Facebook Pixel Ομάδα χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει!
| 2012-02-10 10:30:00

Ομάδα χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει!

Ομάδα χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει!

Ξέρετε ποιος τρίβει τα χέρια του για τις εμφανίσεις που κάνει ο Γιάννης Μανιάτης ως αμυντικός χαφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού; Μην πάει ο νους σας στη διοίκηση και σε πιθανά σχέδια πώλησης...

Δεν είναι μόνο στον Ολυμπιακό ευχαριστημένοι από την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Μανιάτης, αγωνιζόμενος μάλιστα ...όχι στη θέση που τον καθιέρωσε, δηλαδή αυτή του δεξιού μπακ, αλλά σε καινούργιο ρόλο, ως αμυντικός χαφ.

Ο 26χρονος μπακ -και εσχάτως χαφ- έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην 11άδα των Πρωταθλητών υποχρεώνοντας με τις εμφανίσεις του τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αφήνει εκτός βασικού σχήματος έμπειρους και ικανούς ποδοσφαιριστές που ...ξέρουν τη θέση.

Κι αν συνεχίσει έτσι, τότε σίγουρα θα έχει μια θέση στις προσκλήσεις που θα απευθύνει ο Φερνάντο Σάντος για τη στελέχωση της Εθνικής ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας και της Ουκρανίας το προσεχές καλοκαίρι.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, πολλοί το θεωρούσαν δεδομένο και πριν καθιερωθεί ο Μανιάτης στην 11άδα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η δεδομένη παρουσία του έμπειρου Τοροσίδη στην αποστολή και η πιθανή του Βύντρα ως δεύτερου δεξιού μπακ, ίσως να προκαλούσαν ...φρακάρισμα στη θέση, με αποτέλεσμα κάποιος εκ των Βύντρα - Μανιάτη να έμενε εκτός. Αν φυσικά ο Μανιάτης δεν έκανε νέα καριέρα ως χαφ.

Γι' αυτό ακριβώς ο Φερνάντο Σάντος τρίβει τα χέρια του, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη έλλειψη σε χαφ, ειδικά στους ανασταλτικούς μετά την αποχώρηση των Ζαγοράκη και Μπασινά. Πόσοι, άλλωστε, είναι οι ενεργοί μέσοι;

Ο Κατσουράνης κι ο Φωτάκης που παίζουν συστηματικά σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, ο Καφές και ο Τζιόλης με τους τραυματισμούς τους, ο Καραγκούνης στη δύση της καριέρας του, ο Νίνης που το καλοκαίρι θα προέρχεται από πολύμηνη απουσία, άντε κι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αν τον μετρήσουμε χαφ. Φτώχεια...

Ο Μανιάτης, λοιπόν, με τη μετατόπισή του από τον Βαλβέρδε, προσφέρει μια πολύτιμη λύση στον Σάντος ενόψει Euro. Όπου μπορεί φυσικά και να διακριθεί, με αποτέλεσμα τελικά να τρίβουν τα χέρια τους και στον Ολυμπιακό, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags