Facebook Pixel Η επιστροφή του "Ντεμοτεχνείου"
| 2012-02-09 16:25:00

Η επιστροφή του "Ντεμοτεχνείου"

Η επιστροφή του "Ντεμοτεχνείου"

Ο Νικολαΐδης φαίνεται να ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του υστεροφημία. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης.

Η πρώτη ενωτική συγκέντρωση στην ΑΕΚ με πρωτοβουλία Τροχανά γέμισε ελπίδες τους φίλους της, μέχρι να έρθει η κλήση για απολογία της UEFA, η οποία κατέδειξε το πόσο φρούδες ήταν.

Το πρόβλημα της Ενωσης δεν είναι η σύμπνοια, αλλά η οικονομική ανασυγκρότηση. Ο Ντέμης Νικολαΐδης εμφανίστηκε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη συγκέντρωση επτά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και να μην επιβάλλει τριετή αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε ο Νικολαΐδης δημιουργεί ενστάσεις ακόμη και στον πιο καλόπιστο. Χωρίς να έχει τη συγκατάθεση των μετόχων του 2004 (Παππάς, Νοτιάς, Κανελλόπουλος, Γκούμας, Χατζηιωάννου, Κούλης, Θανόπουλος) δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να βρει τρία εκατομμύρια ευρώ, εφόσον όλοι αυτοί βάλουν τέσσερα.

Είναι προφανές ότι ο Ντέμης επιστρέφει στα παλιά γνώριμα λημέρια του της επικοινωνιακής φυγής. Το αποκαλούμενο και «Ντεμοτεχνείο» δεν ευνοείται από τη σημερινή συγκυρία ούτε μπορεί να πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του. Τότε που επεξεργάζονταν τα επικοινωνιακά σχέδια μιας «κιτρινόμαυρης» νομενκλατούρας, υπήρχε γενική αποδοχή στο πρόσωπο του Νικολαΐδη. Τώρα ελάχιστοι πιστεύουν ότι αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα μπορεί και να το λύσει.

«Βάζοντας τον Ντέμη μπροστά, βάλαμε τον λύκο να φιλάει τα πρόβατα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Ανδρέας Ανατολιωτάκης. Μπορεί να φαίνεται υπερβολική η αναφορά του, αλλά –όπως έλεγε ο Παζολίνι– η υπερβολή φωτίζει την αλήθεια. Μάλιστα ο κ. Ανατολιωτάκης θύμισε σε αυτήν τη συνέντευξή του μια παλιά ιστορία για την ΑΕΚ. Ισχυρίστηκε ότι ενώπιον μάρτυρα ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης τον κάλεσε στο γραφείο του και τον ενθάρρυνε να προχωρήσει σε προσφυγή εναντίον της ΠΑΕ για οφειλή τριών εκατομμυρίων ευρώ.

«Ο κ. Γκαγκάτσης μου είπε ότι η επαγγελματική του ιδιότητα (δικηγόρος) του επιτρέπει να κρίνει ότι μια τέτοια προσφυγή κατά της διοίκησης Νικολαΐδη θα γινόταν δεκτή από το αθλητικό δικαστήριο της ΕΠΟ», τόνισε ο κ. Ανατολιωτάκης και πρόσθεσε: «Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ με χρησιμοποίησε τότε για να συμφιλιωθεί με τον Ντέμη. Οταν έγινε το σχετικό δικαστήριο, η προσφυγή απορρίφθηκε». Αυτή η ιστορία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης, στον οποίο –πάντως– δεν πρέπει να μην πιστωθεί η εξαιρετική αγωνιστική τετραετία.

Ομως τώρα δείχνει να ενδιαφέρεται πιο πολύ για τον εαυτό του παρά για την ΑΕΚ. Ευελπιστεί να βρει τρόπο ώστε να μη μείνουν δεσμευμένοι οι προσωπικοί του τραπεζικοί λογαριασμοί και να απαλλαγεί ο ίδιος κάθε νομικής ευθύνης. Ολα αυτά την ώρα που η ΑΕΚ βουλιάζει...

Πηγή: Εξέδρα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags