Facebook Pixel "Μάστορας" ο Τσιώλης! "Κτίζει" και τον Αστέρα
| 2012-02-19 09:45:00

"Μάστορας" ο Τσιώλης! "Κτίζει" και τον Αστέρα

"Μάστορας" ο Τσιώλης! "Κτίζει" και τον Αστέρα

"Τρίτωσε" το καλό για τον Αστέρα μακριά από την Τρίπολη. Η ανατολή του ως νικητή και στην Ξάνθη μετά τη Λειβαδιά και το Περιστέρι υπογράφει ουσιαστικά, πιστοποιητικό "μαστοριάς" του Σάκη Τσιώλη. Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Με την 10η νίκη του σε 17 αγώνες ο Θεσσαλός προπονητής της μοραΐτικης ομάδας δικαιώνει την επιλογή του. Αποδεικνύει παράλληλα, τις απεριόριστες δυνατότητες του και στον Αστέρα.

Ξάνθη και Τρίπολη διαθέτουν ρόστερ με καλλιτέχνες της μπάλας. Δε χωρά αμφιβολία επ' αυτού. Ως εκ τούτου η ενδιαφέρουσα εικόνα του αγώνα τους μέχρι το 46ο λεπτό ήταν εύλογη.

Οι γηπεδούχοι πάντως, για πολλοστή φορά εντός έδρας δεν πετούσαν . σπίθες, όπως πετούν εκτός. Και τούτο ίσως, είναι φαινόμενο προς έρευνα και μελέτη.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας ισορροπήσει βαθμολογικά - μετά τη νίκη τους μεσοβδόμαδα στη Λειβαδιά - έπαιξαν χωρίς άγχος και με επιθετικούς προσανατολισμούς.

Το 0-0 του Α' ημιχρόνου αδικεί αμφότερες τις ομάδες. Δεν δικαιούνται για να ομιλούν βέβαια, περί πληθώρας ευκαιριών. Δικαιούνται όμως, να ομιλούν για ατυχία η οποία τους στέρησε από ένα γκολ.

Μετά το 46ο λεπτό η Ξάνθη πήρε τα ηνία του αγώνα. Κυριάρχησε στο κέντρο. Κι οργανώθηκε επιθετικά τακτικά και συντεταγμένα αλλά . Δεν πίεσε απειλητικά. Ως εκ τούτου έκανε τζάμπα κόπο. Η κατάσταση για το Μαρίνο Ουζουνίδη έγινε χειρότερη με το 0-1 (μεγάλη η ευθύνη τερματοφύλακα κι άμυνας της Ξάνθης) και κάκιστη με την αποβολή του Μαρκόφκσι στο 70ο λεπτό.

Ο Αστέρας με το ξεκίνημα του Β΄ημιχρόνου οπισθοχώρησε. Άλλαξε τα πλάνα του. Ίσως κι εξ αιτίας της αποχώρησης Άλβαρεζ και Σολάκη λόγω τραυματισμών. Ουδέν κακόν όμως, αμιγές καλού.

Η αναγκαστική επιλογή του Περόνε στο 55ο ως αντικαταστάτη του Σολάκη «άνοιξε» το σκορ στο 67ο λεπτό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ της ιστορίας της ομάδας από την Τρίπολη στην Ξάνθη!

Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε - μετά το 46ο λεπτό - παρτιζάνικο τρόπο ανάπτυξης επιθέσεων. Έτσι άλλαξε η εικόνα κι ο ρυθμός του αγώνα. Χωρίς ευτυχώς, να πέσει το σχετικά καλό επίπεδο θεάματος.

Οι φιλοξενούμενοι δεν χάρηκαν την αριθμητική τους υπεροχή. Μετά την αποβολή του Μαρκόφκσι, αποβλήθηκε για τον Αστέρα ο Τσαμπούρης. Κι όλα . χάλασαν. Η εικόνα, ο ρυθμός, η ηρεμία και η διάθεση επιθετικής δράσης!

Η Ξάνθη προσπάθησε χωρίς οργάνωση, να ισοφαρίσει. Ο Αστέρας οργανωμένα αμύνθηκε. Και χάρη στην παρτιζάνικη ανάπτυξη του απείλησε σοβαρότερα την Ξάνθη (στις ... μισές καθυστερήσεις έπαιξε με 9 παίκτες) απ΄ότι απειλήθηκε από αυτήν!

«Στίγμα» στην καλή εικόνα του αγώνα Ξάνθη - Αστέρας οι άδειες κερκίδες. Πολύ κρύο στην πανέμορφη ακριτική Πολιτεία αλλά... Τα ελάχιστα εισιτήρια - γενικός κανόνας στο Πρωτάθλημα - δεν διαμορφώνουν ελπίδες για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Σε μία έδρα μάλιστα, μιας ομάδας η οποία είναι από τους (μετρημένους στα δάκτυλα της μιας παλάμης) υγιείς πνεύμονες του!

Πηγή: pamesports.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags