Facebook Pixel Μηχάνημα παραγωγής πορτιέρο!
| 2011-02-09 13:59:00

Μηχάνημα παραγωγής πορτιέρο!

Μηχάνημα παραγωγής πορτιέρο!

Παραδοσιακά τις τελευταίες δεκαετίες ο Παναθηναϊκός διέθετε πολλούς τερματοφύλακες στο ρόστερ του, αρκετοί από τους οποίους βγήκαν από τα… σπλάχνα του. Διαβάστε στοιχεία για αυτούς.

Κάποιοι κατηγορούν τον Παναθηναϊκό ότι τρώει τα παιδιά του. Μπορεί, όμως, να υπερηφανεύεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα για τους πορτιέρο του. Το gazzetta.gr καταγράφει τους… άσους της Παιανίας.

Η παράδοση αρχίζει…

Θα ήταν μάταιο να ξεκινήσουμε από προπολεμικές εποχές. Θα ήταν όσο μακρινό και ανούσιο ακούγεται. Ο Τάκης Οικονομόπουλος είναι ο πρώτος σταθμός της μεγάλης σχολής. Έστω κι αν δεν αποτελούσε προϊόν του Παναθηναϊκού, έμεινε στην Ιστορία για τις εμφανίσεις του με το «τριφύλλι», το ακατάρριπτο ρεκόρ του το 1965 και για τη γνώση που κληροδότησε στις επόμενες γενιές. Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου του 1943 υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την Προοδευτική κι από εκεί τον απέκτησε το Παναθηναϊκός στα είκοσί του χρόνια. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να πάρει τη θέση του Μιχάλη Βουτσαρά και να «γράψει» 1.088 λεπτά χωρίς να παραβιαστεί η εστία του. Ήταν ο βασικός γκολκίπερ του Παναθηναϊκού στην πορεία προς το Γουέμπλεϊ, ενώ έκλεισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Αθηνών.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags