Παράλληλα, τόνισε στη συνέντευξή του στο Αθλητικό Μetropοlis πως ο Νέρι πλέον νιώθει σαν... στο σπίτι του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άλεξ Καστίγιο:

Για την κατάσταση του αδερφού του: «Ο Νέρι είναι καλύτερα. Έχει βέβαια ένα πρόβλημα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και έσφιξε τα δόντια με την ΑΕΚ, αλλά πιστεύω πως θα είναι εντάξει με τον Ολυμπιακό. Είναι ελαφρύς ως ποδοσφαιριστής και δεν έχει πρόβλημα να χάσει και δύο-τρεις προπονήσεις».

Για τις αντιξοότητες που έχει περάσει: «Στην αρχή δεν ήταν όλα τέλεια. Τώρα νιώθει ότι ο Άρης είναι το σπίτι του. Στην αρχή δεν θα έλεγα ότι υπήρχαν και προβλήματα. Υπάρχουν και δύσκολες και εύκολες μέρες. Αλλά το καλό είναι να τα ξεπερνάς. Το πιο εύκολο είναι να τα παρατήσεις και να φύγεις. Ο Νέρι δεν παίζει για τα λεφτά».

Για το στοιχείο που τον έδεσε στον Άρη: «Πιστεύω ο κόσμος αλλά και το χρώμα της ομάδας που είναι και της Πενιαρόλ, της ομάδας στην Ουρουγουάη, αλλά και το πάθος που βγάζει η ομάδα. Μακάρι να σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό. Και δύο μάλιστα. Αλλά αυτό που μετράει είναι να κερδίζει η ομάδα».

Σχετικά με το πως νιώθει ο Νέρι για την επιστροφή του στο Φάληρο: «Έτσι είναι η ζωή, μόνο αυτός θα μπορεί να μας πει τι νιώθει εκείνη η την στιγμή».

Για το αν πανηγυρίσει ενδεχόμενο γκολ που θα πετύχει: «Η ουσία δεν είναι ότι θα σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά το θέμα είναι να πάει γενικά καλά και να κερδίζει η ομάδα. Για μένα τα γκολ θα πρέπει να πανηγυρίζονται, αλλά είναι δικιά του δουλειά αυτό».

Σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένος ο παίκτης του Άρη με την πορεία της ομάδας του: «Ο Νέρι δεν έχει δώσει ακόμη αυτά πουν θέλει να δώσει στον Άρη. Δεν είναι ακόμη ικανοποιημένος. Ο Νέρι θέλει να δώσει και πρέπει να δώσει πολλά ακόμη».

Για τους στόχους του Νέρι Καστίγιο: «Ο στόχος, όχι μόνο για τον Νέρι, είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ. Γενικά έχει δηλώσει ότι θέλει πρωτάθλημα με τον Άρη».

Όσο για την πρόβλεψή του ενόψει του σημερινού ντέρμπι: «Ο στόχος, όχι μόνο για τον Νέρι, είναι να μπει η ομάδα στα πλέι οφ. Γενικά έχει δηλώσει ότι θέλει πρωτάθλημα με τον Άρη».