Κάθε τρόπο για να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν συνάμα τον ανταγωνισμό αναζητούν οι ιθύνοντες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Moto GP. Ένας από αυτούς είναι να καταργηθούν οι εφεδρικές μοτοσικλέτες και ο κάθε αναβάτης να έχει από μια στη διάθεσή του. Αυτό πρότεινε μεταξύ άλλων ο Καρμέλο Εζπελέτα στις επαφές που είχε με το σύνδεσμο κατασκευαστών στο περιθώριο των τελευταίων δοκιμών εξέλιξης στη Χέρεθ.

Ο ισχυρός άνδρας της Dorna Sports, που είναι η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, μίλησε για τις προτάσεις αυτές και αποκάλυψες πως κάποιες έγιναν δεκτές. «Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συναντήσεων συζητήσαμε τη φιλοσοφία του πρωταθλήματος, πώς να βελτιώσουμε την οικονομική κατάσταση και επίσης σκεφτήκαμε το θέαμα.

Προωθήσαμε τις προτάσεις μας στους κατασκευαστές, κάποιες ιδέες έγιναν δεκτές και άλλες όχι και τώρα πρέπει να εξετάσουμε τις ιδέες τους και θα κάτσουμε στο τραπέζι στο Κατάρ για να συμφωνήσουμε στο πως θα κάνουμε το πρωτάθλημα καλύτερο, αλλά επίσης πιο βιώσιμο.

Συζητάμε πολλές ιδέες για μείωση του κόστους, όπως το να υπάρχει μια μοτοσυκλέτα ανά αναβάτη, όπως στη Moto2 και τη Moto3, να υπάρχει περιορισμένος αριθμός μηχανικών ανά αναβάτη, να καθορίσουμε μια τιμή για τις μοτοσυκλέτες και ο κάθε κατασκευαστής να έχει δύο εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και δύο δορυφορικές.

Ακόμα πρέπει να αξιολογήσουμε μερικές ιδέες των κατασκευαστών και γενικά οι συζητήσεις με τους κατασκευαστές είναι πολύ θετικές», ήταν τα λόγια του. Τέλος, αυτό θα συζητηθεί και στο περιθώριο της πρεμιέρας στο Κατάρ στις αρχές του επόμενου μήνα, ώστε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο αυτό.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr