Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως ο Καστίγιο θα επιχειρήσει να αποδείξει πράγματα, να δικαιώσει όλους αυτούς που πάλεψαν για την επιστροφή του και να «τιμωρήσει» εκείνους που του έκλεισαν την πόρτα. Ενδόμυχα ο Μεξικανός δεν έχει πάψει να πιστεύει πως κάποτε θα ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Βαθιά μέσα του, το «κεφάλαιο Ολυμπιακός» δεν έχει κλείσει...

Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό για τους φίλους του Αρη. Αλλωστε κανείς στη Θεσσαλονίκη δεν απαίτησε από τον Νέρι να γίνει και να συμπεριφέρεται ως Αρειανός. Απαντες όμως απαιτούν από τον ποδοσφαιριστή Καστίγιο να θυμίσει ημέρες Ολυμπιακού. Να ξανακάνει τα μαγικά που όλοι θαυμάσαμε κατά την 7ετή θητεία του στον Πειραιά, βοηθώντας τον Αρη να πετύχει τους στόχους του. Το τι κρύβει η ψυχή του κάθε ανθρώπου δεν αφορά την ομάδα. Οι εποχές του ρομαντισμού και της φανέλας, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Υπό αυτό το πρίσμα η επιστροφή του Καστίγιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποτελεί πρόκληση και για τον Αρη. Διότι μια δική του εμφάνιση εφάμιλλη του παρελθόντος, θα σπρώξει την ομάδα περισσότερο να ανεβάσει ταχύτητα, παίρνοντας το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Επί της ουσίας, το προσωπικό «θέλω» του Νέρι είναι σίγουρο πως θα βγει υπέρ του Αρη, διότι είναι απολύτως βέβαιο πως, ειδικά σε αυτό το ματς, θα προσπαθήσει για την υπέρβαση.

Από την άλλη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η συμπεριφορά των φιλάθλων του Ολυμπιακού απέναντί του. Το πιο πιθανό είναι να τον χειροκροτήσουν, κάτι το οποίο θα αποτελέσει δικαίωση του αθλητή και ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για να θυμηθεί τα παλιά.

Το σενάριο της επίτευξης ενός γκολ του Καστίγιο με τη φανέλα του Αρη, μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης», το έχει σκεφτεί άραγε κανείς; Πρόκειται για ένα «έργο» που θα σπάσει τα ταμεία! Η αντίδραση του Νέρι, των φιλάθλων και όλων όσων τον αγάπησαν ή τον μίσησαν, είναι σίγουρο πως θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη. Την αδρεναλίνη των αναμνήσεων, του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Πηγή: novasports.gr