Παρακολουθώντας κανείς το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Τουλάχιστον, ως πως το τι πραγματικά διεκδικούν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Δύσκολα θα μπορούσε να υποθέσει ότι δεν είναι η «Ενωση» αυτή που «καίγεται» για τους βαθμούς στη... φούρια της να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Και επίσης ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι εκείνος που απλά παλεύει για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ, για να αποφύγει τη... ντροπή.

Τέτοια ήταν η άνεση με την οποία οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στους τρεις βαθμούς, προκαλώντας έκπληξη και στους οπαδούς της, που μετά από πολύ καιρό βρέθηκαν μαζικά στις εξέδρες. Από το πρώτο δευτερόλεπτο και στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ΑΕΚ ήταν ομάδα με σαφείς προσανατολισμούς πάνω στο χορτάρι, που ήξερε τι ζητούσε και κυρίως πως να το κατακτήσει.

Οι παίκτες, για πολλοστή φορά φέτος (και ασχέτου αποτελέσματος στις προηγούμενες προσπάθειές τους), έβγαλαν πάθος, δύναμη και θέληση για τη νίκη. Η τύχη δεν τους γύρισε την πλάτη, όπως για παράδειγμα στα πρόσφατα ματς με ΟΦΗ και Αρη, και το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δικαιολογημένο και το... κοντέρ θα μπορούσε να γράφει 3-0, αν ο Κλωναρίδης δεν έχανε το τετ α τετ στις καθυστερήσεις.

Με την εμφάνισή τους οι απλήρωτοι επί μήνες ποδοσφαιριστές της «Ενωσης» έβγαλαν προς τα έξω ότι αυτή η φανέλα ακόμα «μετράει». Οσο κι αν κάποιοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους (ή καλύτερα αποφεύγουν να κάνουν αυτό που πραγματικά περνάει) για να επικρατεί πλήρης αβεβαιότητα για το μέλλον της.

Η επιστροφή του κόσμου, σε σημαντικό αριθμό για τα φετινά δεδομένα της «Ενωσης», ήρθε για να επιβεβαιώσει ότι ακόμα εκεί έξω υπάρχουν πολλές... κιτρινόμαυρες καρδιές και απλά θέλουν λίγο «σπρώξιμο» για να... εμφανιστούν. Ενα όραμα, μια προσδοκία. Οχι μιζέρια και μηνύματα ότι ο όλεθρος πλησιάζει.

Οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς νυν και πρώην μέτοχους-αμέτοχους ότι... τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα. Οτι αυτή η ομάδα είναι πολύ μεγάλη για να αφανιστεί. Το ζητούμενο είναι αν το μήνυμα έφτασε στους... αρμόδιους και αν αυτοί έχουν πραγματικά τη θέληση να βάλουν το καράβι -που το τελευταίο διάστημα έχουν εγκαταλείψει- ξανά στη σωστή ρότα. Οι προθέσεις τους θα αποκαλυφθούν γρήγορα.

Είναι, όμως, σαφές ότι πλέον δεν αρκούν οι ευχές και τοποθετήσεις τύπου «ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά» ή «κάτι θα γίνει» που κατ’ επανάληψη έχουν ακουστεί από διοίκηση και μετόχους. Ουσία τώρα έχει μόνο το ρευστό.

Πηγή: sday.gr