Facebook Pixel Βρήκαμε το ...φάρμακο!
| 2012-04-03 11:55:00

Βρήκαμε το ...φάρμακο!

Βρήκαμε το ...φάρμακο!

"Προσβλέπουμε σε επιτυχίες με «καθαρούς» αθλητές..."! Είναι τα λόγια του Ισίδωρου Κούβελου, που θα είναι αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Aγώνες του Λονδίνου. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.

Την ίδια ώρα ο γγΑ Π. Μπιτσαξής συναντιόταν με τον επικεφαλής της WADA. Μια συνάντηση με ουσία, αλλά και μηνύματα. Η Ελλάδα έχει οριστικά αλλάξει φιλοσοφία. Η εποχή του... «μετάλλια έναντι οποιουδήποτε κόστους και με κάθε μέσο», που παρέπεμπε σε πρώην ανατολικό μπλοκ, μάλλον ανήκει στο παρελθόν. Ευτυχώς! Μα, θα πει κάποιος, η έλλειψη χρημάτων μας οδήγησε υποχρεωτικά σ' αυτή την επιλογή. Διαφωνώ... Η επιλογή αυτή ήταν αναπόφευκτη.

Γιατί η ιστορία με τον Κεντέρη (ειδικά με αυτόν) το 2004 ήταν ένα σοκ για την ελληνική κοινωνία. Ηταν το πρώτο δείγμα πως ζούσαμε σε ένα ψεύτικο όνειρο. Γενικώς ως κοινωνία, όχι μόνο στον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα, αφού ο πολίτης γύρισε την πλάτη σ' αυτές τις μεθόδους, οι εξελίξεις ήταν αναπόφευκτες. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που οι WADA και οι ελεγκτές της ήταν οι... κακοί και ανθέλληνες στο μυαλό μας.

Αυτοί που δρούσαν για λογαριασμό των... ανταγωνιστών μας! Τώρα, όμως, που σιγά σιγά ανοίγουν τα μάτια μας, αντιλαμβανόμαστε πως αυτοί στην ουσία είναι συνεργάτες μας στην αξιοπρέπεια! Και κυρίως προφυλάσσουν τους αθλητές. Στο Λονδίνο μάλλον θα σημάνει μια νέα εποχή. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και στο Πεκίνο είχαμε τα «απόνερα» μιας θλιβερής εποχής. Μιας εποχής που θέλουμε να ξεχάσουμε...

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags