Facebook Pixel Μαραθώνιος όχι σπριντ...
| 2012-03-07 23:38:00

Μαραθώνιος όχι σπριντ...

Μαραθώνιος όχι σπριντ...

Η στιγμή της μεγάλης αναμέτρησης κοντοζυγώνει και ο κόσμος του Ολυμπιακού δικαιούται να φαντασιωθεί το… τρελό όνειρο που τον στοιχειώνει εδώ και χρόνια.Διαβάστε την ανάλυση για το Μέταλιστ-Ολυμπιακός.

Αναμφισβήτητα, η Μέταλιστ θα αποτελέσει δύσκολο εμπόδιο στο διάβα της ομάδας του Βαλβέρδε καθώς διαθέτει εξαιρετική επιθετική ποιότητα και μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα στην καλή της μέρα. Οι αναμετρήσεις, όμως, έρχονται και παρέρχονται. Οι προκρίσεις και οι αποκλεισμοί ξεχνιούνται, τα συναισθήματα ξεπέρνιονται και η ζωή συνεχίζεται. Το βασικό ζητούμενο σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας είναι η διάρκεια…

Δείγμα ποδοσφαιρικής υγείας
Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού χαρακτηρίζεται από σταθερή βελτίωση απόδοσης και σταδιακή ενσωμάτωση της φιλοσοφίας του Βαλβέρδε στο παιχνίδι. Με το πέρας του χρόνου, προωθείται ολοένα και περισσότερο η λογική του transition game, οι παίκτες επιχειρούν κινήσεις «χωρίς τη μπάλα», καλύπτουν τους κενούς χώρους, εκμεταλλεύονται τη weak side και προσπαθούν να εκπληρώσουν τα τακτικά ζητούμενα του προπονητή. Η ευρύτερη λειτουργία της ομάδας παραπέμπει σε ένα οργανωμένο αγωνιστικό σύνολο με σαφή ταυτότητα και προσανατολισμό.

Αξίζει, επίσης, να υπογραμμίσουμε πως η προετοιμασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποδεικνύεται επιτυχημένη καθώς η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς στο σωστό χρονικό διάστημα. Το φορμάρισμα στο σωστό timing είναι επιστήμη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, καθώς προσφέρει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα στην ομάδα που το καταφέρνει. Ο θρύλος δείχνει «φρέσκος», παρά τις συνεχείς αναμετρήσεις, και παρουσιάζεται έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία για ευρωπαϊκή διάκριση και κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σχόλιο: Ο Βαλβέρδε γνωρίζει πως το ποδόσφαιρο είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ. Ως εκ τούτου, φρόντισε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να πάρει το maximum από τους ποδοσφαιριστές του τη στιγμή που οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και διάσπασης αγωνιστικής συνοχής.

Διαβάστε την υπόλοιπη ανάλυση στο overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags