Facebook Pixel Χάθηκε η ιστορική ευκαιρία
| 2012-03-06 09:33:00

Χάθηκε η ιστορική ευκαιρία

Χάθηκε η ιστορική ευκαιρία

Ο Γιώργος Ξενάκης γράφει για το "όχι" των Χατζηΐωάννου-Γκούμα και τα εφιαλτικά σενάρια της επόμενης μέρας στην ΑΕΚ.

Με το "όχι" των Πόλυ Χατζηΐωάννου - Γκίκα Γκούμα, να επαναδραστηριοποιηθούν και να παρευρεθούν στο μεγάλο ραντεβού για την εξεύρεση λύσης και σωτηρία της ΠΑΕ, η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη στον κόσμο της ΑΕΚ. Χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να ανταμώσουν τέσσερις μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες και επί της ουσίας να ξαναβάλουν στο παιχνίδι τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η άρνηση Πόλυ και Γκίκα να συνεισφέρουν οικονομικά κρατά μακριά από το παιχνίδι και τον πρώην ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ.

Σε συζητήσεις με φίλους αλλά και με δημοσιογράφους ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδειξε για πρώτη φορά μετά από (σχεδόν) τέσσερα χρόνια ότι συζητά υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο να αναμιχθεί στα διοικητικά της ΑΕΚ. Και η βασική προϋπόθεση ήταν να καθίσουν μαζί του στο ίδιο τραπέζι οι Νοτιάς, Παππάς, Χατζηωάννου-Γκούμας. Πιθανόν να καθόριζαν ένα πλάνο συνεργασίας και να χρηματοδοτούσαν κατ' αρχήν την ΠΑΕ για να βγει από το αδιέξοδο και να σωθεί η παρτίδα που δείχνει πλέον να είναι χαμένη. Με την άρνηση του Πόλυ, ο Μελισσανίδης κάνει πίσω. Ο λόγος; Ο ίδιος εκτιμά ότι:

* Το άνοιγμα της ΑΕΚ είναι μεταξύ 70 και 80 εκατομμύρια ευρώ ("μην πιστεύετε αυτά που σας λένε για 35 εκατομμύρια")

* Τα χρέη και οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο από 3 (Νοτιάς, Παππάς, Μελισσανίδης) και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να καλυφθούν μόνον από τον ίδιο

Με το ναυάγιο της προσπάθειας να γίνει αυτό το ιστορικό "πάντρεμα" το μέλλον της ΑΕΚ είναι πλέον πιο ζοφερό από ποτέ. Μέχρι τη λήξη της σεζόν απαιτούνται 8,5 εκατομμύρια ευρώ και είναι απίθανο να καλυφθεί αυτό το ποσό. Ο Πόλυς είπε "όχι", ο Παππάς δεν βάζει άλλα, ο Κανελλόπουλος θεωρεί ότι δεν χρωστάει στον λογαριασμό (κι αν συνεισφέρει θα είναι μερικά χιλιάρικα), ο Νοτιάς είναι εξαφανισμένος και φυσικά δεν είναι διατεθειμένος να σηκώσει μόνος του το βάρος.

Τι μένει; Τα 500 χιλιάρικα που έβαλε ο Πόλυς και τα οποία όπως δήλωσε στο Contra.gr ο Παππάς είναι πλέον άμεσα διαθέσιμα και κατά πληροφορίες μ' αυτά η ΠΑΕ θα πληρώσει υπαλλήλους και χαμηλόμισθους παίκτες. Τα 515 χιλιάρικα από το δάνειο φίλου του Νικολαΐδη προς την ΠΑΕ. Δηλαδή του επιχειρηματία Γιάννη Μπεθάνη καθώς είναι δεδομένος ότι δεν υπάρχει ...Άραβας πρίγκηπας.

Σ' αυτά τα 515 χιλιάρικα βάζει από την τσέπη του και άλλα 50 ο Χάρης Οικονομόπουλος (με εγγύηση τα λεφτά που ευελπιστεί η ΑΕΚ να πάρει από τον Ψωμιάδη) και μ' αυτά τα 565 χιλιάρικα θα πάει την Τρίτη στην εφορία ο Αντρέας Δημητρέλος για να τακτοποιήσει το θέμα της φορολογικής ενημερότητας και να σφραγίσει η ΠΑΕ εισιτήρια για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Που αλλού ποντάρουν στην ΑΕΚ; Να απελευθερώσει περισσότερα από 515.000 ευρώ ο Μπεθάνης στο δάνειο που δίνει στην ΠΑΕ. Άγνωστο με ποιο τρόπο και ποιες εγγυήσεις. Να βάλουν λίγα ο Νοτιάς και ο Κανελλόπουλος. Μέχρι εκεί όμως. Τα κουκιά δεν βγαίνουν και ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν τα εφιαλτικά σενάρια περί πτώχευσης (πιθανώς πρώτα μέσω Πρωτοδικείου)  και υποβιβασμού της ομάδας.

Πολύ πιθανόν να αναβληθεί και η γενική συνέλευση της Τετάρτης, ενώ η ΠΑΕ αναζητεί και νέο οικονομικό διευθυντή μετά τη σημερινή απόλυση του Βασίλη Πουλάκου. Λεπτομέρεια: Το βράδυ της Κυριακής τα έλεγαν Δημητρέλος - Πουλάκος στο σπίτι του Κασνακίδη για τον τρόπο με τον οποίο θα βγει από το αδιέξοδο η ΠΑΕ. Και το πρωί της Δευτέρας είχε κοινοποιηθεί στον Πουλάκο η καταγγελία σύμβασης. Είναι πασιφανές ότι πλήρωσε την κόντρα του και τη δημόσια αντιπαράθεση με τον Χάρη Οικονομόπουλο.

Πηγή: Contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags