Facebook Pixel Οι πραγματικοί εχθροί δεν στέκονται στη βιτρίνα
| 2012-02-28 16:08:00

Οι πραγματικοί εχθροί δεν στέκονται στη βιτρίνα

Οι πραγματικοί εχθροί δεν στέκονται στη βιτρίνα

Μακάρι οι πολέμιοι της ΑΕΚ και της Ελλάδας να ήταν αντίστοιχα ο Σκέντζος του ΟΦΗ και ο βουλευτής που έβγαλε στο εξωτερικό το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το μέλλον μας θα ήταν πιο ευοίωνο από της Γερμανίας. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.

Δυστυχώς όμως οι προβολείς στρέφονται πάλι σε λάθος πρόσωπα. Γκρεμίστηκε το σύμπαν μετά τις δηλώσεις του Ανδρέα Σκέντζου, ο οποίος χαρακτήρισε την ΑΕΚ «καφενείο» και είπε ότι έπρεπε να είχε φάει τέσσερα από τον ΟΦΗ.

Γκρεμίστηκε ό,τι απέμεινε δηλαδή, αφού το μεγαλύτερο τμήμα είχε γίνει ήδη... ίσωμα από τη γενική κατακραυγή του άλλου συστήματος, του πολιτικού, που δήθεν έμεινε άφωνο μπροστά στην κίνηση κάποιου πολιτικού να βγάλει στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ. Και αναρωτιέται κανείς: μα τόση υποκρισία;

Είναι δυνατόν, μετά τα όσα τραγικά έχουν συμβεί σ’ αυτόν τον τόπο, να συνεχίζουμε το παραμύθι και να ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους ενώ δίπλα μας γίνεται το σώσε; Στον Σκέντζο και στον πολιτικό του one million euros πρέπει να φορτωθούν οι αμαρτίες που οδήγησαν έως εδώ την ΑΕΚ και, αντιστοίχως, μέχρι εδώ την ελληνική κοινωνία; Τόση υποκρισία πια;
Φαίνεται ότι δεν βάζουμε μυαλό με τίποτε ούτε πρόκειται να βάλουμε. Συνεχίζουμε συστηματικά να ψάχνουμε συνεχώς τον «έναν», τον εύκολο στόχο, για να του φορτώσουμε τα στραβά και τα άσχημα, ακόμη κι αν ξέρουμε ότι έπαιξε (οριακά, αλλά) εντός γραμμών γηπέδου.

Τι εγκληματικό είπε δηλαδή ο βοηθός προπονητή του ΟΦΗ και στοχοποιήθηκε τόσο έντονα; Εκτός κι αν δεχθούμε ότι, από την πλευρά της Ενωσης, ποτέ δεν έχουν εκτοξευθεί προσβλητικά σχόλια εις βάρος άλλων ομάδων. Δηλαδή, θα ήταν καλύτερα αν ειρωνευόταν την ΑΕΚ λέγοντας, για παράδειγμα, «είμαστε τυχεροί που πήραμε ισοπαλία από μια τόσο καλή ομάδα»; Ποδοσφαιρικά μίλησε ο Σκέντζος και δεν είπε τίποτε περισσότερο απ’ αυτό που πίστευε και το οποίο διαπιστώνουν και ομολογούν πρώτοι απ’ όλους οι ίδιοι οι οπαδοί της.

Βεβαίως, η λογική του «εμείς μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε για την ομάδα μας, οι άλλοι όχι» είναι ισχυρή. Αλλά αντί οι ΑΕΚτσήδες να κάθονται και να τα βάζουν με τον Σκέντζο, καλύτερα θα ήταν να συσπειρωθούν γύρω από αυτές τις δηλώσεις. Να τις χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήριο για να πάρουν δύναμη μήπως και βρουν διέξοδο και βοηθήσουν την ομάδα τους να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση. Αυτό θα έπρεπε να κάνουν.

Οπως και στην περίπτωση του βουλευτή, που ξαφνικά δώσαμε... ασίστ στους πολιτικούς να διαβούν την όχθη και να αναρωτιούνται ποιος ήταν αυτός ο κερατάς που έβγαλε έξω τα λεφτά του. Σοβαρά μιλάμε τώρα ή εξακολουθούμε να δουλευόμαστε; Το ένα εκατομμύριο ευρώ του βουλευτή νοιάζει τον κόσμο ή οι ένα εκατομμύριο άνεργοι;

Με λίγα λόγια, καλό έκανε ο Σκέντζος στην ΑΕΚ, όπως καλό έκανε και στον απλό κόσμο ο βουλευτής που έβγαλε από την Ελλάδα το ένα εκατομμύριο. Την αλήθεια κατάφατσα έδειξαν, αλλά δεν υπάρχει καμία διάθεση να καταλάβουμε ποιο είναι το σημαντικό και ποιο το ασήμαντο.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags