Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, όμως, είναι ότι στον Παναθηναϊκό δεν σκαμπάζουν και πολλά από μπάλα. Μιλάμε πάντα σε επίπεδο ηγεσίας. Μαύρα μεσάνυχτα έχουν.
Τόσες και τόσες φορές τα έχουν κάνει θάλασσα με προπονητές ή μεταγραφές. Και δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ονόματα. Πασίγνωστα είναι. Τι να πιάσουμε τώρα; Από Μπάκε μέχρι Κονσεϊσάο;
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή τόσο ο Φερέιρα, όσο και η πλειοψηφία του ρόστερ έχουν σταθεί αξιοπρεπέστατα μέχρι τώρα. Σε μια ομάδα που βαράει διάλυση, οι μόνοι που φαίνεται να ξέρουν τι κάνουν είναι ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Κανείς άλλος.
Πολλά έχουν ειπωθεί από πέρυσι κιόλας για το αν κάνει ο Φερέιρα ή αν είναι επαρκές το ρόστερ. Αποδείχθηκε ότι ολομόναχοι παίκτες και προπονητής τα κατάφεραν να χτυπάνε το πρωτάθλημα μέχρι τέλη Μαρτίου. Δίχως θωράκιση από πουθενά, δίχως διοίκηση και, κυρίως, χωρίς μετόχους και λεφτά.
Αν, λοιπόν, αυτό το ρόστερ έκανε τόσα πράγματα έτσι όπως είναι, γιατί με μερικές προσθαφαιρέσεις να μην πάει ακόμα πιο ψηλά του χρόνου, σε περίπτωση που βελτιωθούν και οι οικονομικές συνθήκες;
Και, βέβαια, με την προϋπόθεση να μείνει ο Φερέιρα, αφού και από ικανότητες, αλλά κι από νοοτροπία δείχνει κελεπούρι. Όλες τις δουλειές αυτός τις κάνει. Μέχρι και να μιλάει, ελλείψει άλλου, για πράγματα που δεν είναι στο αντικείμενό του (διαιτησία, κάρτες, τιμωρίες κλπ.).
Αν, φυσικά, θέλει να μείνει ο Πορτογάλος, διότι σήμερα τον είδαμε στην Κρήτη να είναι πολύ προβληματισμένος, την στιγμή που γίνονταν τα σκηνικά με τις φωτιές και η διακοπή.
Πόσες φορές έχει ξανατύχει στην καριέρα του να πηγαίνουν για διακοπή δυο κολλητά ματς; Ποτέ! Απογοητευμένος είναι, λοιπόν. Μια ομάδα υπό διάλυση, σε ένα ποδόσφαιρο βίας. Τι να σκέφτεται, άραγε;
Λέμε, λοιπόν, ότι και οι περισσότεροι παίκτες έχουν σταθεί μια χαρά, παρά τις εκτιμήσεις των… ειδικών και των… προπονητών (άνευ διπλώματος), αλλά και ο Φερέιρα ξέρει τη δουλειά του.
Αν, λοιπόν, μείνουν κάποιοι παίκτες – κλειδιά (όπως ο Λέτο), δεν χαθούν για ψωροχιλιάδες άλλοι αξιόλογοι και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, ενώ γίνει ένα ορθολογικό ξεκαρτάρισμα από παίκτες που δεν κάνουν αποδεδειγμένα, τότε ο Παναθηναϊκός με τρείς, τέσσερις καλές μεταγραφές ανεβαίνει επίπεδο. Θέλει, δηλαδή, κάποιες ηγετικές προσωπικότητες ακόμα, αλλά να δημιουργηθεί και βάθος στον πάγκο του.
Η ομάδα, δηλαδή, δεν είναι για γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο. Υπάρχουν κάποιες βάσεις. Για γκρέμισμα είναι όλα τα άλλα γύρω από την ομάδα!