Facebook Pixel Με Σταφυλίδη, δένει και ...Λίνο!
| 2012-02-17 21:00:00

Με Σταφυλίδη, δένει και ...Λίνο!

Με Σταφυλίδη, δένει και ...Λίνο!

Η επιμονή του Μπόλονι να χρησιμοποιεί τον νεαρό Σταφυλίδη ακόμα και σε δύσκολα ματς, από κάποιους εκτιμάται και ως μήνυμα σχετικά με την παραμονή ή όχι του Λίνο το προσεχές καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι πως ο νεαρός μπακ, ο οποίος μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο έκλεισε τα 18 του χρόνια, δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Είναι αποφασισμένος να πετύχει, δουλεύει σκληρά, έχει ποδοσφαιρικό θράσος, έχει τσαμπουκά στο παιχνίδι του, ταχύτητα, βγάζει ενέργεια, ακούει τον προπονητή του. Όλα αυτά, μαζί με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του και τη νέα πολιτική της διοίκησης Βρύζα περί στροφής στην ανάδειξη ταλέντων στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης, οδήγησαν τον Σταφυλίδη στην υπογραφή νέου συμβολαίου, ως το 2016, γεγονός που σημαίνει πως στον ΠΑΟΚ τον υπολογίζουν ως τον βασικό αριστερό μπακ των επόμενων χρόνων.

Ωστόσο, όλα αυτά τα θετικά του μικρού, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν απόλυτα την επιμονή του Μπόλονι να τον χρησιμοποιήσει βασικό στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς με την Ουντινέζε, αφήνοντας μάλιστα εκτός ενδεκάδας ολόκληρο Λίνο. Μπορεί ο Βραζιλιάνος να πατά στα 35 (τα κλείνει τον Ιούνιο), ωστόσο η εμπειρία και η ποιότητά του είναι στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σε τέτοια ματς. Αντίθετα, η απειρία του Σταφυλίδη φαινόταν, καθώς σε πολλά διαστήματα του αγώνα του "Φρίουλι" ...πελάγωσε στο αριστερό άκρο της άμυνας, απέναντι σε πιο μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες και μια ομάδα με ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική.

Βέβαια, το ζητούμενο δεν είναι αν ο Μπόλονι αποφάσισε λάθος ή σωστά με τη χρησιμοποίηση του Σταφυλίδη αντί του Λίνο (μάλλον σωστά, εκ του αποτελέσματος), αλλά με τη γενικότερη "στάση" απέναντι στον Βραζιλιάνο, πάνω που άρχισε να διαρρέει από την πλευρά του πως περιμένει πρόταση από τη Βραζιλία για να γυρίσει στην πατρίδα του να ολοκληρώσει την καριέρα του, εφόσον δεν ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι. Όλα αυτά σε μια περίοδο κατά την οποία η διοίκηση Βρύζα προσανατολίζεται σε μεγάλα "ψαλίδια" στα ετήσια συμβόλαια, γεγονός που σημαίνει πως η πρόταση στον Λίνο αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη από 150-200 χιλ. ευρώ ετησίως, ποσό που ασφαλώς μπορούν να καλύψουν πιο εύκολα οι σύλλογοι της Βραζιλίας, οι οποίοι έχουν αρχίσει να το "φυσάνε" εσχάτως...

Το σίγουρο είναι πως στον ΠΑΟΚ, με την προώθηση του Σταφυλίδη θεωρούν πως ...δένουν τον γάιδαρό τους όσον αφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, οπότε σύμφωνα με όσα λένε κάποιοι καλοθελητές εκεί στην Τούμπα, δεν θα ..."καίγονται" το καλοκαίρι για να "δέσουν" και τον Λίνο. Τον οποίο, ωστόσο, εκτιμά πολύ ο Μπόλονι, ενώ ο Βραζιλιάνος έχει πολλές συμπάθειες και στη διοίκηση και στον κόσμο της ομάδας, και εξαιτίας της ποιότητάς του αλλά και για τον χαρακτήρα του.

Οπότε, το καλοκαίρι θα είναι όλα ανοιχτά για την παραμονή του. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο είναι διατεθειμένος ο ίδιος να ρίξει τις απαιτήσεις του, από το αν θα έρθει όντως κάποια σοβαρή πρόταση από τη Βραζιλία, αλλά και από τα στοιχεία που θα δείξει μέχρι τότε ο Σταφυλίδης. Θα χρειάζεται για τουλάχιστον ακόμα ένα χρόνο το στήριγμα του Βραζιλιάνου που μοιάζει ποδοσφαιρικός πατέρας του, ή θα είναι έτοιμος να πάρει σπίτι τη φανέλα του βασικού; Ο χρόνος θα δείξει...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags