Facebook Pixel Αδιέξοδο: Μακριά και αγαπημένοι...
| 2012-02-10 13:20:00

Αδιέξοδο: Μακριά και αγαπημένοι...

Αδιέξοδο: Μακριά και αγαπημένοι...

Η επαφή του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη που δεν υπάρχει και η πρόταση του Mr. MIG η οποία δεν διαφέρει από τον παρελθόν. Τι γίνεται με την ΟΥΕΦΑ. Γράφει ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος επέστρεψε στο προσκήνιο, στην πρόσφατη ανακοίνωση του ανέφερε τη διάθεση του να βρεθεί λύση σε κλίμα ομόνοιας και ενότητας και εμφανίζεται έτοιμος να βγει μπροστά για να βοηθήσει την ομάδα, τη στιγμή που τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ διογκώνονται και η ΟΥΕΦΑ περιμένει με άγριες διαθέσεις.

Ο κ. Βγενόπουλος έχει καταθέσει τις προτάσεις του στην επιστολή που παρέδωσε στο Δημήτρη Γόντικα και θα τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα γίνει τελικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Μείωση της μετοχής...

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος θέτει και πάλι προϋποθέσεις, ανάλογες με εκείνες στην κίνηση που είχε κάνει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δηλαδή μείωση της τιμής της μετοχής στα 0,33 ευρώ και να αναλάβει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης τις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν έχει πρόβλημα για το θέμα της τιμής της μετοχής, αν και λογιστικά είναι δύσκολο να πέσει στο 0,33 και γίνονται προσπάθειες από τους ανθρώπους της ΠΑΕ να πάει στο 0,45 εώς 0,50.

Προκαλεί πάντως εντύπωση η συγκεκριμένη επιμονή του Βγενόπουλου με δεδομένο ότι από την στιγμή που Βαρδινογιάννης δεν θα πάρει μέρος στην ΑΜΚ είτε στο 0.70 ήταν η μετοχή, είτε στο 0.50 είτε στο 0.33, αυτός που θα βάλει λεφτά στην αύξηση, θα αποκτήσει την καταστατική πλειοψηφία.

Αγκάθι το θέμα της ΓΗΠΕΛ

Ωστόσο το μεγάλο αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βαρδινογιάννη-Βγενόπουλου αποτελεί το θέμα της ΓΗΠΕΛ με τον Τζίγκερ να έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της και μάλιστα είχε ζητήσει να του παραχωρηθεί η εταιρεία έναντι ενός ευρώ, πρόταση που είναι διατεθειμένος να την επαναφέρει στο τραπέζι.

Αυτό πιθανόν να μην ικανοποιεί και πάλι τον Βγενόπουλο αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ανθρωποι του περιβάλλοντος του κάνουν λόγο και για ανάληψη των ευθυνών της ΠΑΕ στο θέμα αυτό από τον Τζίγκερ, κάτι που ο ίδιος ο Mr. MIG δεν έχει αναφέρει βέβαια ποτέ.

Ίσως γιατί γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει η ΠΑΕ με τον Δήμο Αθηναίων και των άρθρων 14.1 και 14.2, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποχωρήσει από το έργο από την στιγμή που οι εργασίες έχουν σταματήσει για περισσότερο από 12 μήνες, διεκδικώντας μάλιστα αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν επαφές...

Απευθείας επαφές μεταξύ των δύο ανδρών δεν υπάρχουν, η κάθε πλευρά γνωρίζει τα δεδομένα και το τι χρειάζεται για να αποκτήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Επομένως εάν υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με τους όρους που μπήκαν από τον κ. Βγενόπουλο και που αποτέλεσαν αιτία για να σταματήσει η διαπραγμάτευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε όλα είναι ανοιχτά...

Τι γίνεται με την ΟΥΕΦΑ...

Στις 23 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν βρεθεί περίπου 2,5 εκ. ευρώ για χρέη που αφορούν εώς τον Αύγουστο του 2011, ενώ στα τέλη Μαρτίου θα υπάρξει νέος έλεγχος της ΟΥΕΦΑ για όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011 που φτάνουν τα 8 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία!

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, υπάρχει κίνδυνος για αποκλεισμό από την Ευρώπη, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει στην παρούσα φάση φως στον ορίζοντα και η λύση του δανείου βρίσκεται στο τραπέζι για την ΠΑΕ. Εκτός και αν ψηφιστεί ο νέος αθλητικός νόμος και εμφανιστούν οι Σαουδάραβες...

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags