Facebook Pixel Dear All, ο χρόνος (σας) τελειώνει
| 2012-02-28 11:24:00

Dear All, ο χρόνος (σας) τελειώνει

Dear All, ο χρόνος (σας) τελειώνει

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους μετόχους της ΑΕΚ που εξακολουθούν να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ: όχι δεν είναι το ποδόσφαιρο αλλά η... κολοκυθιά μετάθεσης ευθυνών (και χρεών).
 

Όσο τραγικό φαίνεται, άλλο τόσο αστείο (αν όχι γελοίο) είναι αυτό που συμβαίνει! Ο ένας κρύβεται από τον άλλον και όλοι μαζί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλλο.

Για ένα αστείο θέμα, όπως η καταβολή 150.00 ευρώ προκειμένου να αποφευχθεί το ρεζιλίκι με το σφράγισμα των εισιτηρίων, ο Νοτιάς, ο Κανελλόπουλος, ο Παππάς (που βέβαια νωρίτερα είχε κλείσει το deal με την Morgan Stanley ελευθερώνοντας τις μετοχές της Ένωσης) και οι Γκούμας/Χατζηιωάννου (τους οποίους μάθαμε ως... πακέτο) δεν απαντούσαν την πρώτη φορά στις ηλεκτρονικές επιστολές - εκκλήσεις του διοικητικού ηγέτη της Ένωσης ώστε να εκδοθούν τα εισιτήρια για το ματς με τον ΟΦΗ.

Και τη δεύτερη (φορά) όμως παρέμειναν εξαφανισμένοι και αδιάφοροι, αφήνοντας τον Χάρη Οικονομόπουλο να το προσπαθεί με προσωπικές ενέργειες και παρά την επιταγή των 400.000 ευρώ που είχε διαθέσιμη (και στο όνομά του) να χάνει τελικά τη μάχη με την προθεσμία.

Είναι λοιπόν άξιο απορίας το πως θα καταφέρουν να συνεννοηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάσουν τα 4 εκατ. ευρώ που περιμένει να δει η UEFA ως την 31η Μαρτίου, ποσό το οποίο όπως ξεκαθαρίστηκε κατά την παράσταση της ΠΑΕ στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου την περασμένη Πέμπτη, θα πρέπει να έχει φύγει σε απαιτητές πληρωμές. Περισσότερο με ευσεβή πόθο μοιάζει παρά με απεικόνιση της πραγματικής κατάστασης.

Βάλε εσύ να βάλω εγώ να... ανεβούμε στο βουνό!

Οι μέτοχοι ακόμα το κλωθογυρίζουν για το ποιος πρέπει να βάλει τα λιγότερα και ποιος τα περισσότερα. Ο Νοτιάς θυμίζει ότι έγινε κατά λάθος (!) αφεντικό, αλλά σάμπως το ίδιο δεν επικαλείται και ο Πέτρος Παππάς εδώ και κάμποσα χρόνια; Τουλάχιστον ο τελευταίος έβγαλε μπόλικες φορές το φίδι από την τρύπα στα δύσκολα.

Ο Κανελλόπουλος πάλι, σε κάθε ευκαιρία θυμίζει ότι φεύγοντας έβαλε 1 εκατ. ευρώ, λες και στην παρούσα φάση αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΚ είναι τι συνέβη τον Ιανουάριο του 2009 και πως θα παρηγορήσει τον αποκαλούμενο και ως «Τιτάνα» για τη μεγάλη χρηματική απώλειά του.

Την ίδια ώρα οι Γκούμας/Χατζηιωάννου παραμένουν σιωπηλοί και μάλλον αποστασιοποιημένοι από όλα αυτά που συμβαίνουν στην... αγαπημένη ομάδα τους, άραγε θα ενεργήσουν εξίσου αθόρυβα όσο και αποτελεσματικά; Χλωμό μου μοιάζει…

Αδειάζει η κλεψύδρα...

Η παρέα του 2004, μπροστά στον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετώπισε ποτέ τη ΑΕΚ στην ιστορία της, αυτόν της διάλυσης και της ντροπής, λειτουργεί όπως και παλαιότερα: εγωιστικά!

Ο καθένας τους κοιτάζει πως θα συνδράμει όσο το δυνατόν λιγότερο στην πρόσθεση των απαιτητών εκατομμυρίων ευρώ, εξαιρουμένου ίσως του Παππά που είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχει πρόβλημα να βάλει τα περισσότερα αν διαπιστώσει ότι και οι υπόλοιποι είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν από ένα σεβαστό ποσό.

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να γίνει η σούμα των 4 εκατ. ευρώ όσο αυτό το μεταξύ τους κρυφτούλι συνεχίζεται, όταν απουσιάζουν οι πρωτοβουλίες και η καλή θέληση. Και ειδικά όσο ο Νοτιάς κρύβεται.

Τα βλέπουν αυτά οι ανενεργοί (α)μέτοχοι και το έχουν πιάσει το νόημα! Το κορόιδο ο μεγαλομέτοχος; Την κολοκυθιά εμείς! Και η ΑΕΚ εν τω μεταξύ να διασύρεται εντός και εκτός των γηπέδων.

Η αναστρέψιμη κατάσταση έγινε κατήφορος χωρίς επιστροφή και αυτοί που έμειναν πίσω, προεξάρχοντος του γίγαντα Αβραάμ Κασνακίδη, δεν βλέπουν πλέον τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Dear All, το χάσατε το παιχνίδι… Χαμένο το είχατε βασικά από τη στιγμή που αποφασίσατε να διαλύσετε την πρωταθλήτρια ομάδα του 2008 επειδή δεν σας άρεσε η πορεία της στα πλέι οφ, ως η αντίδραση των ποδοσφαιριστών για έναν τίτλο που κέρδισαν στα γήπεδα αλλά έχασαν στα χαρτιά, ως η γροθιά τους στο κατεστημένο και στην - με κάθε τρόπο και πέραν ηθικών φραγμών - επιβολή.

Για την αμαχητί ήττα σας βρήκατε εξιλαστήρια θύματα και σπρώξατε την ΑΕΚ σε πορεία διάλυσης. Κι όμως, μερικούς μήνες πριν, κάποιοι φωστήρες ανάμεσά σας αξίωναν 200 εκατ. ευρώ για τις μετοχές. Να τους χαίρεστε!

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags