Καιρό τώρα, σε τούτη εδώ τη γωνιά, έχουμε διατυπώσει πολλές φορές το ρητορικό ερώτημα «πώς γίνεται ο Καραγκούνης να κάνει για την Εθνική και να μην κάνει για τον Παναθηναϊκό;». Πώς γίνεται στη μια ομάδα να είναι ηγέτης, αληθινός σταρ και... πρωθυπουργός (όπως είχε τιτλοφορήσει κάποτε η «SportDay») και στην άλλη να είναι αφανής, μονίμως αναπληρωματικός, παίκτης με κομμένα φτερά; Πώς γίνεται ο Σάντος να βρίσκει ρόλο γι' αυτόν στην Εθνική και ο συμπατριώτης του Φερέιρα να αδυνατεί να του βρει ρόλο σε αυτό τον Παναθηναϊκό; Ολα αυτά τα απάντησε μόνος του στο ΟΑΚΑ ο ίδιος ο Καραγκούνης. Θα τα είχε απαντήσει πολύ νωρίτερα, αν του δίνονταν οι ευκαιρίες.

Σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι αν ένας παίκτης της δικής του κλάσης και του δικού του σθένους θα έπρεπε ακόμα και τώρα, ύστερα από τόσα και τόσα χρόνια απαντήσεων μέσα στα γήπεδα, να δίνει εξετάσεις. Κι όμως. Συμβαίνει κι αυτό στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ένα: ο Καραγκούνης δεν πρόκειται ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν, να παίξει σε μια ομάδα με τη λογική «κολλάω τα τελευταία ένσημα». Το ξέρει αυτό και ο πλέον αδαής. Ακόμα και ένας άσχετος με το ποδόσφαιρο, ξέρει ότι τον Καραγκούνη αν τον ρίξεις στα βαθιά, αυτός θα κολυμπήσει με όλο του το «είναι». Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι καλός ή κακός σε κάθε ματς, ξέρουμε όμως μονάχα ένα και το ξέρουμε 1000%: θα τα δώσει όλα. Αυτό έκανε και στο ματς με την Ξάνθη και από την ώρα που μπήκε άλλαξε τη ροή του ματς.

Ο Καραγκούνης είναι, κατά την προσωπική μου άποψη, ο πιο αδικημένος παίκτης ολόκληρου του φετινού πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Κι αμέσως μετά, ο δεύτερος πιο αδικημένος ανήκει πάλι στον Παναθηναϊκό. Το όνομά του είναι Γιούρκας Σεϊταρίδης. Σε μια ομάδα που θα είχε στη δεξιά της πλευρά δύο λύσεις από την «high society» της διεθνούς σκηνής του ποδοσφαίρου, να το καταλάβω, ο Γιούρκας δεν θα χωρούσε. Σε μια ομάδα όμως που έχει δεξιά μπακ τον -φιλότιμο μεν τίποτα ιδιαίτερο δε- Μαρίνο και τον ντεφορμέ φέτος Βύντρα, δεν νοείται ο Σεϊταρίδης όχι απλά να μην παίζει, αλλά να μένει σχεδόν πάντα εκτός αποστολής. Οπως κι αν είναι, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, του αξίζει μια πολύ καλύτερη μεταχείριση και νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να αμφισβητείται από κανέναν. Χάρηκα που τον είδα να είναι εντός αποστολής μετά από καιρό. Θα χαρώ ακόμη περισσότερο αν τον δω να αγωνίζεται το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: Sday.gr