Facebook Pixel Είναι έστω και λίγο ...Τόρο ο Φρανσουά;
| 2012-03-18 15:30:00

Είναι έστω και λίγο ...Τόρο ο Φρανσουά;

Είναι έστω και λίγο ...Τόρο ο Φρανσουά;

Μεγάλο βάρος φαίνεται πως αναλαμβάνει να σηκώσει στο ντέρμπι ο Μοντέστο, ο οποίος αναμένεται να αντικαταστήσει τον τραυματία Τοροσίδη. Το έχει ο Γάλλος;

Ο Φρανσουά Μοντέστο θα είναι κατά τα φαινόμενα η επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για το δεξί άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, από όπου θα λείψει ο αρχηγός και μπαρουτοκαπνισμένος στα ντέρμπι, Βασίλης Τοροσίδης, μετά τον τραυματισμό του στην καταστροφική ρεβάνς με τη Μέταλιστ.

Ο Βάσκος, θα μπορούσε βέβαια να μεταφέρει τον Γιάννη Μανιάτη στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο φαίνεται πως προτιμάς να διατηρήσει τον διεθνή μεσοαμυντικό στη μεσαία γραμμή, ως παρτενέρ του Πάμπλο Ορμπάιθ, προκειμένου να μη διαταράξει τη μεταξύ τους χημεία κι να μην δημιουργηθεί δίχως λόγο κάποιο απρόσμενο πρόβλημα στον άξονα και στην ανασταλτική λειτουργία των ερυθρολεύκων.

Πρόκειται, άλλωστε, για να έναν τομέα που αναμένεται να αποδειχθεί κρίσιμος για την εξέλιξη του ντέρμπι, αφού και ο Παναθηναϊκός θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη μεσαία γραμμή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παρατάξει τρία αμυντικά χαφ, τους Σιμάο, Βιτόλο και Κατσουράνη, με τον τελευταία να έχει ελαφρώς πιο επιθετικό ρόλο.

Τι γίνεται, όμως, με τον Μοντέστο; Θα μπορέσει να γίνει αποτελεσματικός αντι-Τοροσίδης; Η αλήθεια είναι πως ο Γάλλος φέτος δεν βρίσκεται στα περσινά υψηλά στάνταρ, ενώ και η θέση του δεξιού μπακ δεν είναι η καλύτερη που γνωρίζει. Έστω κι αν έχει συνηθίσει πια να αγωνίζεται και σε αυτή, αφού στον Ολυμπιακό έχει μοιράσει τις συμμετοχές του ως δεξιός μπακ και αμυντικός χαφ, παρότι αποκτήθηκε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός.

Το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι με λύση ανάγκης στη θέση ενός από τα βασικά του όπλα. Και δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Φερέιρα να φορτώσει εκείνη την πτέρυγα, την αριστερή όπως επιτίθεται η ομάδα του, με δύο από τα βασικά του όπλα, τον γρήγορο Κουίνσι και τον μπαλαδόρο Λάζαρο, προκειμένου να χτυπήσει τον Ολυμπιακό στο φαινομενικά πιο "αδύνατο" σημείο του.

Εκτός κι αν ο 34χρονος Μοντέστο έχει να δώσει κι άλλες απαντήσεις, ώστε να διεκδικήσει ακόμα ένα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέσα στο τερέν του ΟΑΚΑ, στο ματς της χρονιάς!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags