Facebook Pixel Ναι, ο Μελισσανίδης σοβαρολογεί
| 2012-03-07 10:42:00

Ναι, ο Μελισσανίδης σοβαρολογεί

Ναι, ο Μελισσανίδης σοβαρολογεί

Αρχισα να γνωρίζω τον Μελισσανίδη το καλοκαίρι του ’93, δηλαδή πριν από περίπου 19,5 χρόνια. Εχω παρακολουθήσει επαγγελματικά τη δράση του στην ΑΕΚ, κάθε μια από τις επιστροφές του σε αυτή, και όλες του τις επαφές περί πιθανής επιστροφής του. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Στη διάρκεια των ετών μελέτησα τη συμπεριφορά του και άρχισα, όπως όλοι οι αθλητικοί δημοσιογράφοι, να την αποκωδικοποιώ. Στύβοντας την εμπειρία, τη γνώση και την αντίληψή μου για τις κινήσεις του, μαζί με το update για τις τελευταίες κινήσεις, τα μηνύματά του και τη διάθεσή του απέναντι στην ΑΕΚ, φτάνω σήμερα στο συμπέρασμα ότι για πρώτη φορά η επιστροφή του είναι πιθανή, υπό την προϋπόθεση ότι οι «νυν πρώην» μέτοχοι της ΠΑΕ θα παίξουν μαζί του, δηλαδή θα συμμετέχουν στη χρηματοδότηση της εταιρείας.

Θεωρητικά, τούτη τη στιγμή ο Μελισσανίδης δεν έχει κανένα λόγο, δηλαδή καμιά υποχρέωση να πάει σε ένα ραντεβού με τους Παππά, Νοτιά, Χατζηιωάννου. Δεν περίμενα ότι θα ήθελε να το κάνει αυτό το ραντεβού. Γιατί να μπλέξει; Γιατί να μπει στη διαδικασία να συζητήσει περί της πιθανότητας να συμμετέχει στην κάλυψη της χρηματοδότησης της εταιρείας, δηλαδή του κεφαλαίου που απαιτείται για την εξόφληση των παλαιών οφειλών; Γιατί να τους βάλει πλάτη;

Δεν έχω απάντηση. Επειδή όμως αυτή εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην faq των φίλων της ΑΕΚ, αλλά και διότι κι εγώ την αντιλαμβάνομαι ως εξαιρετικά σημαντική, έως και καθοριστική, καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαία αυτή τη διευκρίνιση: ναι, ο Μελισσανίδης τούτη τη φορά είναι αποφασισμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει αποφασίσει να βάλει μόνος του περί τα 50 εκατ. ευρώ στην εταιρεία.

Δεν έχω ιδέα αν θα καταλάβουν οι σημερινοί μέτοχοι ότι, στην πραγματικότητα, δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να πάνε σε αυτή τη συνάντηση με τον Μελισσανίδη. Και, βεβαίως, αμφιβάλλω ότι θα αποφασίσουν να βάλουν από 10 εκατ. ευρώ ο καθένας για να αλλάξουν τις προδιαγραφές και την προοπτική της ΠΑΕ ΑΕΚ. Μου μοιάζει όμως πολύ δύσκολο να μη βρουν έναν δρόμο για να συμπορευτούν. Και μου μοιάζει ότι αυτή είναι η τελευταία και η μόνη ευκαιρία της ΠΑΕ, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να ανασυγκροτηθεί.

Πηγή: theinsiders.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags