Facebook Pixel Παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι
| 2012-03-12 15:16:00

Παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι

Παράσταση για έναν ρόλο το ντέρμπι

Ειλικρινά κρίμα που οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν ...εξάντλησαν τα 43 χιλιάδες εισιτήρια στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Όχι τόσο για οικονομικούς λόγους, αν και όλοι ξέρουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Γράφει ο Μανώλης Βογιατζάκης.

Κρίμα για τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι μετέτρεψαν το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε παράσταση για έναν ρόλο και σίγουρα θα ήθελαν να δουν σχεδόν γεμάτο και το πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ. Ακόμα όμως και χωρίς να εξαντληθούν τα εισιτήρια (δεν περίμενε άλλωστε και κανείς εύκολα ένα τέτοιο ενδεχόμενο), οι γεμάτες κερκίδες στο κάτω διάζωμα, έδιναν μετά από καιρό μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Αγωνιστικά η Ένωση δεν κινδύνευσε ούτε στιγμή από τους φιλοξενούμενους.

Ήταν μια από τις πιο εύκολες νίκες του δικεφάλου στο φετινό πρωτάθλημα. Αφού πρώτα για ένα ακόμα ματς έχασε αρκετές ευκαιρίες (το μόνιμο φετινό πρόβλημα), το γκολ του Λεονάρντο έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Ο Παναθηναϊκός σε κανένα χρονικό σημείο του παιχνιδιού δεν έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την ΑΕΚ και απόλυτα δίκαια γνώρισε την ήττα. Γι' αυτό και θεωρώ απλά δικαιολογίες τις όποιες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία. Οι "πράσινοι" μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν για την κάκιστη εικόνα τους, παρά για τις δύο διαιτητικές αποφάσεις, για τις οποίες "φωνάζουν" ορισμένοι. Ο τεχνικός του τριφυλλιού άλλωστε είπε τα πράγματα ακριβώς όπως έχουν, χωρίς να ψάχνει για δικαιολογίες.

Για την ΑΕΚ σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Φαμπιάν Βάργκας στη μεσαία γραμμή, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Καφέ και Μάκο. Ο Γεωργέας έμοιαζε κυρίαρχος από την πλευρά του, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Λυμπερόπουλος ναι μεν δε σκόραρε, αλλά έδωσε τεράστια βοήθεια με την παρουσία του. Κρατούσε μπάλα όποτε χρειαζόταν, μοίραζε στα πλάγια, γύριζε για να μαρκάρει και γενικά είχε απόλυτα θετική παρουσία. Εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Μανωλάς και Κοντοές (για δεύτερο συνεχόμενο ματς στη συγκεκριμένη θέση), ενώ και ο Λεονάρντο εκτός από το γκολ που ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, θύμισε τον Λεονάρντο των πρώτων μηνών της σεζόν.

Εντυπωσιακή επιστροφή στην ενδεκάδα έκανε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος στα δοκάρια και δικαίως κέρδισε το "ζεστό" ζειροκρότημα του κόσμου, δίνοντας απαντήσεις με την εμφάνισή του. Κατά τη γνώμη μου, μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην επικράτηση της ΑΕΚ έχει και ο Νίκος Κωστένογλου. Με τα τρια χαφ στη μεσαία γραμμή μπλόκαρε τα ατού του Παναθηναϊκού, ενώ τη στιγμή που έπρεπε, πέρασε εκτός κατά σειρά τους κουρασμένους Σιαλμά, Καφέ και Λυμπερόπουλο, δίνοντας φρεσκάδα στην ομάδα. Το θέμα βέβαια για την ΑΕΚ είναι να συνεχίσει έτσι και να μη μείνει στη θετικότατη εμφάνιση και στην εύκολη νίκη επί των "πρασίνων".

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags