Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην διαιτητή στην εκπομπή των οργανωμένων του Blue Club:

«Νιώθω την ανάγκη και σε ένα κλίμα συγκίνησης να πω ότι η δική μου προσπάθεια να φτιάξω πράγματα σ’ αυτήν την ομάδα τελειώνει σήμερα εδώ. Και τελειώνει εδώ, γιατί δεν πίστευα ότι θα υπάρχει τέτοια αντιπολίτευση, τέτοιο πεζοδρόμιο και τόσα πολλά προβλήματα, που θυμίζουν κάτι από Λερναία Ύδρα. Λύνεις ένα πρόβλημα και σου παρουσιάζονται ακόμη δέκα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου στην προσπάθεια που ξεκίνησα το καλοκαίρι ως εκτελεστικός διευθυντής και ολοκληρώνω σήμερα από ένα άλλο πόστο. Αν πέτυχα, πρέπει να το αναρωτηθείτε βάσει ενός πλαισίου ότι άλλοι είναι αυτοί που πλησιάζουν καθημερινά τους παίκτες, άλλοι είναι αυτοί που τραπεζώνουν τους παίκτες, γιατί δεν έφαγαν τρεις μέρες, επειδή στο Catering είχαν δημιουργήσει πρόβλημα με τη συμπεριφορά τους, άλλοι είναι αυτοί που τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια, με αποτέλεσμα να έχουν το μυαλό τους μόνο στην αποχή κι όχι πώς να παίξουν μπάλα.

Χαίρομαι που πρόσφερα σ’ αυτά τα παιδιά τον πρώτο καιρό που ανέλαβα μια ολοκληρωμένη μισθοδοσία κι όχι έναντι. Χαίρομαι, γιατί είναι ξοφλημένος τόσο ο προηγούμενος προπονητής και ο γυμναστής όσο και ο τωρινός προπονητής. Ο προπονητής (σ. Απ. Χαραλαμπίδης) πήρε 7000 ευρώ και προτίμησε να παραιτηθεί, ο γυμναστής του πήρε 3.600 ευρώ και προτίμησε να παραιτηθεί μαζί του. Ο μασέρ επίσης είναι πληρωμένος, ο προπονητής τερματοφυλάκων κτλ. Για του λόγου του αληθές, υπάρχουν και οι αποδείξεις.

«Κατευθυνόμενη η αποχή»

Το ξέρετε ότι πάντα μιλάω χειροπιαστά. Επίσης θεωρώ αδιανόητο οι ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει 2.500 και 3.000 ευρώ για ένα μήνα και οι οποίοι έχουν έρθει τώρα στην ομάδα να κάνουν κι αυτοί αποχή. Η αποχή ήταν κατευθυνόμενη και είχε ως μοναδικό σκοπό να αποθαρρύνει εμένα από το να συνεχίσω τη Νίκη.

Έχω χάσει την οικογενειακή μου γαλήνη, γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ τρέχω για την ομάδα και έχω να κοιμηθώ ένα μήνα, προκειμένου να λύσω τα προβλήματά της. Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη, να την πει. Η Νίκη έχει ένα κακό, το πεζοδρόμιο, και ένα καλό, ότι στο τέλος πέφτουν οι μάσκες. Γι’ αυτό δε θέλω να μπω σε ονοματολογία. Όλοι γνωρίζουν τους πάντες.

Από το καλοκαίρι ήρθαν ποδοσφαιριστές στη Νίκη, που έχουν μέλλον. Τους αμφισβήτησαν αρκετοί. Αν αλλάξουν μερικοί απ’ αυτούς χαρακτήρα, θα κάνουν μεγάλη καριέρα. Πρέπει να αποκτήσουν επαγγελματική συνείδηση και να δουν γύρω τους τι γίνεται σε μια χώρα που τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι μια προσωπική μου επιλογή, ο Γιάννης Πεχλιβανόπουλος, κλήθηκε στην Εθνική Νέων. Αυτό σημαίνει ότι αφήνω μια προίκα στην ομάδα. Δεδομένων των πληρωμών που είπα πριν, στη Νίκη δε θα έχουν πρόβλημα να γίνουν προσφυγές.

Επειδή είπε κάποια πράγματα ο προπονητής, το συμβόλαιό του είναι κατατεθειμένο στην εφορία και για άλλους λόγους πεζοδρομιακούς δεν έχει βγει η άδειά του. Οι παίκτες έχουν πολύ μεγάλες ικανότητες , άσχετα αν δεν τις έδειξαν ούτε “στο τόσο” στο παιχνίδι με τον Βατανιακό. Το μυαλό τους μόνο στο παιχνίδι δεν ήταν, με δεδομένο ότι ήταν και απροπόνητοι.

Η ομάδα είναι εντός στόχων. Κι αυτός είναι από τους κυριότερους λόγους που αποχωρώ. Πιστεύω με την αποχώρησή μου να βρει την ηρεμία. Είναι βασικό επίσης ότι επί των ημερών μου, όσο και κι αν προκάλεσα ποδοσφαιριστή, δεν είχαμε ούτε μία προσφυγή. Επικαλούμαι και τη δήλωση του Γ. Δεληζήση στο Sport-Fm ότι μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές στους 25 είναι απλήρωτοι.

«Δέθηκα με τους ποδοσφαιριστές»

Επαναλαμβάνω ότι η αποχή των ποδοσφαιριστών ήταν πλήρως υποκινούμενη. Πραγματικά δεν τους λέω ποδοσφαιριστές, τους λέω παιδιά, γιατί μ’ αυτά τα παιδιά δέθηκα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλη αυτή η αναμπουμπούλα έγινε, όταν η ομάδα άρχισε να πηγαίνει καλά. Κάποιοι κάτι φοβήθηκαν. Τους ξέρουμε, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε στον αέρα. Δεν ήμουν αχυράνθρωπος και μπροστινός κανενός. Προσπαθούσα να διακτινιστώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να υπερασπίσω τα συμφέροντα της ομάδας.

Να τονίσω ότι τη Νίκη δεν την πήρε ο Δαλούκας. Κάποιοι την παράτησαν στο έλεος του Κυρίου. Είναι βασικό αυτό που λέω. Εκφράσεις του τύπου ότι μόνο μέχρι εκείνο το ματς θα μείνω και μετά ας κόψετε τον λαιμό σας (σ.σ η έμμεση αναφορά για τον κ. Γ. Βαλαχή) δημιουργούν ένα καθεστώς ότι αφήνουμε την ομάδα όπου να ‘ναι. Εγώ αυτό δε θα μπορούσα ποτέ να το ανεχτώ, καθώς είχα χτίσει την ομάδα από το καλοκαίρι.

Η ομάδα έχει ανάγκη από μόνιασμα. Δεν ήρθα, για να διχάσω. Φεύγω για να ξαναρθεί το μόνιασμα. Πιθανολογώ ότι κάποιοι θέλουν πίσω μετόχους και προέδρους επιτυχιών. Δε θα τους στερήσω τη χαρά. Γιατί ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία πέρσι που η Νίκη δεν είχε παίξει το παιχνίδι με τους Πόντιους Κατερίνης. Εκείνο το ματς ήταν και θα είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νίκης. Επομένως σε συνέχεια των αδελφών Κυπρίων λέω «Δεν ξεχνώ».

«Θα κατέστρεφα την οικογένειά μου»

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας άνθρωπος που αγαπάει τη Νίκη, αλλά θέλει να καταστραφεί και οικογενειακά. Επειδή ο κίνδυνος αυτός ήταν ορατός, είναι ο κυριότερος λόγος που αποχωρώ. Δε γίνεται να τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το πεζοδρόμιο να ακούω τα εξ αμάξης. Δε ζήτησα από κανέναν να μας χαϊδέψει τα αυτιά.

Φυσικά έγιναν λάθη. Μέσα σε ενάμιση μήνα δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Όλα στη ζωή είναι θέμα αντοχών. Τελικά στη Νίκη επιτυχία δε θεωρείται να πάρεις το πρωτάθλημα. Επιτυχημένος είναι αυτός που κάθε βδομάδα καταφέρνει η ομάδα να συμμετέχει στο επόμενο παιχνίδι. Από Δευτέρα μέχρι Σάββατο το άγχος μας ήταν αν έφτασαν τα χρήματα για τις προσφυγές, ενώ τα εξώδικα έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο.

Το ότι βγαίνω στην εκπομπή σας, μια εκπομπή των οργανωμένων φιλάθλων - συμπεριλαμβάνω και τους Blue Angels και τους ευχαριστώ κι αυτούς θερμά, όπως και τη Θύρα 3- είναι μια ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη στήριξή σας. Από οργανωμένους και μη φιλάθλους η στήριξη ήταν τεράστια. Η αγάπη και η αποδοχή στο πρόσωπό μου ήταν συγκινητική. Δεν έχω κλάψει ποτέ μου, αλλά έκλαψα τρεις φορές που είμαι φέτος εδώ.

Είναι ανάγκη να συσπειρωθείτε γύρω από την ομάδα. Είναι τεράστια ευκαιρία για άνοδο στη Β’ Εθνική. Το έμψυχο υλικό είναι πολύ καλό, μόνο οι χαρακτήρες πρέπει ν’ αλλάξουν. Και ο κ. Χαραλαμπίδης είναι πολύ καλός προπονητής. Αλλά όλοι έχουν κάποια μείον στον χαρακτήρα. Η προηγούμενη βδομάδα άρχισε με την αποχή του προπονητή. Είχε πάρει 5.400 και περίμενε να πάρει άλλα 1600 ευρώ. Αυτό το ξέρουν όλοι. Δηλώνω για ποιον λόγο δεν είχε έρθει για δύο μέρες στον Βόλο.

«Γίνομαι μέλος της Λέσχης Φίλων Νίκης»

Από σήμερα θέτω εαυτόν στη Λέσχη Φίλων Νίκης και δεύτερον στις υπηρεσίες του Ερασιτέχνη. Ο Γιώργος Δαλούκας δε σταματάει από τη Νίκη. Όπου νομίζουν ότι μπορώ να τους βοηθήσω, θα είμαι δίπλα τους. Σχετικά με το ραδιόφωνο της Νίκης, πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Με συντριπτική πλειοψηφία το 80% των εκπομπών ήταν αντιπολιτευτικές σε μένα. Μάλλον οι κύριοι που τις έκαναν δεν κατάλαβαν ότι υπήρχε ανάγκη συσπείρωσης περισσότερο από ποτέ, γιατί δίνεται στη Νίκη η ευκαιρία να ανέβει σκαλοπάτι.

«Είμαι ιδεολόγος φανατικός οπαδός της Νίκης»

Δεν πρόκειται να κάνω πεζοδρόμιο και να κουτσομπολέψω. Η Νίκη υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μόνο και μόνο από την αγάπη του κόσμου της και απ’ αυτά τα παιδιά με τα οποία καθίσαμε και θα συνεχίσουμε να καθόμαστε μαζί στην εξέδρα. Χαίρομαι που αποτέλεσα μέλος της ιστορίας της ως διοικητικό στέλεχος και θα συνεχίσω να υπάρχω σ’ αυτήν σαν ένας ιδεολόγος φανατικός οπαδός της. Θα ‘πρεπε να είχα πολύ μεγάλη δύναμη, για να συνεχίσω, μετά απ’ όσα μου είπαν τις τελευταίες μέρες. Όταν μου είπαν, αν δε φύγεις, η ομάδα δε θα πάρει επιχορήγηση, όποιος και να το άκουγε αυτό, θα ‘πρεπε να έχει φύγει το επόμενο λεπτό.

«Παραδίδω τη σφραγίδα της ΠΑΕ στον κ. Ιωαννίδη»

Όσο είναι ο Δαλούκας, η Νίκη δεν πρόκειται να πάρει την επιχορήγηση. Για το καλό της Νίκης, θα πρέπει να φύγει ο Δαλούκας. Ο λόγος που δε θα τη πάρει, αν δε φύγω, είναι οι δεσμοί με το καλό παλιό παρελθόν. Θα παραδώσω αύριο τα δελτία της ομάδας καθώς και τα κλειδιά και τη σφραγίδα της ΠΑΕ στον κ. Ιωαννίδη, που πιστεύω από τα λεγόμενά του ότι είναι ο εκλεκτός να συνεχίσει. Πιστεύω ότι δε θα σταματήσει το έργο που γίνεται τώρα. Έκανα λάθη, αλλά πάνω απ’ όλα είχα αγνές προθέσεις. Εγώ δε γιγαντώθηκα οικονομικά ούτε έφτιαξα βίλες και σε ενάμιση μήνα το μόνο που έκανα ήταν να δίνω κι όχι να παίρνω.

Δεν μπορεί κανένας να καταμαρτυρήσει κάτι σ’ αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τη Λέσχη Φίλων Νίκης και τα μέλη της, όπως και αγνούς φίλους της Νίκης, τον κ. Πανταζόπουλο, τον κ. Καρόπουλο, τον κ. Μπούκλα και τον Κώστα Μαλανδρίνο. Τον κ. Μαλανδρίνο τον αφήνω τελευταίο, γιατί με συγκίνησε. Ο καθένας από σας, αν ήταν στη θέση μου, δε θα μπορούσε να συνεχίσει. Ο πόλεμος είναι μεγάλος.

«Προσπαθούν να κρατήσουν τη Νίκη χαμηλά»

Η Νίκη λειτουργεί με αντίβαρα. Πιστεύω ότι θα αποτιναχτεί απ’ αυτά τα αντίβαρα και θα πάει ψηλά. Κάποιοι προσπαθούν να την κρατήσουν χαμηλά. Όλα είναι πράγματα γνωστά. Προσπάθησα να περάσω την τεχνογνωσία μου στη Νίκη, όσο κι αν οι συνθήκες της Γ’ Εθνικής δεν είναι οι κατάλληλες. Μόνο και μόνο οι επιλογές στους ποδοσφαιριστές κάτι δείχνει, όπως και η επιλογή του κ. Χαραλαμπίδη. Όσο κι αν είχαμε προβλήματα λόγω χαρακτήρα, δεν παύει να είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Εγώ δεν είμαι μηδενιστής. Και ο γυμναστής κ. Ανδρουλάκης είναι ένας πάρα πολύ καλός γυμναστής.

Επαναλαμβάνω ότι θέτω εαυτόν στη Λέσχη Φίλων Νίκης. Χαίρομαι για τις επιτυχίες του μπάσκετ, γιατί η Νίκη είναι μια μεγάλη οικογένεια. Συνεχίζω να είμαι μέλος αυτής από άλλο μετερίζι. Από αύριο παραδίδω τα πάντα στον κ. Ιωαννίδη. Είχα μια συζήτηση μαζί του και μπορεί να το πιστοποιήσει και ο ίδιος. Η απάντηση ήταν γνωστή: Δε γίνεται κάτι, γιατί έχουν πρόβλημα οι από κάτω.

«Η φυγή μου να φέρει ηρεμία»

Θέλω με την αποχώρησή μου η ομάδα να βρει την ηρεμία που έχασε εντέχνως την τελευταία βδομάδα. Η αναμπουμπούλα θα γινόταν νωρίτερα, αν κερδίζαμε κάποια ματς πιο μπροστά. Δεν είναι τυχαίο ότι όσο χάναμε και ήμασταν πιο χαμηλά, δε γινόταν τίποτα κι όταν αρχίσαμε να σηκώνουμε κεφάλι έγιναν όλα αυτά. Η αποχή του προπονητή ήταν αδικαιολόγητη, όπως και η αποχή των ποδοσφαιριστών.

Δεν είναι το πρόβλημα τα χρήματα ή το φαγητό. Μόνος του ο Δεληζήσης είπε ότι μόνο τέσσερις ποδοσφαιριστές ήταν απλήρωτοι. Πιστεύω ότι αυτοί που θα αναλάβουν, θα αφουγκραστούν την ανάγκη του κόσμου να ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική. Μακάρι η φυγή η δική μου να βοηθήσει. Είμαι φορτισμένος και πάρα πολύ συγκινημένος. Η δική μου φυγή θέλω ν’ ανοίξει το δρόμο στο να πέσουν όλοι οι υπόλοιποι πάνω από την ομάδα.

Δε με πείραζε που κάποιοι ήταν απόντες από την προσπάθεια που κάναμε, αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος που με πολέμησαν . Έγιναν και λάθη και πολλά από άγνοια. Δεν είμαι … 250 χρόνια στο ποδόσφαιρο. Όλα έγιναν με αγνές προθέσεις και με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας. Αν δεν ήθελα το συμφέρον της ομάδας, θα καθόμουν σε μια καφετέρια.

«Να στηρίξουμε όσους αναλάβουν»

Ο Γ. Δαλούκας δεν ήταν τίποτε άλλο από ένας εργάτης της Νίκης. Προέχει να τρέξει η ομάδα και να την τρέξουν αυτοί που την πολέμησαν τόσο καιρό. Έτσι όμως δεν μπορεί κάποιος να λειτουργήσει. Είχα πει ότι η Νίκη έχει ανάγκη και το μυρμήγκι. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε από δω και πέρα. Αυτοί οι άνθρωποι που θ’ αναλάβουν χρειάζονται τη στήριξη όλων. Θα τα ξαναλέμε στην εξέδρα και στο γήπεδο, γιατί την ιδιότητα του οπαδού δεν μπορεί να μου την αφαιρέσει κανένας».