Facebook Pixel Προβάδισμα του Ιμπαγάσα
| 2012-02-22 12:48:00

Προβάδισμα του Ιμπαγάσα

Προβάδισμα του Ιμπαγάσα

Η αντίστροφη µέτρηση για την πολύ µεγάλη ρεβάνς του Ολυµπιακού µε τη Ρούµπιν Καζάν έχει ξεκινήσει και ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Ερνέστο Βαλβέρδε καταστρώνει τα πλάνα του για το µατς που θα κρίνει το αν η ελληνική οµάδα θα πάρει το εισιτήριο για την επόµενη φάση της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά το δίληµµα του 48χρονου τεχνικού αναφορικά µε την επιλογή Ιµπαγάσα ή Μακούν στο αρχικό σχήµα, αυτό που µπορεί να συµπεράνει κάποιος µε βάση τις σκέψεις του Βαλβέρδε είναι ότι ο Αργεντινός έχει αυτή τη στιγµή το προβάδισµα έναντι του Καµερουνέζου. Οχι ότι ο Βαλβέρδε δεν έµεινε ικανοποιηµένος από την παρουσία του Μακούν στο µατς µε τους Ρώσους στη Μόσχα ή στην αναµέτρηση µε τον Πανιώνιο, αλλά επειδή θεωρεί ότι ο Ιµπαγάσα µπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγµατα στο δηµιουργικό κοµµάτι του παιχνιδιού απ' ό,τι ο Καµερουνέζος.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που οδηγούν τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην επιλογή του Αργεντινού;

Η δυνατότητα που έχει ο βραχύσωµος µέσος να κουµαντάρει το παιχνίδι του Ολυµπιακού σε σχέση µε τον Μακούν και αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι. Ο Ιµπαγάσα µπορεί να δώσει πολύ πιο γρήγορο ρυθµό στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» και µε δεδοµένο ότι ο Βαλβέρδε θέλει να δει την οµάδα του να µπαίνει δυναµικά στο µατς για να σκοράρει νωρίς, ο Ιµπαγάσα µάλλον εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του συγκεκριµένου αγώνα.

Με τον Ιµπαγάσα στο αρχικό σχήµα ο Ολυµπιακός µπορεί να πάρει όχι µόνο καλύτερη κυκλοφορία µπάλας, αλλά και πιο καλές κάθετες πάσες προς την περιοχή ή πάσες στα δύο άκρα που θα µπορέσουν να βρουν ανοργάνωτη την άµυνα της ρωσικής οµάδας.

Η ικανότητα του Αργεντινού µέσου στις στηµένες φάσεις είναι αναµφισβήτηση και από µια εκτέλεση φάουλ ή κόρνερ του Ιµπαγάσα ο Ολυµπιακός µπορεί να βρει ένα γκολ. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος ότι για τους λόγους που προαναφέραµε ο Ιµπαγάσα είναι φαβορί έναντι του Μακούν για να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα του Ολυµπιακού στο αυριανό µατς µε τη Ρούµπιν Καζάν.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags