Μέσα σε όλες τις οφειλές που έχει η διοίκηση της Ενωσης σε υπηρεσίες και φυσικά πρόσωπα πλέον έρχεται αντιμέτωπη και με τη FIFA, στην οποία προσέφυγαν ο Μανόλο Χιμένεθ και οι συνεργάτες του διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Θυμίζουμε πως ο Ισπανός τεχνικός είχε προειδοποιήσει τον Σταύρο Αδαμίδη ήδη από τον Δεκέμβρη πως θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τη δικαστική οδό αν συνεχιστεί η οικονομική ασυνέπεια προς το πρόσωπό του, κάτι που τελικά έκανε.

Μάλιστα, η ΑΕΚ θα κληθεί να πληρώσει το διπλάσιο ποσό από αυτό που επί της ουσίας του οφείλει, καθώς όταν έλυσαν τη συνεργασία τους είχε μπει ειδικός όρος (πέναλτι) που όριζε πως σε περίπτωση καθυστέρησης στην εξόφληση οι «κιτρινόμαυροι» θα πληρώσουν το διπλό ποσό.

Κάτι που σε νούμερα μεταφράζεται πως η Ενωση θα πρέπει να πληρώσει στον Μανόλο Χιμένεθ 500.000 ευρώ, στον Χέσους Καλντερόν 60.000 ευρώ, στον Ντάνι Παστόρ 12.000 ευρώ και στον Μιγκέλ Μορίγια 18.000 ευρώ, ενώ εκκρεμεί ακόμα και η αμοιβή του ατζέντη του Ισπανού τεχνικού που ανέρχεται στα 60.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως ο Χιμένεθ έλυσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, χαρίζοντας επί της ουσίας τα λεφτά του συμβολαίου του και συμφωνώντας να πληρωθεί μόνο τα δεδουλευμένα του σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη καταβλήθηκε κανονικά με την καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της δεύτερης να είναι η 30ή Οκτωβρίου. Από τότε ο Ισπανός και οι συνεργάτες του άκουγαν μόνο υποσχέσεις, με τον Αδαμίδη μάλιστα να δεσμεύεται πριν από τα Χριστούγεννα πως τόσο ο Χιμένεθ όσο και οι συνεργάτες του θα λάμβαναν όχι μόνο τη δεύτερη αλλά και την τρίτη και τελευταία δόση (το ποσό άγγιζε τότε συνολικά τις 250.000 ευρώ περίπου) που θα έπρεπε κανονικά να έχει πληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Μια δέσμευση που δεν τηρήθηκε ποτέ, με τους Ισπανούς να προσφεύγουν στη FIFA μετά από τρεις μήνες, βάζοντας την ΑΕΚ σε νέους μπελάδες, καθώς διεκδικούν βάσει... πέναλτι τα διπλά λεφτά.

Πηγή: Goal