όταν του βγάλουν σήμερα-αύριο ότι είχε προεισπράξει περί τα 2,5 εκατ ευρώ από τις συμφωνίες με την SPORT VISION, την PUMA Ελλάς και την DINERS; Τι θα τους απαντήσει αν του ''ρίξουν στο τραπέζι'' τα 20 εκατ ευρώ που δέσμευσε την ΠΑΕ ΑΕΚ εκείνο το καλοκαίρι για να στήσει με τον Γιώργο Δώνη μια ομάδα υψηλών προσδοκιών ως ''υπό παραίτηση'' πρόεδρος;

Πως θα αντιδράσει αν τον καλέσουν να μιλήσει για το χρέος των 7 εκατ ευρώ της EMPIRE; Και τι νόημα έχουν πια όλα αυτά, μπροστά στη διαγραφόμενη ως βέβαιη καταστροφή της ΑΕΚ; Με μια φράση ο Ντέμης ''άνοιξε μεγάλη κουβέντα''. Μια κουβέντα που έχει ήδη κουράσει και δεν οδηγεί πουθενά μα πουθενά!

Αντιλαμβάνομαι τις πικρίες αλλά και την αγωνία του να αποδείξει ότι είναι εντάξει απέναντι στην ΑΕΚ και αναγνωρίζω την καλή πρόθεσή του να τη βοηθήσει έστω και με μια δανειοδότηση. ''Τη σήμερον ημέρα'' δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να σου δανείσει 3 εκατ ευρώ.

Ωστόσο βιάστηκε να οδηγήσει τη συζήτηση σε ''επικίνδυνους δρόμους'', τη στιγμή που οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων κυλούσαν κατ' ευχή (όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος). Βιάστηκε να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του και να τους ''βγάλει στη σέντρα'' διότι το ίδιο θα κάνουν κι αυτοί! Να 'στε σίγουροι γι' αυτό!

Δυστυχώς από σήμερα θα ανοίξει ένας νέος κύκλος αντιπαραθέσεων ανάμεσά τους. Ο Παππάς έχει πάρει ανάποδες, ο Νοτιάς θα νιώθει και πάλι ''ριγμένος'', ο Ντέμης ''τα είπε και τελείωσε'', οι Χατζηιωάννου και Γκίκας Γκούμας αγνοούνται.

Ετοιμαστείτε για απαντήσεις, ανακοινώσεις, επαναφορά του διαχειριστικού ελέγχου της BDO και ανάλυση των ''επίμαχων στοιχείων του'' έναν χρόνο μετά τη δημοσιοποίησή του.

Ετοιμαστείτε για οτιδήποτε άλλο εκτός από λύσεις. Η κουβέντα ''εκτροχιάστηκε'' και αναζητείται κάποιος να τους επαναφέρει στην τάξη γιατί η ΑΕΚ πεθαίνει...

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags