Facebook Pixel "Πλάκα μας κάνετε;". Όχι, αλήθεια έχασαν...
| 2012-03-13 15:58:00

"Πλάκα μας κάνετε;". Όχι, αλήθεια έχασαν...

"Πλάκα μας κάνετε;". Όχι, αλήθεια έχασαν...

Θέση για την απογοητευτική εμφάνιση του Άρη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πήρε ο Super 3...

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

"Ελάτε, πείτε μας, τώρα, πλάκα μας κάνατε, τεστ υπομονής και δοκιμασία αντοχής των νεύρων μας, για να δείτε που οριοθετούνται οι τιμές τους και που ακριβώς ξεπερνιέται το όριο και παθαίνουμε αμόκ.

Αρκετές φορές, φέτος, δυστυχώς αναγκαστήκαμε να κάνουμε λόγο, για δυσαρμονία μεταξύ οπαδών και εικόνα της ομάδας στο χορτάρι. Όλος ο Α΄ γύρος έτσι πέρασε. Κάποιοι «αφελείς», κάποια «κορόιδα», κάποιοι αδιόρθωτα ρομαντικοί να κάνουν λόγο για έναν ΑΡΗ όπως τον θέλουν οι οπαδοί του, όπως επιθυμούμε να βλέπουν τον αντίπαλο (μέσα απ’ τα μάτια μας), μια διαρκής διαδικασία «μύησης» και ενστερνισμού των «πιστεύω» μας που κατέληξε σε μια αγωνιστική παρουσία-φάρσα για 14 αγωνιστικές.

Ξοδεύτηκαν αμέτρητες ώρες για να συντονιστούμε. Μάλλον, όλοι εσείς που ‘χετε ρόλο και αξιώματα στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ να συντονιστείτε μαζί μας, γιατί αυτόν θεωρούμε τον ασφαλή δρόμο για την επιτυχία. Έναν ΑΡΗ που θ’ αποτελεί αντανάκλαση στο γήπεδο αυτών που βρίσκονται στην κερκίδα και τον στηρίζουν μ` όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Η πραγματικότητα μας «προσγείωσε» ανώμαλα και η χρονιά, κατά ένα μεγάλο μέρος της, εξελίχθηκε σ’ έναν αγώνα δρόμου, σ’ ένα μαρτύριο να προλάβουμε να διορθώσουμε τα αδιόρθωτα μεσούσης της περιόδου, για να πετύχουμε αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε αυτονόητο!

Δεν είναι ώρα, προς το παρόν, για ανασκόπηση και απόδοση ευθυνών, γιατί το πρωτάθλημα συνεχίζεται, απομένουν έξι αγωνιστικές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να διασπείρουμε κλίμα «πρόωρων διακοπών» και «παράδοσης των όπλων».

Θα μείνουμε, λοιπόν, στα όσα δυσάρεστα είδαμε την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί που ζητήσαμε να δούμε έναν μάγκα κι είδαμε τελικά ένα «δάγκα», κάτι που μόνο οι φανέλες και ελάχιστοι ποδοσφαιριστές κατέβηκαν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη νίκη.

Πώς όμως να μη συμβεί αυτό, όταν το «κακό» φαινόταν κι εμείς δεν το βλέπαμε; Ο ΑΡΗΣ αντιμετώπιζε μία ομάδα που είναι ό,τι πιο σιχαμένο έχει βγάλει ο ελληνικός αθλητισμός κι αντί εμείς να ετοιμαζόμαστε με «πολεμικό» πνεύμα και με διάθεση για να πάρουμε εκδίκηση για όσα δεινά μας έχει προξενήσει, δεκαετίες τώρα, «μαδούσαμε τη μαργαρίτα», ρωτούσαμε και ψάχναμε αν έγινε η προπόνηση, που βρίσκονται οι παίκτες (Ρύσιο ή Αλκμήνης) αν θα βγάλουν ανακοίνωση ή αν θα μιλήσουν στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου κι αν η 48ωρη αποχή θα ολοκληρωθεί την Τρίτη και δε θα παραταθεί περισσότερο.

Μια κατάσταση «χέσαιτο, ει μαχέσαιτο», όπως, σκωπτικά, έγραψε πριν αιώνες ο Αριστοφάνης στους «Ιππής», με τελικό αποτέλεσμα, το πρωτοσέλιδο του site μας, μετά τον αγώνα της Κυριακής που ήταν φυσικό επακόλουθο της εικόνας του ΑΡΗ που με υπομονή ανεχτήκαμε για ένα δίωρο.

Για να ‘μαστε και μες στο κλίμα, είχε «βρωμίσει» η δουλειά κι εμείς δεν πήραμε μυρωδιά. Για «πολεμική» εκστρατεία ετοιμαζόμασταν, σε τουρισμό και πικ νικ, στον Πειραιά, μας το «γύρισαν» όλοι όσοι εκπροσώπησαν τα χρώματά μας, εκεί.

Δεν ξέρουμε τι σχεδιασμός έγινε, με τι προσανατολισμό κατέβηκε η ομάδα, τι εμπνεύσεις, από περίεργες έως εκνευριστικές ήταν αυτές σε αρχική ενδεκάδα και αποστολή, γιατί στο δικό μας μυαλό ο σχεδιασμός έλεγε «ΑΡΗΣ» δηλαδή Θεός του Πολέμου, δηλαδή μάχη μέχρι τελικής επικράτησης.

Είναι το φετινό πρόβλημα της ομάδας, η αδυναμία να συντονιστεί μαζί μας, να τη νιώσουμε ως προέκτασή μας, στο γήπεδο, να μας αντιπροσωπεύει σαν συναίσθημα, να ταυτιστούμε, μαζί της, ως εικόνα. Μπλέξαμε οι ρομαντικοί με τους επαγγελματίες.

Με τους επαγγελματίες που όσον αφορά το οικονομικό μέρος που τους αφορά όπως φαίνεται ιδιαίτερα, είναι κάτι παραπάνω από συνεπείς και το διεκδικούν με προσφυγές και με αποχές, αλλά όταν πρέπει να φανούν εξίσου συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, εκεί μοιάζουν περισσότερο με ερασιτέχνες ή με δημόσιους υπάλληλους, με την υποτιμητική απόδοση της έννοιας.

Σ’ αυτόν τον «πλατωνικό» έρωτα, σ’ αυτή τη σχέση που τόσο θέλαμε να πετύχει, αποδείχθηκε ότι υπήρξε ασυμβατότητα και μονομέρεια. Πολύς επαγγελματισμός, λίγο συναίσθημα και δέσιμο, με όλα όσα αντιπροσωπεύει για μας ο ΑΡΗΣ. Έχουμε πρόβλημα μ’ αυτό. Πολύ μεγάλο. Και δεν είναι πρόβλημα ή ιδιοτροπία μόνο δική μας, είναι η σύγχρονη νόσος του επαγγελματικού αθλητισμού.

Είναι μεγάλο πρόβλημα, όταν κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που ενώ είναι κατοχυρωμένος από δέκα μεριές για την ασφαλή είσπραξη των αποδοχών του, αφήνει σε δεύτερη μοίρα τον πυρήνα, την ουσία της αποστολής του και αναλώνεται σε συνδικαλιστικές πρακτικές και δράσεις που μόνο σε αθλητή δεν αρμόζουν.

Ίσως έχουμε μείνει ακόμη, ρομαντικοί όντες, στην εξιδανικευμένη αντίληψη που ‘χουμε για τον αθλητή, στην αρχαιοελληνική εποχή, όταν ο αθλητής πρώτα διακρινόταν για τις επιδόσεις του και μετά ενδιαφερόταν για τις απολαβές του. Σήμερα, και ειδικότερα στον ΑΡΗ, πρώτα οι απολαβές κι αν περισσέψουν μυαλό και δυνάμεις, και στις επιδόσεις.

Και λέμε ειδικότερα στον ΑΡΗ καθώς μόνο στην ομάδα μας είδαμε το φαινόμενο της αποχής και σε καμιά άλλη, γιατί προφανώς οι ποδοσφαιριστές σ’ αυτές είναι όλοι εξοφλημένοι ! Επικεντρώσαμε το σχόλιο μας και την κριτική μας στους ποδοσφαιριστές, γιατί αυτοί φορούν τη φανέλα της ομάδας, αυτοί μας εκπροσωπούν στο γήπεδο, αυτοί φαίνονται, αυτοί αγωνίζονται και προσδοκούμε να φέρουν τις επιτυχίες, στο σύλλογο.

Η διοίκηση δεν εξαιρείται των ευθυνών που δεν μπόρεσε να αποτρέψει αυτή την κατάσταση, δεν βρήκε έγκαιρα λύσεις, δεν μπόρεσε να καθησυχάσει τους επαγγελματίες, ώστε ο ΑΡΗΣ να μην βρεθεί εκτεθειμένος και σε αμυντική θέση.

Ενώ θα έπρεπε εμείς να βρισκόμαστε στην «επίθεση» και ν’ απαιτούμε νίκες και επίτευξη στόχων, ως «αφεντικά» τους, βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση και σε αντιμαχόμενη κατάσταση μαζί τους, όσον αφορά την ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων τους.

Φέτος, τελικά όλοι έχουν δίκιο, αλλά για μας όλοι άδικο. Η διοίκηση αντιμετωπίζει αυτό το αλαλούμ με τα προϋπολογισμένα έσοδα που απροειδοποίητα μειώνονται και την βγάζουν εκτός προγραμματισμού, με τις ρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση δεν εδέησε να διαμορφώσει, ώστε να μπουν σε μια σειρά οι καταβολές, να απελευθερωθούν έσοδα και να σχεδιαστεί ένα πλάνο πληρωμών.

Οι ποδοσφαιριστές, αντίστοιχα, με το «no-pay, no-play» κρύφτηκαν και βολεύτηκαν πίσω από την επαγγελματική τους κατοχύρωση κι εμείς, στη μέση, να μην ξέρουμε σε ποιον να αποδώσουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη, σε μια ταλαίπωρη χρονιά που αλλιώς θέλαμε να ξεκινήσει, αλλιώς ξεκίνησε, διαφορετικά εξελίχθηκε κι εκεί που πιστέψαμε ότι έστρωσε, ήρθε η πρόσφατη «μαχαιριά»

Η φετινή «φάρσα», όχι γέλιο, φυσικά, δε μας πρόσφερε, αλλά προβληματισμό και περίσκεψη. Δεν ξέρουμε ποιοι μας κάνουν «πλάκα», πάντως όποιοι κι αν είναι, καλύτερα να αναθεωρήσουν για να μη πάθουν αυτοί μεγαλύτερη.

Η φετινή χρονιά μας έκανε σοφότερους. Κι επειδή αυτός ο σύνδεσμος αφιέρωσε όλη τη ζωή, τη δράση και την ενέργειά του στη γιγάντωση του συλλόγου σ’ όλα τα επίπεδα κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, θα φροντίσουμε, όλοι όσοι δεν πολυενδιαφέρονται και δεν τους απασχολούν αυτές οι «ανούσιες» και «ποταπές» έννοιες, να πάψουν κι αυτοί να μας απασχολούν ως πρόσωπα στον ΑΡΗ...".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags