Facebook Pixel Ο Μανιάτης κορυφαία "μεταγραφή" του Ολυμπιακού
| 2012-02-07 16:10:00

Ο Μανιάτης κορυφαία "μεταγραφή" του Ολυμπιακού

Ο Μανιάτης κορυφαία "μεταγραφή" του Ολυμπιακού

Στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ και στην ισπανική Πριμέρα Ντιβιζιόν αναζητούσε ο Ολυμπιακός ανασταλτικό μέσο και τον βρήκε να υπάρχει στην ίδια του την ομάδα! Ο λόγος για τον Γιάννη Μανιάτη.

Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης...

Τον απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πανιώνιο για δεξιό αμυντικό. Σήμερα είναι ο κορυφαίος παίκτης των Ερυθρολεύκων στη μεσαία γραμμή. Στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ έκανε τα πάντα. Ετρεχε στην άμυνα, στην επίθεση, έκοβε, έβαζε τα πόδια στη φωτιά και ήταν εκείνος που έβγαλε την τελική πάσα στο γκολ του Αμπντούν για το 0-1.

Ο 25χρονος, μέσος πλέον και όχι αμυντικός, θυμίζει τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1950 και 1960, όταν στο γήπεδο μετρούσε πρωτίστως η ψυχή. Βασικός στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έγινε με το σπαθί του. Τη θέση στη μεσαία γραμμή δεν του τη χάρισε κανείς. Μέχρι το εκτός έδρας παιχνίδι με την πρώην ομάδα του τον Πανιώνιο, ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε έδειχνε να μην τον υπολογίζει.

Ο Μανιάτης στα τέσσερα πρώτα ματς των Ερυθρολεύκων με Ξάνθη, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν εκτός 18άδας. Χρειάστηκε να τραυματισθούν οι Τοροσίδης, Μοντέστο οι οποίοι προηγούνταν στις επιλογές του ισπανού προπονητή για τη θέση του δεξιού μπακ, προκειμένου να βρει θέση βασικού στους αγώνες με Πανιώνιο και ΟΦΗ που ακολούθησαν. Οταν οι Τοροσίδης, Μοντέστο επέστρεψαν, ο Μανιάτης είδε από τον πάγκο τα ντέρμπι με τον Αρη και τον Παναθηναϊκό.
Η ευκαιρία την οποία αναζητούσε ο Μανιάτης του δόθηκε στο εκτός έδρας ματς με τη Μαρσέιγ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Μακούν, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φέισα ήταν τραυματίες. Και ο κ. Βαλβέρδε από ανάγκη... τράβηξε το χαρτί _ που αποδείχτηκε άσος _ του Μιανιάτη. Οπως είχε κάνει πέρυσι με τον Μοντέστο, ο ισπανός κόουτς εμπιστεύθηκε στον Μανιάτη θέση στη μεσαία γραμμή και δεν το μετάνιωσε. Εκτοτε, δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγε κάποιοςανείς ότι η ενδεκάδα ξεκινάει από τον Μανιάτη.

Πέρυσι ο 25χρονος δειθνής είχε 732 λεπτά συμμετοχής σε 9 αγώνες. Φέτος και αρχής γενομένης από την 7η αγωνιστική, μετράει 1266 λεπτά σε 14 παιχνίδια. Εν ολίγοις ο Μανιάτης είναι η κορυφαία... μεταγραφή του Ολυμπιακού για την τρέχουσα σεζόν.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags