Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δύσκολη θέση με το ξεκίνημα του 2012 με την ισοπαλία απέναντι στη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο αλλά και λίγο αργότερα με την ήττα από την Ξάνθη στα Πηγάδια. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και το πρόγραμμα που ακολουθούσε για την ομάδα του λιμανιού ήταν (και παραμένει) πολύ δύσκολο με συνεχόμενα ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ.
Στην αρχή λοιπόν της ανηφόρας, στα δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός βρήκε στο πρόσωπο του Κέβιν Μιραλάς τον παίκτη που πήρε στην πλάτη του την ομάδα. Τόσο στο ματς στη Θεσσαλονίκη όσο και εναντίον της Ενωσης ο διεθνής επιθετικός των πρωταθλητών έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, αποδεικνύοντας ότι δηλώνει «παρών» σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού.
Δεν είναι μόνο ότι πέτυχε γκολ και στις δύο αναμετρήσεις, αλλά η γενικότερη παρουσία του στα δύο παιχνίδια. Χωρίς καμιά αμφιβολία ο Μιραλάς είναι αυτή τη στιγμή ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού, είναι ο παίκτης που κάνει τη μεγάλη διαφορά για την ομάδα του Πειραιά και το έδειξε με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο στα δύο τελευταία παιχνίδια των «ερυθρόλευκων».
Το μεγάλο προσόν του Βέλγου, το καλό παιχνίδι στο ένας μ' έναν, αποδείχθηκε και το μεγάλο πλεονέκτημα των πρωταθλητών καθώς τόσο με αντίπαλο τον Σταφυλίδη του ΠΑΟΚ όσο και με τον Κοντοέ της ΑΕΚ ο Μιραλάς έκανε... πάρτι για 25 λεπτά. Τόσο χρειάστηκε για να «κλειδώσει» ο Ολυμπιακός τα μας με τους δύο «δικέφαλους» και ο διεθνής άσος των πρωταθλητών αποθεώθηκε δικαιολογημένα από τους φιλάθλους της ομάδας του όταν αντικαταστάθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Οι εντολές του Βαλβέρδε
Αυτό που πρέπει να σημειωθεί σε ό,τι αφορά την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση του Μιραλάς είναι ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε βλέποντας στις προπονήσεις ότι ο παίκτης έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό και είναι σε φουλ φόρμα έδινε συνεχώς οδηγίες στα δύο ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να παίξει η ομάδα του από το αριστερό άκρο.
Διέκρινε ο Ισπανός κόουτς ότι ο Μιραλάς μπορούσε να προκαλέσει πολλά ρήγματα στις άμυνες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό επέμεινε να παίξει ο Ολυμπιακός από την πλευρά του Μιραλάς, όπως και έγινε.
Ο διεθνής άσος έφτασε τα δεκατρία γκολ στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερο από τα 14 που πέτυχε πέρυσι (και είναι η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον και η μάχη για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος. Ο Λέτο αυτή τη στιγμή είναι στην κορυφή με 15 γκολ, αλλά πλέον ο Μιραλάς ακολουθεί από κοντά.
Πηγή: Goal
    
                                                                Super League
                            
                                                                Premier League
                            
                                                                Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                            
                                                                Champions League
                            
                                                                Europa League
                            
                                                                UEFA Conference League
                            
                                                                Bundesliga
                            
                                                                Serie A
                            
                                                                La Liga
                            
                                                                Ligue 1
                            
                                                                Superleague 2
                            
                                                                Κύπελλο Ελλάδας 
                            
                                                                                                 Euroleague
                            
                                                                                                 Basket League
                            
                                                                                                 NBA
                            
                                                                                                 Eurocup
                            
                                                                                                 Basketball Champions League
                            
                                                                                     Volley
                        
                                                                                     Tennis
                        
                                                                                     Πόλο
                        
                                                                                     Στίβος
                        
                                                                                     Αυτοκίνητο