Φτάσαμε λοιπόν στην τελική ευθεία του πολυαναμενόμενου ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ένα ντέρμπι που έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως ο τελικός του πρωταθλήματος.
Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες κανείς δεν περίμενε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα πήγαιναν στο ΟΑΚΑ με διαφορά ασφαλείας, αλλά μετά τις δύο κολλητές ήττες των "πράσινων", βρέθηκαν +4 και θα παραμείνουν στην κορυφή ακόμη και η ήττα.
Αυτός που παίζει πραγματικά το τελευταίο του χαρτί είναι ο Παναθηναϊκός, αφού μόνο σε περίπτωση νίκης θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα στον τίτλο. Μια εξέλιξη που αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τον δείκτη επικινδυνότητας του συγκεκριμένου αγώνα. Διότι αυτό που φαίνεται, είναι ότι το μόνο που "κρατάει" αυτή τη στιγμή τους οπαδούς του, είναι η ελπίδα για τον τίτλο.
Το κλίμα στις τάξεις των φίλων του "τριφυλλιού" είναι τόσο έκρυθμο για χίλιους δυο λόγους και αν το παιχνίδι στραβώσει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε καλά πώς είναι αυτά τα πράγματα.
Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο ντέρμπι με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό μετά το περυσινό επεισοδιακό ματς μεταξύ των δύο ομάδων στο "Καραϊσκάκη"! Όλοι θυμόμαστε τι χαμός είχε γίνει με τη διαιτησία του Καλόπουλου και τα όσα είχαν συμβεί με το σφύριγμα της λήξης.
Πέρα από αυτό, ο κόσμος του Παναθηναϊκού βράζει με τους πάντες και τα πάντα. Με την αστυνομία για την τιμωρία της έδρας (επεισόδια στη Λειβαδιά), που κόστισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το χοντρό χθεσινό συμβάν στα κεντρικά της "Θύρας 13". Με τη διοργανώτρια για την αναβολή του πρωταθλήματος, με τη διαιτησία σε πολύ μεγάλο βαθμό και φυσικά με τον αιώνιο αντίπαλο Ολυμπιακό!
Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια είναι ότι οι οπαδοί του "τριφυλλιού" είναι έξαλλοι και με το διοικητικό χάος που επικρατεί στη ίδια τους την ομάδα. Κι αν έχουν κάνει υπομονή όλους αυτούς τους μήνες, είναι ακριβώς επειδή οι "πράσινοι" βρίσκονταν στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Σε περίπτωση, δηλαδή, που το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής δείξει να ξεφεύγει από τον άσο, κάτι που αυτομάτως θα σημαίνει ότι χάνεται και ο στόχος του τίτλου, τότε τι …θα τους κρατήσει;
Γι’ αυτό λοιπόν, τόσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και οι αρμόδιες αρχές, καλά θα κάνουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με μεγάλη σοβαρότητα διότι ειδικά σε αυτή τη χώρα και σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, δεν θέλει και πολύ για να ανάψει το φυτίλι και γίνει χαμός.